Corsa C 1.7DI nejde nastartovat

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

duskov

Re: Corsa C 1.7DI nejde nastartovat

Příspěvek od duskov »

Asi Te spis odkazu na astracke forum, kde se tohle resilo podrobne. Nema cenu to popisovat znovu :-) . Vstriky jsou chlazeny vodou a kdyz se podivas na fotky, tak uvidis gumove tesneni na te vlozce. Bohuzel se neda vymenit pouze ty "O" krouzky, ale pouze cela vlozka (a meni se vsechny - 4x). Co si pamatuji, tak vlozky jsou kolem 4 tisic, plus prace, novy olej, olejovy filtr. Ja to nechaval delat komplet s rozvody (stejne musej dolu - nemusej, opravuji! thx to Robin za upozorneni) a platil jsem pres 13 tisic vcetne prace (vcetne slevy asi 2 tisice). Nic levneho to neni :-(. Na presne ceny bych musel pohledat fakturu.
Jinak mizelo mi cca 1,5 litru vody na 6000km - a o jsem mel vic oleje.

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... de#p347196
Naposledy upravil(a) duskov dne 17 srp 2011, 13:09, celkem upraveno 1 x.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
Robin

Příspěvek od Robin »

Díky za info, zase jsem se něco přiučil..
Jen mi přijde velká ta cena, někdo tam píše, že vložky stojí 4x20 Euro.
Škoda, že to nevyrobili z nerezu, o kolik by to auto bylo dražší.. ;-)
Stejně se divím, že to zrezne, když ta chadicí kapalina má antikorozní ochranu. Já už mám skoro 170 tis. km a zatím dobrý, ale bojím se. :(
duskov

Příspěvek od duskov »

Cenu jsem mozna prestrelil, psal jsem to z hlavy. Koukal jsem do faktury a za 4 vlozky tam mam necele 2400,- + 8x tesnici krouzky za necelych 900,-. Mozna by slo vymenit jen tesneni, ale co jsem videl tu vlozku, tak byla takova "nahlodana". Je to nejaka slitina hliniku. Co si pamatuji, tak mi servisak rikal, ze tam i Opel zkousel jine materialy - a proto se doporucuje menit i vlozku. Tady je fakt draha prace.
Obrázek
Robin

Příspěvek od Robin »

Aha. Ještě mě napadlo, jak to, že kvůli vstřikům musí dolů rozvody, jak jsi psal..?
duskov

Příspěvek od duskov »

Protoze jsem proste jen kecal a neuvedomil si to :-). Asi jsem to nechaval delat pri jednom, nemusi se to sundavat. Omlouvam se :-). V prispevku to radeji smazu, at neuvadim spatne informace.
Obrázek
jarecz

Příspěvek od jarecz »

Tak to dnes vezu do servisu, uvidim co mi reknou. Dam potom vedet jak to dopadlo :)
jarecz

Příspěvek od jarecz »

Tak vas zdravim a mam zpravy ze servisu. Rekli mi, ze je tam spatna ridici jednotka palivoveho cerpadla a asi i cerpadlo a nova jednotka stoji 35000,- bez dph a cerpadlo 50000,- v Opelu coz je nesmysl to kupovat. Tak jsem napsal do toho bazaru kde jsem to kupoval, ze tam byla skryta zavada a uvidim co mi reknou, ale asi me poslou nekam. Spise se pokusim sehnat tu jednoutku nekde na netu z bouracky. No koupil jsem pekneho zajicka v pytly. :(
NoX

Příspěvek od NoX »

ta jednotka odchazi docela casto, je to oblibena zavada, na anglickych forech je i reseni, jak ji opravit. kamaradovi se presne tahle jednotka vysrala na jeho astre 1.7 v nafte, a oprava zabrala dve hodky montovani a hodinu pajeni ;-)

zkus pohledat googlem,dkyz by to neslo, optam se toho kamosa
duskov

Příspěvek od duskov »

Jak dlouho to mas koupene? Za jak dlouho od nakupu se projevila prvni vada? S bazarem to bude dost tezke, na tohle by mozna bylo vhodne si najmout znalce na vypracovani posudku. V tvem pripade bych do toho sel, protoze narovinu, oprava vseho co s tim mas je radove tak 20-30 tisic. A to pocitam ten nejlevnejsi pripad.

