Ahoj, jsem tu nový a potřeboval bych od Vás zkušených poradit.
Cca 2 měsíce vlastním opel corsu 2003 1.0 benzín.
Jedná se o to, že než jsem auto pořídil byl měsíc předtím v servisu měněný olej.
Jeho množství jsem si ihned překontroloval a vše OK.
Ale cca 3 týdny mi začala signalizovat kontrolka oleje, tak jsem to skouknul a zděsil se skoro žádný olej tam nebyl - sucho.
Jezdím 2 X týdně Praha -Brno a nějaké další popojíždky a musel jsem už 2 X dolévat olej...
Nevím kam se ztrací, jelikož pod autem není ani kapka oleje, auto nekouří, volej ve vodě také nemám. Zítra mám v plánu vlézt pod auto a kouknout se na to, ale nejsme si jist, že na něco příjdu.
Nerad bych auto zadřel mohu Vás požádat o radu v čem by mohl být problém.
Nikdy se mi nestalo, že by auto takhle "žralo" olej.
Díky za odpověď.
Děkuji za rady.
Opel Corsa C - 2003 - 1.0 i - ztráta oleje!
Moderátor: Arci
-
- NoX
Re: Opel Corsa C - 2003 - 1.0 i - ztráta oleje!
pokud nemas nikde ani kapku oleje, tak to bude pravdepodobne zrat motor. kouri se ti z vyfuku? po nejake delsi ceste, ne po tom, co auto stalo celou noc venku
pokud ano, a je to tmavy dym, tak to bude asi motorem...
muzou byt spatny gufera ventilu, pres ktere olej protika, a nasledne vali pryc vyfukem, pripadne pistni krouzky, coz je bohuzel ale horsi varianta...

muzou byt spatny gufera ventilu, pres ktere olej protika, a nasledne vali pryc vyfukem, pripadne pistni krouzky, coz je bohuzel ale horsi varianta...
-
No teď jsem si doma sprovoznil provizorní svítilnu a lehnul si pod to, a zjistil jsem, že je celej spodek oblitej od oleje a po cca hodině staní v garaži se objevilo pár kapek oleje, takže zítar zkusím zajet na rampu a podívat se odkud to může týct.
Myslím, že unik oleje je lepší varinata než výměna gufera nebo pístních kroužků ne ?
odku by to tak mohlo tíct ?
vypoštěcí šroub je OK.
jelikož nemam doma prostor ani kvalitní hever, abych si troufl nasoukat pod auto nemůžu víc zjistit. Ta corsa je tak nízka, že si pod ní ani hlavu nenacpu
Myslím, že unik oleje je lepší varinata než výměna gufera nebo pístních kroužků ne ?
odku by to tak mohlo tíct ?
vypoštěcí šroub je OK.
jelikož nemam doma prostor ani kvalitní hever, abych si troufl nasoukat pod auto nemůžu víc zjistit. Ta corsa je tak nízka, že si pod ní ani hlavu nenacpu

-
Gufero na klice nebo tesneni pod vanou 

- NoX
pocitej, ze tak v 90% pripadu je zavada v tesneni na vane
celkem ok pracicka, akorat v te kose nic moc

-
nekde na netu jsem cetl, ze to muze jeste prosakovat kolem cidla tlaku oleje - pry je to u tohoto motoru bezne. Ale tohle muze byt strasne moc vecma. Hledat hledat hledat...
-
- Člen Corsa Clubu
Mam podobnej problem, dolil sem olej a uz to drzi tak tri tejdny, merka rika ok tak nechapu. To bude to tesneni asi.
ex Blitz C'Mon B
ex Bimmer E46 Coupe
now Cinquecento 0,9T
ex Bimmer E46 Coupe
now Cinquecento 0,9T