Někdy nestartuje X12XE
Moderátor: Arci
-
Někdy nestartuje X12XE
prosím o radu auto mam asi 2 roky celou dobu jezdim s ( x krát nevyřešeným) cukáním při rozjezdech. na ktere jsem si zyvknul ale ted se stalo to že už 3x jsem byl přitažen na laně - auto nejde nastartovat - nesepne rele pro palivove čerpadlo - vše proměřeno a zjišteno toto: na jeden kontakt cívky relé jde 12V+ z hlavniho relé a na druhý kontakt civky 12V+ z řídící jednotky ktere se při startování změní na - a tim sepne rele a rozjede se čerpadlo, v připadě že to nejde nastartovat jsem zjistil že jednotka nepošle ten minusovy signal na rele čerpadla - vzal jsem drát a propojil natvrdo čerpadlo a stejně jsem nenastartoval. takže jsem zavolal otce s druhym autem a lanem a při taženi jsem parkrát zkusil nastartovat a auto zase chytlo - jako pokaždé když jsme ho táhli domů.
nevite co s tim muže být napada mě snad jen špatna řídící jednotka a nebo imobiliser - ale to jak jsem se dočetl tady na foru by signalizovalo blikáním kontrolky diagnostiky - jo mimochodem jsem zapomě napsat že tak kontrolka (pokud auto jezdí) nesvítí
nevite co s tim muže být napada mě snad jen špatna řídící jednotka a nebo imobiliser - ale to jak jsem se dočetl tady na foru by signalizovalo blikáním kontrolky diagnostiky - jo mimochodem jsem zapomě napsat že tak kontrolka (pokud auto jezdí) nesvítí
Corsa 1.2 16V X12XE 3dveř r.v. 99
-
Re: Někdy nestartuje X12XE
takže imobiliser to určitě není - vytahl jsem z klíče čip a opravdu při startovani blikala kontrolka diagnostiky
prosím řekněte někdo že to není špatna řidící jednotka a poradte čim to je
prosím řekněte někdo že to není špatna řidící jednotka a poradte čim to je

-
tak si tady podiskutuju sám
dnes diagnostika:
váha vzduchu (startoval jsem včera bez zapojene)
imobiliser (startoval jsem včera bez čipu)
a po několikáte čidlo otáček klikove hřidele -tato zavada 2x ale to proto že nebyl nastartovany motor -zřejmě protože už jednou jsme to řešili a někdo mi tady poradil že auto musi běžet ale proč tam byla ta zavada 2X? zitra ho vyměním protože doma jedno mám (z minulých pokusu odstranit cukání)

váha vzduchu (startoval jsem včera bez zapojene)
imobiliser (startoval jsem včera bez čipu)
a po několikáte čidlo otáček klikove hřidele -tato zavada 2x ale to proto že nebyl nastartovany motor -zřejmě protože už jednou jsme to řešili a někdo mi tady poradil že auto musi běžet ale proč tam byla ta zavada 2X? zitra ho vyměním protože doma jedno mám (z minulých pokusu odstranit cukání)
-
Zdarec měl jsem podobné problémy ( motor mám ten samý akorát rok 2000) , ale nakonec vše vyřešila origo váha vzduchu, která vlastně řídí téměř vše, poprvé jsem koupil nějakou druhovýrobu, auto jelo pár dní a zase problémy, takže origo váha Bosch za cca 4.500, ale od té doby auto šlape jak hodinky.
-
tokacek : a to ti s tou neorigo váhou jen cukalo nebo se stalo i to co mi že jsi někdy vubec nenastartoval?
dik za potvrzení mojí teorie na kterou jsem přišel včera odpoledne - opět jsem pročištoval všechny ukostřovací body a prostříkával konektory měnil čidlo kliky a všiml jsem si že váha je značky startline tak jsem si říkal - nebude to tím startline je startline
ale pokus za 4500.- se mi zdá krutý - kdyby tak někdo z ostravy měl tuhle váhu a byl by ochoten ji zapujčit na vyzkoušení - stačí 5 minut
dik za potvrzení mojí teorie na kterou jsem přišel včera odpoledne - opět jsem pročištoval všechny ukostřovací body a prostříkával konektory měnil čidlo kliky a všiml jsem si že váha je značky startline tak jsem si říkal - nebude to tím startline je startline

-
Zdar velice dobrý autoelektrikář, který je fakt třída mi to řekl takto mechanické věci se dají nahradit druhovýrobou a auto pojede, třeba neorigo výfuk vydrží tři roky origo šest ,ale auto jede normálně, kdežto elektronika se nahradit nedá tam musí být jedině originál a měl pravdu. Já jsem se s autem trápil dva měsíce a nakonec jsem obětoval těch 4.500Kč za origo váhu Bosch a mám opravdu pokoj a auto jede jak má. Bosch se tam dáva origo, Starline už je druhovýroba a věř tomu, že jak tam dáš Bosch bude po problémech. Já jsem tam poprvé koupil nějakou Engine a ta jela tři dny a pak zase problémy.
-
Tady Ti posílám číslo origo váhy BOSCH - VV 0280217123
-
Díky za to číslo ale neodpověděl jsi mi jestli ti to jen cukalo a nebo jsi někdy nenastartoval
-
Tak se startováním to bylo špatné pokud se auto zahřálo pak byl někdy problém nastartovat, ale nakonec to vždycky nějak chytlo.
-
tak včera jsem sehnal člověka se stejnou vahou ve svem autě vymenil jsme ji a vypada to žře to jezdilo dobře - nebyl čas tak jsme to vyzkoušeli asi na 10km takže ted shánim origo bosh vávu (starší)
-
No nevím nevím do staré bych asi neměl odvahu jít, abys pak neplatil dvakrát , nová je nová a na netu jsou značkové už kolem 3.500 - 4.000
Teď jsem se díval na stránky e-autodily.com, dobré hodnocení kupujících a cena origo váhy 2.900
Teď jsem se díval na stránky e-autodily.com, dobré hodnocení kupujících a cena origo váhy 2.900