Ohledne zavady ridici jednotky - zavolej na telefoni cislo uvedene v odkazu, ktery jsem Ti sem daval. Majitel servisu se specializuje na opravy tehle jednotek. Mel jsem ji u nej taky. Oprava (s nejvetsi pravdepodobnosti se jedna o studene spoje v ridici jednotce) spociva v otevreni jednotky, prepajeni a opetovnem zavreni. Pokud s ni je neco jineho, tak se to pokusi zjistit a opravit. Jednotku jen vymontujes, posles mu ji a on Ti ji pak posle zpet. Cena opravy dle narocnosti (ale je to zlomek z ceny nahradni - nahradni z bouracek apod. se pohybuje kolem 5-8 tisic a stav muze byt dost podobny). Druha moznost je odeslani do Autoakademie na odbornou opravu v Nizozemi - cena opravy cca 8 tisic a zaruka. Novou zatim nekupuj.

A ted cerpadlo... nevim jak v servise zjistili, ze je v haji taky. Muze a nemusi. Na tomhle cerpadle odchazi celkem dost veci :-(. Muze z nej kapat nafta (oprava cca 5 tisic), muze byt opotrebeny ovladaci ventil (oprava cca 9 tisic), muze byt mechanicky opotrebene (repas je v cene noveho auta - nema smysl resit), selzou jine elektricke soucastky na cerpadle (oprava se snad ani nedela). Sehnat pouzite cerpadlo je otazka cca 7-8 tisic, plus pripocitej montaz (dalsich x tisic).

Osobne Ti doporucuji jednoznacne zavolat (opravdu zavolat, nepis mu maily) do http://www.carteam.cz, podebatovat a dohodnout se co dal. Nenechavej to opravovat v tom autoservise, kde Ti rekli tyhle ceny. To je totiz za nove dily a to se fakt nevyplati. Nejlepsi by jsi mel odvezt to do toho Brna rovnou.
Obrázek
duskov

Příspěvek od duskov »

NoX: montaz je za 15 minut hotova :-), je to jeden konektor a 4 srouby. Ale pokud nema zkusenosti s pajenim, tak bych to neriskoval. Posrat muzu o hodne vic. Pokud nevi co presne hledat (studenych spoju tam muze byt nekolik a nekdy je to hledani pod lupou), tak je to risk. Ja jednotku mel rozdelanou, prepajel jsem par spoju (a neni to prdel, tenhle cin je celkem odolnej) a pak jsem to stejne posilal na kontrolu do Brna. Pokud to prezene s teplotou nebo s casem pajeni, tak se odloupne medena vrstva na plosnaku a je to v haji uplne. A je to oboustranej spoj! Pak ji muze vyhodit a koupit nejakou "novou". Zalezi na nem, jak si veri :-).
Obrázek
NoX

Příspěvek od NoX »

jasne, to chapu. ja jen, ze ten muj kamarad si to spravil sam, ale on umi pajet. a auto jezdilo dalsi rok, nez ho prodal.
a stacilo jen prepajet par studenaku
duskov

Příspěvek od duskov »

http://www.iphotix.com/files/3113/17dtifuelpumpecu.pdf
prevzato z http://www.astraownersclub.com/vb/showt ... p?t=259025
Oprava jednotky je treba tu - na obrazcich je krasne videt studenak. Pokud bude zkouset opravu, tak hodne stesti a klidne ruce :-). A kvalitni mikropajku (pokud mozno s regulaci teploty).
Obrázek
Odpovědět