Corsa B (1999) 1,2 16V 5ti dveřák. Chcípá na dojezd.

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

M.S.

M.S.

Příspěvek od M.S. »

No co se tyce motoru, tak ten je ve spickove kondici to je 1,2 16V a taha jak svina. Fakt jede hodne dobre. Nedavno (Kdyz jeste jela) jsem pokoril 1,9 diesla fabiu na dalnici do kopce. Asi to bylo tim ze ja nebyl nalozen :D Ale jinak motor je vykonny jako prase na tak male auto.
FatriX
Kontaktovat uživatele:

:D

Příspěvek od FatriX »

ale ja myslim kdyz ti to tedkom tak moc zere benzin ne? po te poruse jak rikas ze to zere 10L tak jestli jsi poznal ze to čahně vic ne? no jinak zkus odpojit tu baterku a zapojit a uvids..
M.S.

M.S.

Příspěvek od M.S. »

No neprislo mi ze to nejak silene moc kouri, nebo ze je to znat na vykonu. To urcite ne. Ale muj serivsak rika, ze zima + pneu + topeni hned po startu + kratke popojizdeni kdy auto jede jen na "sitic" teoretocky muze zreat u te 1.2 az 8,5 ale v zadnem pripade 10

Odpojovat to ted zatim nemusim, protoze servisak jak vymeni ty cidla a starter, vezme to zase na diagnostiku, projede to znova a pak vymazou uplne vsechny chyby a hodi to do normalniho rezimu.
M.S.

M.S.

Příspěvek od M.S. »

Panove a damy.

je to snimac u Opela Corsy B 1,2 16V (1993) ktery je POD Starterem. Neda se tam vubec dostat, auto musi byt minimalne na zvedaku.

Je to hotove, POTOM se musi zajet na diagnostiku a VYMAZAT vše z počítače. (Podle rad jsem pochopil, že to jde i vytáhnutím baterky přes noc, oba dráty vednoucí k baterce - pro jistotu)

Auto jede a vypadá to v pořádku. Děkuji všem za rady. Přeji hodně bezstarostných KM bez nehod.
knedlik
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od knedlik »

jelikoz si mel zavadu tak si mel ŘJ v nouzovem rezimu snizeny vykon, vysoka spotreba, no a sam se nevypne no :roll:
corsa B c12nz sport, zběsilých 45PS + KN filter ;-D
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
astra G 1.7 DTi-ex; astra H caravan 1.7 cdti-ex;
GIV kombík TDI-PD, Honda VTR 1000 Firestorm V2 90°
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo_Joe »

zda se, ze mam stejny problem.. Vcera jsme jeli z prace.. Nastartuju v pohode a este cekam na kolegu, motor bezi na neutral, pak odjedem.. Prijedem ke kruhaci, musim zastavit, tak pribrzdim, dam neutral a umrel jsem. Zkusim natocit a hovno, starter toci, ale nechytne.. Po par minutach chytne (dal jsem trochu plynu, nevim, jestli to bylo nutne) a jedem dal..
Dneska rano zase nastartuju, dojedu pro kolegu, chvili cekam (motor este nezahraty) a v pohode. Jedem a prede mnou kamion, tak proslapavam spojku, at ma cas zrychlit.. Chcipnu.. Ale protoze jedu tak 40, tak spojku pustim a zase naskocim (jakobych to roztlacil). Pak uz jsem skoro u prace, na krizovatce opet pribrzdim at vidim jestli mam volno a zase umru.. Navic vprostred krizovatky, no nastesti je to tam z kopce, tak jsem nezustal viset primo v ni.

Posledni dobou me to auto zacina fakt srat. Zpocatku jsem z neho mel radost, ale ted uz spis hledam nejaky pekny utes.
Corsa B 1.0 12V 1998
Odpovědět