Zdravim vsechny potreboval bych poradit...je tomu uz delsi doba co se mi na pristrojovce rozsvitila kontrolka auticka s klickem...kdyz sem byl na diagnostice tak to naslo chyby...lambda sonda, skrtici klapka a ridici jednotka elektroniky motoru....po nakem case kontrolka uz nesvitila ale ztratil se vykon...tak do 3000-4000 ot.min auto jede ale pak uz jen rve a nejede a vykon jako by se vyparil...nemate nekdo tady z vas podobnou zkusenost nebo nevite cim by to mohlo byt?
napis kody chyb, at se povida o konkretnich vecech.
Jinak jak psal duskov u myho problemu - vyblikej si zavady, jednoduchej postup bez otevreni kapoty je ve vlakne viewtopic.php?f=5&t=8263
¨Mysak
Co tam mas za motor???
1,4 nebo 1,8???
řídící jednotka může být poškozená, protože tyto motory se vstřikováním siemens s tímto mají problémy(tento problém ti jsem schopen pomoci vyřešit), ale ostatní dvě chyby to mohou být také, tedy lambda, ta může odejít kdykoliv, škrtící klapka to může být taky, ale na to bych moc nesázel, pokud by jsi chtěl, klapku mám doma, pokud by jsi dojel, můžeme to vyzkoušet, a tím pádem tu vadu vyloučit.mám i diagnostiku na opely.
Když vymažeš pamět chyb ŘJ, jak se auto chová???
naskočí ti chyby ihned zpět nebo až po čase???
Mam 1.8 92KW rok vyroby 2002...kdyz se mi poprve objevila kontrolka auticka s klickem tak mi akorat lehce poklesly otacky ale vykon sem jeste mel jelo to porad stejne...kdyz sem to pak byl napichnout na diagnostice napsalo mi to chyby lambda sonda, skrtici klapka a ridici jednotka elektroniky motoru...kdyz to vymazal tak se dlouho tak asi mesic ci 2 neobjevila kontrolka a auto melo stale vykon ale pak z niceho nic to ztratilo vykon...do 3000 ot to jede pak to uz jen rve a trsane dlouho trva nez se zvetsi...nejdriv sem myslel ze budu mit katalizator v haji protoze kdyz na volnobeh vytocim motor tak do 2000- 3000 ot a pusitm pedal tak pak slysim z pod auta takove drnceni myslel sem si ze to de z katu ale co sem byl u kamose a dival se na to tak rikal ze to kat neni ze muze byt neco ve vyfuku...
tak sem zkusil vyblikat zavadu a podle blikani kontrolky mi to hodilo zavadu 1555 ale nevim kde hledat co je to zac...na becko sem mel seznam cisel tech zavad ale na cecko uz ne...tak prosim poradte diky...
P1555 Electronic Variable Orifice Fault (Saturn) // Google to přeloží jako P1555 Elektronická regulace clony porucha (Saturn)
Když kouknu na zahraniční fóra tak nejpravděpodobněji to bude na vyčištění škrtící klapky (to bude ta clona)
Ale když čistíš klapku, tak je nejlepší jí vyndat celou, protože nejvíce bordelu je zespodu, taky by mohl být vadný potenciometr v té klapce, ale určitě začni kompletní očistou. Našel jsem ještě jinej překlad: P1555 - "snímač polohy škrtící klapky / vzduchové hmoty snímače průtoku - nepravděpodobné Signal"
Naposledy upravil(a) Marek Sládek dne 10 říj 2011, 12:52, celkem upraveno 3 x.
ja si to taky myslel ze to muze byt skrtici klapka ale tu sem cistil ale nemel sem ji komplet sundanou jen sem sundal vrchni kryt co je na motoru pak z ni privod vzduchu ale nebyla moc zakarbonovana ale lehce sem ji vycistil
Zatím udělej tu klapku, netuším jest-li má tvůj motor váhu vzduchu nebo MAP senzor.
Mám za to, že váha vzduchu bude mít svůj specifický chybový kód. Jestli oni tím nemysleli chybnou informaci z toho potenciometru.
Naposledy upravil(a) Marek Sládek dne 10 říj 2011, 13:05, celkem upraveno 1 x.