Přidání plynu v nízkých otáčkách + další závady

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Co-RS-ák

Přidání plynu v nízkých otáčkách + další závady

Příspěvek od Co-RS-ák »

Ahoj všichni :dance: ,

jsem tu nový , stejně tak jsem novým majitelem Corsy B-96 1,2i 33kW (Eco?) a řeším několik problémů, z nich závažnější je tento : Jedu, a když pustím plyn abych brzdil motorem, tak při nižších rychlostech okolo 50 a méně ( nevím přesně kolik, tachometr o +- 15km kecá = další problém ) mi začne samo přidávat plyn, je to dost nepříjemné když třeba dojíždíte auto při bržděním motorem a auto najednou přidá, po chvilce ubere a zase přidá... Někdo tomu řiká cukání a řešil to zaslepením EGR ventilu, zkusil jsem ho též zaslepit , ale bez výsledku ... Dále při prohlídce u mechanika sme zjistili, že je prý špatný 4. výfukový ventil - z motoru se ozývá klepání a zvuk má jak diesel, což mě zaprvé rozčiluje a zadruhé se bojím o motor... Prý by to mohlo být způsobené tím, že dříve byla podtáčená, ale poslední majitelka, která v ní jezdila cca 1rok jí spíše "přetáčela" , ale kdyby to bylo podtáčením a usazeným bordelem na ventilu jak mi bylo řečeno, vyřešilo by se to teoreticky přidáním nějakého čistícího prostředku do motoru? ( samozřejmě nemyslím jar a jemu podobné na nádobí :D ) Když už sem se tak rozepsal, nevíte zda všechny Corsy mají mít podsvícenou alespoň část přístrojovky - ventilátor a pod? To myslím pro začátek a první příspěvěk u vás na fóru stačí a prosím o rady abych mohl pořádně :jede_autem: Díky , Petr
Píííny :-)

Re: Přidání plynu v nízkých otáčkách + další závady

Příspěvek od Píííny :-) »

Čau vítáme tě jo vše má v základu svítit oranžově prostřední kolečko od ventilace když ho vysuneš tak to zeleně to je vyhřívání zadního skla jo asi to tim bude že máš bordel v tom motoru rozebrat kouknout vyčistit a bacha až to budeš nakopávat to auto tak bacha atˇněco nenecháš nějakí ty usazeniny ve válcích pak to budeme mít zvuk jak traktor mě se to taky stalo když nebo mě kámošovi čistil válce a vše kolem a nechal tam protože všude se nedostaneš bordel no ale nic půl dne jezdil jako tatra a pak se to vyfoukalo ven.Přeju atˇjezdí coza :dance:
Opel-svěží myšlenky=lepší auta
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

Díky:) Tak kontrolka od vyhřívání okna mi nesvítí, ale okno vyhřívá ;) Když sem měl rozebranou tu přístrojovku, tak sem narazil pouze na dvě žárovčičky , které stejně nefungují, ale prasklé se nezdály být, proto se ptám jestli alespoň část má svítit :))
Jak píšeš o nakopávaní, vzpomněl jsem si , že když startuju, tak mi to občas trochu víc škubne a když pustim spojku ( startuju pod spojkou s neutrálem ) tak mi auto mělo tendenci popojet, dokonce pár čísel pomalu popojelo, ale tak neznatelně, a když sem zase zmáčknul spojku, změnil se zvuk - tak mi příjde že je malinko pořád v záběru - nešla by nějak poštylovat? Navíc má strašně dlouhej chod, cca půl dráhy celého pedálu což mi příjde strašně divný, dole se zapojí a až skoro nahoře vypne úplně a jde nepravidelně ztuha-to bude možná pružinou co jí drží... :( Nevíte? :)
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

Nikdo nic? :(
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

ty otacky jak jsi psal ti asi bude delat volnobezny motor (krokáč) prostredni kolecko sviti dle me zlute zelene jsme nevidel nikdy v zadne corse... a ta spojka unasi ma to vice aut ale nevim zda to tak ma ci nema myt a co vim oplici maji dlouhy chod pedalu vsicky :D
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

krokáč sem nenašel, nevíš kde by se měl nacházet? popřípadě jak ho opravit - to sem tu na fóře taky nenašel... mě nesvítí ani jednou barvou, ale už mi zase začla blikat kontrolka směrovek což potěší :) tak se spojkou si mě nepotěšil :( ale i tak dík za odpověď ;)

Naposledy oživil Co-RS-ák v 04 čer 2011, 14:04
Odpovědět