Auto nestartuje
Moderátor: Arci
- SniperDave
- Kontaktovat uživatele:
Re: Auto nestartuje
Dekuju za rady, ja u sebe mel pri vymene starteru meultimetr s vybitou baterkou, tak jsem nic nezmeril,ale na zkousku jsem si udelal odbocku z ovladaciho kabelu starteru a v pripade nouze pres spinac nasartuju
ted Opel Corsa 1.2 16V ,Van, rv. 2001, BA/LPG, tazne, cca 216 000km nalitano, jinak mam v zaloze a naprodej ten samy motor i s klimou.
Je to kopac,ale jsem spokojenej!
Je to kopac,ale jsem spokojenej!
-
Tak povedlo se mi sehnat čidlo klikovky (z vrakáče) a po výměně to bylo beze změny. Auto točí a nenastartuje. Ted už to párkrát mělo tendenci škytnout ale nenaskočil. Benzín tam jde. Zkoušel jsem kabely, jestli jde jiskra a na 1 a 2 válci mi přišla taková slabá. Tak sem tam hodil jiné kabely (sice ze swifta, ale šli tam) a jiskra mi přišlo že byla podstatně lepší. I přes to ale auto nenastartovalo.
Motor točí benzín když mám sundané sání je vidět že vstřik prská, jiskra mi z kabelů šla ale prostě to nenastartuje. Kde může být ještě problém? po čem jít?
Motor točí benzín když mám sundané sání je vidět že vstřik prská, jiskra mi z kabelů šla ale prostě to nenastartuje. Kde může být ještě problém? po čem jít?
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
TO tweety_xx: prosím tě ještě nám zde napiš přesný tip motoru je uveden v velkém TP. No, tak jiskru máme to je zásadní, tak kde může být ještě závada.... Napadá mě už jedině příprava směsi (benzín tam cvrkat může ovšem je otázka jestli ho tam jde dost... Udělej triviální pokus, sundej vzduchový (nebo tu plastovou žábu na vstřikovači, podle toho co tam máš) filter abys viděl vstřikovač, vezmi injekci cca 20ml (víc ne abys to neuchcal), naplň ji benzínem a normálně to nalej přímo na plynovou klapku pod vstřikovačem no a utíkej startovat (popřípadě ať ti někdo startuje a ty tam při tom chrstni ten benzín) a věřím že se motor aspoň na 3s rozeběhne.. No a pak je to jasné, buď máš ucpaný paliv. filter, čerpadlo bez tlaku, KO vstřikovací ventilek či KO regulátor tlaku paliva na vstřikovači.. Hele každopádně to zkus, dej vědět co to udělá a pak budem postupovat dále
.. No a ještě mě napadlo čidlo teploty motoru (myslí si že je teplej a nepustí sitič a pozor jsou tam dvě, jedno je na budík (na sacích svodech) a druhé inkriminované zezadu na motoru).. No ale nejdřív zkus to s tím benzínem
...

@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
-
Je to auto kámošky. Motor je 1.4 i 44 kW. Přesný typ z techničáku zjistím. Jinak s tím benzínem to zkusím, už mě to taky napadlo ale zrovna nebyla možnost provést to.
Diagnistika mi po vyblikání hlásila porucha vstřiku, ale benzín tam šel tak sem myslel že aspon nastartuje.
Diagnistika mi po vyblikání hlásila porucha vstřiku, ale benzín tam šel tak sem myslel že aspon nastartuje.
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Jj je to C14NZ, s tím benzínem tě to napadlo dobře
.. Ono se zdá že tam benzín jde ale člověk by se divil kolik ho je potřeba aby nastartoval studený motor
proveď test a pak ti řeknu jak odzkoušet palivové čerpadlo
(bude chyba v tlaku paliva, vstřikovací ventilek jsem u CxxNZ nikdy neviděl mrtvy, i když jednou u fordu fiesta v zimě kvůli špatnému benzínu nejspíše zamrzl kousek vody co byl v benzinu přímo ve ventilku a ta potvora nejela, vše bylo OK i to stříkalo ale málo, tak to nakonec opravilo poklepání kladívkem na vstřikovač a hle fiesta jela jako nová )..

@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
-
nestartuje
cus mam opel coru b 1.4i a mam takovej problem celej den sem jezdil pak sem zastavil na parkovisti chcipl motor po dvouch hodinach sem chtel znovu nastartovat ae nejde to a na palubovce mi blika zluta kontrolka eletronika motoru nevite nekdo co by stim mohlo bejt dik za odpoved 

-
Re: nestartuje
Mně se blikáním kontrolky projevila původně chyba imobilizéru, co bylo ale předzvěstí rychle přicházející smrti baterky ( nízké napětí immo), čemu bych se asi v tomto ochlazení nedivil.
Baterka je čerstvá?
Baterka je čerstvá?
-
- Kontaktovat uživatele:
Musis blize specifikovat to ze nestartuje...toci ale nenaskoci?
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Blikání ECU při startování je 100% chyba imobilizéru.. Nestartuješ jiným klíčkem, nerozpadl se ti klíček popřípadě nespadl ti na zem? Zkontroluj připojení kabelu kroužku co je kolem zámku zapalování
..
Jinak už tu vlákno "nestartuje" je 3x a to hned na první straně
.. Tak prosím více číst.. Příspěvek sloučím s tématem "Auto nestartuje"

Jinak už tu vlákno "nestartuje" je 3x a to hned na první straně