Nestartuje Corsa C 1,2 16V
Moderátor: Arci
-
Nestartuje Corsa C 1,2 16V
Zdravím,chtěl bych požádat o radu.Mám Corsu C 1,2 16V a už asi měsíc řeším problém,že pokud je motor studený nechce nastartovat.Pokud ho roztáhnu tak naskočí.Ale pokud ho startuju normálně nenaskočí a bliká kontrolka emisí,cvaká relé čerpadla a cvaká elektronická škrtící klapka.Občas při startování má motor tendenci naskočit,ale jen blafne.Jakmile se motor podaří nastartovat,pak už chytá v pohodě.Byl jsem na diagnostice a tam se nic neukázalo,vše ok.Pokud dám auto na půl hodiny do dílny okamžitě chytne.Pokud je přes noc venku nechytne,jen na roztlačení.Čerpadlo,svíčky-vše ok.Zkoušel jsem vyměnit baterii a nic.Nemáte někdo podobnou zkušenost?
- Robin
-
Re: Nestartuje Corsa C 1,2 16V
To jsem taky vyměnil a stále se to chová stejně.Zapnu zapalování a skoro vždy začne divoce blikat kontrolka emisí a ani se nerozsvítí diagnostika a mazání.Někdy se povede,že se kontrolky rozsvítí tak jak mají,ale jakmile spustím starter kontrolka emisí se opět rozbliká.Startér jsem zkoušel jiný a nemá na to vliv.Když nebyl takový mráz,tak mi to tak na 15 pokus naskočilo.Čím větší zima tím více pokusů.Teď v těchto mrazech bez šance.Když to roztlačuju,tak to chytne na metru a běží suprově a klidně můžu hned chcípnou motor a hned to nastartuje na starter na otočení.Tak nevím.
-
- Kontaktovat uživatele:
- NoX
prosimte, co je to kontrolka emisi? nic takovyho neznam..
pokud se ti nepusti zadne kontrolky krome jedne, tak to byva chyba imobilizeru, nebo palivove rele...
pokud se ti nepusti zadne kontrolky krome jedne, tak to byva chyba imobilizeru, nebo palivove rele...
-
Čidlo kliky mě taky napadlo,ale po připojení na pc to žádný problém nehlásí a to jsem to nechal připojit několikrát jak studený tak teplý.
Jinak Corsa C má dvě kontrolky diagnostiky.Autíčko s klíčkem je diagnostika řídící jednotky a imobilizéru a tudíž veškerých senzorů,kromě lambda sond.Druhá kontrolka symbol motoru je diagnostika emisního systému a souvisejících zařízení.Relé palivového čerpadla a imobilizer jsou ok.Auto naskočí ale jen na roztažení,tudíž v tomto problém není.Ale pokud startuju normálně ,tak můžu klidně točit startérem dokud nevytluču baterku a stejně nenaskočí.
Jinak Corsa C má dvě kontrolky diagnostiky.Autíčko s klíčkem je diagnostika řídící jednotky a imobilizéru a tudíž veškerých senzorů,kromě lambda sond.Druhá kontrolka symbol motoru je diagnostika emisního systému a souvisejících zařízení.Relé palivového čerpadla a imobilizer jsou ok.Auto naskočí ale jen na roztažení,tudíž v tomto problém není.Ale pokud startuju normálně ,tak můžu klidně točit startérem dokud nevytluču baterku a stejně nenaskočí.
-
- Kontaktovat uživatele:
No pokud starter toci ale motor nechce naskocit tak to je u "becek" skoro vzdy cidlo klikovky.Pri startovani cvaka rele palivoveho cerpadla a blika kontrolka elektroniky motoru.Dianostika ho nemusi ukazat.
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Tak o těch dvou kontrolkách jsem nikdy neslyšel, pokud vím tak by tam měla být jen "check engine" (motor s bleskem, imobilizér je integrovaný v RJ motoru a odpojuje palivové čerpadlo)... Jinak čidlo na klice to nebude pokud to na roztažení chytne
, vidím to na KO baterku (že točí neznamená že je OK), postav někoho s multimetrem ke svorkám baterky ať měří napětí na baterce při startování no a pokud klesne napětí pod 8V tak je to jasné
...

@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
- NoX
adamem mas to spatne... kontrolka ktera vypada jak ponorka s bleskem uprostred je ridici jednotka motoru a veci s ni souvisejici. kontrolka na ktere je auticko s klickem je oznamovac servisni kontroly, hlida to interval vymeny oleje + pravidelneho servisu, a pokud blika, a auto nestartuje, ukazuje zavadu imobilizeru
-
Info pro NoX v příloze.
Baterky jsem zkoušel pro jistotu už tři,ale chová se to stejně.Už jsem vyzkoušel snad všechny senzory,spínače,relátka a kostřící body co jsou v autě a nic.Tento týden jsem to měl v servisu a taky nic.Už mi fakt došly možnosti.Prolezl jsem celý internet, ale nikdo nic takového taky neřešil.
Baterky jsem zkoušel pro jistotu už tři,ale chová se to stejně.Už jsem vyzkoušel snad všechny senzory,spínače,relátka a kostřící body co jsou v autě a nic.Tento týden jsem to měl v servisu a taky nic.Už mi fakt došly možnosti.Prolezl jsem celý internet, ale nikdo nic takového taky neřešil.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Aha, pro jistotu převodovku máš manuální? Ještě jednou jsem si přečetl tvůj první příspěvek a napadlo mě čidlo teploty motoru (proto jak to ohřeješ nebo necháš v dílně tak to pak normálně šlape) a pak ještě tlak paliva na vstřikách (při startu studeného motoru je třeba hodně benzínu) skus nabrat 20ml benzínu do stříkačky a stříkni ho na vzduchovou klapku (klapka ovládaná plynovým pedálem) a pak hned startuj, pokud to naskočí tak první co kontrolovat je filtr paliva, pak tlak na vstřikách a jako poslední čidlo teploty motoru... Věřím že je to něco z toho
..

