turbidiesel netahne

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
mysacek

turbidiesel netahne

Příspěvek od mysacek »

Ahoj kluci,
netahne mi 1,7 C-ckova corsa (bez intercooleru).
Lepereceno, zkousel jsem vsechno, odpojit vahu vzduchu, poradne protocit... uz nevim, co zabralo, ale auto se zase rozjelo, tak jsem vahu vzduchu pripojil zpatky a bezezmeny, takze ta jo snad v poho...
Ale dnes mi to zdechlo zase. Tak jsem to zase poradne na miste protocil, a zda se, ze je to lepsi. Takze jsem pojal podezreni na ucpanej katalyzator..... Protoze po tom protoceni (pekne z ostra, jako na technicky kontrole :? ) na zemi zustal cernej flek a chvili trvalo, nez se Corsa vynorila z mraku....
Co s tim? Vykuchat? Da se nejako vycistit?
Diky za radu
Mysak

... teda jestli vubec v dislu katik je...
Scarynka
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Re: turbidiesel netahne

Příspěvek od Scarynka »

I diesel má katík, ty novější auta ho mají, ale měla ho i felda, váhu vzduchu jsi zkoušel, tak to radit nebudu
mně tohle dělal u corsy TD alternátor, že mi to zdechávala až to jednou zdechlo uplně :))
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Re: turbidiesel netahne

Příspěvek od Arci »

Nejsem si jistý jestli staré TD mělo filtr pevných částic (pokud by to bylo ucpané tak by to slyšel) ale toto bych viděl spíše na problém obtokového ventilu turba a i mi k tomu sedí že se to zlepší při pořádném promotání (vetšinou zatuhne a turbo pak nezabere (nepustí zplodiny do turbíny ale tím obtokáčem to letí přímo ven a turbo je pak jen na ozdobu)).. Každopádně jsem Diesel nikdy neměl a ani jsem žádný nikdy neopravoval tak dále asi moc neporadím..
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
Odpovědět