Smrdí benzín z výfuku
Moderátor: Arci
- Pavča
Smrdí benzín z výfuku
C 1:6 16V : co řídí množství a spalování benzínu? Je to lamda? Smrdí mě to,jen někdy a má to vyšší otáčky na volnoběh a je zajímavé,že když úplně zastavím,tak spadnou.Jaký může mít otáčení kol vliv na otáčky motoru? Tož tak,to jsou záhady.Toto je první Oplík,co mě stále něčím překvapuje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Smrdí benzín z výfuku
jo mě to taky posledni dobou dělá jak jedu mám něco pod 2 000 a jak zastavím tak mám 1000 taky to nechápu 

- System
množství benzínu, kterej jde do motoru řídí lambda;) takže bych hledal problém bud v ní nebo u katíku. Co se týká kolísání otáček, zkoušel jsi vyčistit krokovej motorek a škrtící klapku? občas se stane že jsou zasviněný a pak to dělá bordel...
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
-
- Kontaktovat uživatele:
lambda ,map senzor,čidlo teplotx nasávaneho vzduchu,čídlo teploty motoru,načaté vynutí u zapalovacího modullu ,k.o svýčky, k.o kabely ke svýčkám, netěsné vedení beznínu, to všechno ti to může dělat 

89´Corsa A Sport (motor nebudu psát
)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
C20XE IN STOCK :pifko:

01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
C20XE IN STOCK :pifko:
- Robin
Nevím jak u tebe, ale u mě má vliv otáčení kol na volnoběh.
Nemám ABS, ale mám na poloose snímač otáček.
Když jedu, stačí krokem, tak je volnoběh cca o 50-100 ot./min. vyšší, než když zastavím. Prý je to proto, aby za jízdy vyšší otáčky pomohly servu a posilovači brzd. Při stání to spadne asi kvůli spotřebe.
Nemám ABS, ale mám na poloose snímač otáček.
Když jedu, stačí krokem, tak je volnoběh cca o 50-100 ot./min. vyšší, než když zastavím. Prý je to proto, aby za jízdy vyšší otáčky pomohly servu a posilovači brzd. Při stání to spadne asi kvůli spotřebe.
- Pavča
Motor jede jak má po výměně modulu zap. ,vyměněna lambda(zatím se nerožla kontrolka mot.). Je možné,že by odešel cat (vypálenej) a dělal tento problém? Pak tam mám ještě to čidlo za catem (snad teplotní),to asi nikdo na německém oplu nemá. Jednou jsem na něj (čidlo) narazil na netu a neuložil a teď ho už nemůžu najít,specialita made in Japan? Zajímalo by mě,když "vykucháte" cat,jaký to má vliv na spalování? Už mě ten smrad pěkně štve!
- Pavča
Tak problém se našel,stačilo pořádně natankovat! Je děravá nádrž někde nahoře,musím to pořádně zkouknout.
- Pavča
Tak je to všechno jinak,třikrát jsem pod tím ležel a nic jsem nenašel,až jsem spustil nádrž,tak se rozšklebila odvzdušňovací hadice u nádrže a problém vyřešen. Tedy částečně - jsem ji zkrátil,ale drží jen na kouskách. No,ale je po smradu.