@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
-
Tak podle mých zkušeností, taky Corsa C 1.2 16V, když startuju a motor nechytne do několika sekund, tak se rozsvítí kontrolka auta s klíčem. Už se mi to stalo v létě a diagnostika pak hlásila čidlo kliky, několikrát jsem tu chybu resnul přes OBD2, a vždy to dopadlo stejně několik sekund točení startérem, nechytlo, pak chyba a odpojený startér, takže výměna čidla kliky a pak už OK. Teď v mrazech mi to zase zazlobilo stejným způsobem, několik sekund startuju, motor nechytnul a pak kontrolka s autíčkem a klíčem, ale na rozdíl od toho případu v létě, teď stačilo vždy resnout chybu a auto pak naskočilo (chyba váhy vzduchu). Tak jsem váhu rozebral a vyčistil štětečkem (přesto že byla skoro čistá) od tý doby zcela OK (už jsem za poslední týden najel 150km a bez problému).
Je mi divný, že tě to nechá točit startérem dokud se nevybije baterie, protože řídící jednotka ví, že si benzínem vyházeným do výfuku můžeš poškodit katalizátor, proto to startování prostě odpojí , když motor nechce chytnout. Takže buď ta jednotka nějak ví , že do motoru v tu chvíli, když ti točí startér prostě nejde benzín a proto je jí jedno , že startér točí jen tak na prázdno (pak bych typnul, že je to něco kolem imobilizeru, ale proč to teda naskočí na postrčení mi není jasný
), nebo by mohla být vadná samotná jednotka (když e vadný čidlo, tak to jednotka pozná a hodí chybu, ale kdo kontroluje jednotku - nikdo). 
Je mi divný, že tě to nechá točit startérem dokud se nevybije baterie, protože řídící jednotka ví, že si benzínem vyházeným do výfuku můžeš poškodit katalizátor, proto to startování prostě odpojí , když motor nechce chytnout. Takže buď ta jednotka nějak ví , že do motoru v tu chvíli, když ti točí startér prostě nejde benzín a proto je jí jedno , že startér točí jen tak na prázdno (pak bych typnul, že je to něco kolem imobilizeru, ale proč to teda naskočí na postrčení mi není jasný

- NoX
chlape nechci ti do toho kecat,ale ten slovensky manual je naprosto ,ale naprosto ZCESTNY....clovek co to psal by zaslouzil nakopat do kouli a vyhodit na mraz
to vpravo je kontorlka ECU tzn electronic control unit... ne emisi... hlasi to zavady veskere elektroniky, a nejen lambdy, ale cidel polohy, detonacnich cidel, cidel teploty, vadne RJ,..........
to vlevo slouzi k odpoctu servisniho intervalu, hlaseni chyb imobilizeru, a vymeny oleje..... pokud blika, znamena to chybu imoblizieru, a nenastartujes..
a elektronika prevodovky ma kontrolku ve tvaru pismene S v ozubenem krouzku... tim taky hlasi chyby, pripadne rezim Sport.
automat sem presne mel, tak vim, o cem mluvim...
to vpravo je kontorlka ECU tzn electronic control unit... ne emisi... hlasi to zavady veskere elektroniky, a nejen lambdy, ale cidel polohy, detonacnich cidel, cidel teploty, vadne RJ,..........
to vlevo slouzi k odpoctu servisniho intervalu, hlaseni chyb imobilizeru, a vymeny oleje..... pokud blika, znamena to chybu imoblizieru, a nenastartujes..
a elektronika prevodovky ma kontrolku ve tvaru pismene S v ozubenem krouzku... tim taky hlasi chyby, pripadne rezim Sport.
automat sem presne mel, tak vim, o cem mluvim...
-
Ja jsem měl problemy ze starty nespočet krát. Někdy stači vyměnit palivač jindy svíčky, ale v tvém případě bych řekl, že může být zasrana škrticí klapka. Usazený karbon docela lepí a to může dělat problém.
Corsa 1,4i
-
Klapkou to není,ta je čistá.Dokonce jsem zkoušel tam dát jinou, ale pořád to samé.Ale jelikož se oteplilo a nemrzne tak auto startuje bezproblémů.Jinak předevčírem jak ještě mrzlo tak to ráno nechytalo,ale přišel jsem na to jak nastartovat i v mrazu.Stačí odpojit klapku nastartovat bez ní,což jde úplně bezproblémově,nechat to tak 30s bězet,zapojit klapku,chcípnout motor a znovu nastartovat se zapojenou klapkou a můžu frčet do práce.Je to zajímavé, ale je to tak a jak jsem psal klapku jsem tam zkoušel dát jinou a stejně to dělalo to samé.