Řídící jednotka
Moderátor: Arci
-
Řídící jednotka
Mám problém s mou corsou je to Corsa B rok výroby 1999 3 válec 1.0 12ventilů 5 dvířko.Přestala startovat.Startér točil ale nechtělo to chytnout.Jako by nešel benzín.Auto jsem odtáhl do jednoho servisu,tam mi bylo řečeno že to bude palivové čerpadlo,po dvou dnech byla změna na nějaké relé,a teď to je údajně řídící jednotka.Mám takový pocit že chce mechanik pořádně vyždímat mou peněženku.Tvrdí že nová řídící jednotka stojí 8 000 kč a to v Polsku,a k tomu musí čipovat klíče od auta a imobilizér.Já jsem úplný laik co se aut týče,potřeboval bych poradit jestli to je může byt tou řídící jednotkou a jaka je cena za novou nebo starší a jak to je s těmi klíči.Děkuji za rady
-
Re: Řídící jednotka
To zda to je ridici jednotkou se da rict dost tezko. Muzes zkusit jiny servis a uvidis, co Ti reknou. Za pokus by stalo i zkusit cidlo otacek klikovky.
Jinak cena ridici jednotky takova byt i muze. Neni to bohuzel levna zalezitost. Ale videl jsem kousky komplet i s klicema, imobilizerem atd. za 2500,-. Jinak ano, jednotka se musi sparovat s imobilizerem. Ale nejsem si jist, zda u X10XE (tipuju ze je to tvuj motor) casto odchazela jednotka, nebo spis byl problem jinde. To poradi spis nekdo, kdo tu ten motor ma.
Pokud mas podezreni na mechanika, odvez to jinam. Pokud je to mechanik typu "vymenime pul auta a pak to mozna pujde", nema cenu ho platit.
Jinak cena ridici jednotky takova byt i muze. Neni to bohuzel levna zalezitost. Ale videl jsem kousky komplet i s klicema, imobilizerem atd. za 2500,-. Jinak ano, jednotka se musi sparovat s imobilizerem. Ale nejsem si jist, zda u X10XE (tipuju ze je to tvuj motor) casto odchazela jednotka, nebo spis byl problem jinde. To poradi spis nekdo, kdo tu ten motor ma.
Pokud mas podezreni na mechanika, odvez to jinam. Pokud je to mechanik typu "vymenime pul auta a pak to mozna pujde", nema cenu ho platit.
- petanek192
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
odkud jsi ??? bych se ti na to kouk . nemozne hned a zazraky na pockani to je heslo me
. kazdopadne novou rj nekupuj je to pekna pitomost ...

Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska
Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON
Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON

-
Jsem z Orlové okr.Karviná
Mechanik co to u něho mám tak mi řek že poslal řídící jednotku do Polska na opravu,a že je auto rozkopané a že si ho budu moct od něho odtáhnout v úterý.Mám to tam u něho přes známého a mám teď pocit že už se z autem nedomluvím.Jak říkám já jen vím kde se tam lije benzín takže mi to přijde jako útok na mou peněženku.Moc se mi nezdá že by to bylo tou řídící jednotkou.Před tím než to přestalo startovat tak mi smrděl v autě benzín ale docela dost za jízdy.Pak to přešlo ale nešlo už nastartovat.Auto mám od února mám jen samé starosti.hned po koupi jsem musel vyměnit těsnění a rozvody a po opravě jsem najel + - 1 500 km.A zas to nestartuje.Přitom všechny co znám co mají corsi kolem mě tak všichni jezdi bez oprav
To bude asi tím že mají 1.2 
Mechanik co to u něho mám tak mi řek že poslal řídící jednotku do Polska na opravu,a že je auto rozkopané a že si ho budu moct od něho odtáhnout v úterý.Mám to tam u něho přes známého a mám teď pocit že už se z autem nedomluvím.Jak říkám já jen vím kde se tam lije benzín takže mi to přijde jako útok na mou peněženku.Moc se mi nezdá že by to bylo tou řídící jednotkou.Před tím než to přestalo startovat tak mi smrděl v autě benzín ale docela dost za jízdy.Pak to přešlo ale nešlo už nastartovat.Auto mám od února mám jen samé starosti.hned po koupi jsem musel vyměnit těsnění a rozvody a po opravě jsem najel + - 1 500 km.A zas to nestartuje.Přitom všechny co znám co mají corsi kolem mě tak všichni jezdi bez oprav

Naposledy upravil(a) Kuban012 dne 15 kvě 2011, 13:31, celkem upraveno 1 x.
-
tohle auto má imobilizér?? ptám se ze zvědavosti, ale příde mi to nepravděpodobné ...
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
samo že má imobilizér
poznáš to když rozebereš klíček,je tam takovej váleček.
Jinak bych to tipnul taky na čidlo kliky,ŘJ je většinou až ta poslední možnost a tak často neodcházej
dej to jinam

Jinak bych to tipnul taky na čidlo kliky,ŘJ je většinou až ta poslední možnost a tak často neodcházej

-
Dík za radu,auto odtáhnu jinam a uvidíme.Jinak jestli jste někdo z okolí Orlové,tak bych byl rad kdyby mi někdo doporučil pořádný servis.Hledal jsem všude na netu ty řídící jednotky za kolik jsou k sehnaní ale nic jsem nenašel.Jestli by jste měli někdo odkaz tak bych byl rád.Jenom chodím a nadávám si co jsem to zas koupil za auto,jenom mě to stojí hromadu peněz a starostí.
- Letavižu
A jak to tedy s tou tvou ŘJ dopadlo. Právě řeším něco podobného. Auto přestalo startovat(teda natočilo a pak chcíplo). Zatím to vypadá na poruchu ŘJ ozvu se až budu vedět víc.
OC 1.0 12V(AC) Z10XE ´02
-
Ahoj,tak nakonec jsem poslech a auto jsem odvezl k jinému mechanikovy ,ten mi auto vrátil po týdnu plně pojízdné oprava mě vyšla místo původních 12 000 kč jen 4 600 kč což je sakra rozdíl.První mechanik mi tvrdil že to je řídící jednotka,a druhý mi řek že to bylo u elektrikáře že tam byl studený spoj na svazku kabelu a že to napíchli na počítač a přehráli software a přečipoval klíče na imobilizér.Aspoň to mi řek jak mi auto předával. Je důležité že auto zase šlape a mam pocit že je to lepší,než to bylo
Už to ani neškub, jak to škubalo za studena .Tak ti můžu poradit zkusit se poptat jinde.Všude jsem slyšel že řd odcházejí jen zřídka,vesměs jen když je auto ze zátopové oblasti.Koukal jsem že jsi z Ostravy,v Bohumíně je nějaký Walica a děla do těch jednotek a celkově do elektriky zkus se na ně obrátit 

-
Ahojte mam podobny problem pocas chodu motora na volno beh mi motor zdochol a uz nesiel nastartovat vobec tak som bol odtiahnuty hned na druhy den som pozeral sviecky a zistil som ze na druhej a stvrtej sviecke mi nedava iskru dal som druhy modul a robi to same tak chyba bude niekde inde Len netusim kde rozdelovac uz asi v tychto autach nieje Len som si neni isty ze he miesto neho rj je to Pravda ?ona to riadi ?