Řemenice alternátoru
Moderátor: Arci
-
Řemenice alternátoru
Čau lidi,
mám doma corsu 1.4i 44kw r.v.97 (najeto 180tisic) a poslední dobou začal z motorvého prostoru vycházet divnej zvuk.
Začalo to dělat kolem 2tisic otáček a teď už skoro pořád.Jedná se vysokej zvuk skoro blížící se pískotu(řemen to není) a auto začíná mít zvuk jak kdyby mělo elektro motor.Napadl mě alternátor,ale nevím jak zjistím jestli je to tak nebo případně co jiného by to mohlo být.Vychází to z levé části motorvého prostoru(klimatizaci auto nema).
Prosím o rady jak na to.
Díky
mám doma corsu 1.4i 44kw r.v.97 (najeto 180tisic) a poslední dobou začal z motorvého prostoru vycházet divnej zvuk.
Začalo to dělat kolem 2tisic otáček a teď už skoro pořád.Jedná se vysokej zvuk skoro blížící se pískotu(řemen to není) a auto začíná mít zvuk jak kdyby mělo elektro motor.Napadl mě alternátor,ale nevím jak zjistím jestli je to tak nebo případně co jiného by to mohlo být.Vychází to z levé části motorvého prostoru(klimatizaci auto nema).
Prosím o rady jak na to.
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
?? altik..
jasne kukni na alternator me to taky delalo psal sem to tady na forum
a jak jaksi se to uz zpravilo to bude nejspis lozisko altiku 

- Gringo_Joe
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Jj tendle zvuk znam
.... je KO napinaci kladka rozvodoveho remenu
nebo altik ale spise kladka rozvodaku (sundej remen z altiku, natoc to a uvidis hned) a radsi bych s tim nejezdil nez to zjistis.... Jinak repase altiku v servisu je kolem litra ale jestli jses sikovnej a nebudou KO sberace uhliku tak to opravis za dve kilka doma...

@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
-
Re: Motor dělá šílený zvuky-prosím o pomoc.
Tak jsem to rozebral a kladka se zda v poradku.
Co je KO urcite jsou loziska v alternatoru.Staci s tim otocit rukou a je to znat.Zkousel jsem povolit remenici a nepodarilo se jeste jsem na ni udelal par zoubku.
Tak jsem to odnes jednomu opravari a rikal ze do 700kc bych se mel vejit, ale ze ta remenice musi pryc jinak roztrha remen.Kdyz to zbrousim pilnickem tak by to nemelo delat problemy, ne? Nema nekdo vysypanej alternator a tu remenici by prodal zvlast? Diky
Co je KO urcite jsou loziska v alternatoru.Staci s tim otocit rukou a je to znat.Zkousel jsem povolit remenici a nepodarilo se jeste jsem na ni udelal par zoubku.

-
Určitě tu jeden budu mít 

-
a tu remenici by si za slusnej peniz prodal?
-
Jsme lidi, se domluvíme
. Jen se tenhle týden dostanu do garáže až v sobotu, tak mi to ještě připomeň.

-
No prave
Takze se muze taky stat, ze budu cekat do soboty a ty si za to pak reknes nejakou silenou cenu