Nefungující světla - prosím o pomoc

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Hgi

Nefungující světla - prosím o pomoc

Příspěvek od Hgi »

Ahoj,

mohl bych někoho poprosit o schéma zapojení do Kozy B?

Dnes ráno jsem jel jako každý den do práce a při otočení kolečka od světel mi světla jenom probliknou a dál nesvítí. Občas se rozsvítili parkovačky, když jsem s kolečkem hrkal sem a tam, (ale po ujetí pár metrů zase přestaly fungovat)...

No a po ujetí asi 2km od baráku světla začaly z ničeho nic fungovat. Buď je někde studený spoj, vadné relátko, či pojistka nebo je vada v přepínači světel... Akorát vůbec netuším, kde mám začít hledat, chtělo by to schéma zapojení, abych nerozdělal půlku auta.

Vtipný je, že teďka přijdu k autu, kdy je relativně zahřátý, tak světla normálně fungují... Takže si můžu tak leda hodit korunou, kde je chyba nebo počkat až bude zase -17°C jak teďka ráno a pak spravovat :D

Díky všem za pomoc.
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
schleza

Re: Nefungující světla - prosím o pomoc

Příspěvek od schleza »

doufám že ti to pomůže, kdyby ne tak ti pošlu schémata z Jak na to, a nebo ti doporučím program TIS 2000 tam jsou všechny schémata, konektory atd. (vzhledem k horší kvalitě tak mi když tak pošli SZ s tvým emailem a já ti to pošlu na mail)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Hgi

Příspěvek od Hgi »

Ahoj,

díky moc za schéma, posílám ti SZ s mailem.
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
Hgi

Příspěvek od Hgi »

Jak to tak chápu podle toho schématu, tak vada musí být v přepínači (vypínači) světel. Protože mě nefungovaly vůbec žádný světla (ani přední, ani zadní). Relátko tam žádný není a kdyby to byla pojistka, tak by přestalo svítit třeba jenom jedno světlo... Ještě může být upadenej někde kabel nebo studenej spoj na konektoru, ale se vším jsem kroutil, bušil do toho a nic, žádná změna.

Nejhorší je, že vím jak vypadá vevnitř ten přepínač. Jsou tam dva takový měděný "jezdce", který jezdí po kontaktech. Tam snad není nic, co by se posralo..... nechápu. Vystříkal jsem to kontaktolem a uvidím co to udělá. Zatím to funguje.
Odpovědět