Svítí kontrolka Airbagu - vyřešeno

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Marek Sládek

Svítí kontrolka Airbagu - vyřešeno

Příspěvek od Marek Sládek »

Ahoj.
Tak jsem se hrabal ve středovém tunelu na Corse, úklid a osazení tlačítek výhřevu sedaček.
Bohužel jsem si po úklidu pod tunelem a smontování všeho zpět pěkně vydělal. Rozsvítila se mi kontrolka Airbagu. Po kontrole OpComem jsem obdržel tuto hlášku:
B0026 - Driver Airbag Squib Circuit High Resistance
(00) - Present

Když jsem kontroloval hodnoty odporů tak mají všechny ostatní airbagy cca 2,3 Ohmu a ten řidičův cca 7,3 Ohmu.
Máte nápad kam se podívat? S volantem (řidičovým Airbagem) se vůbec nic nedělalo. Jsou někde ve středovém prostoru konektory a kabeláž související s Airbagem řidiče, kterou jsem nějak poškodil?
Za nápady předem děkuji.
Naposledy upravil(a) Marek Sládek dne 02 bře 2012, 15:23, celkem upraveno 1 x.
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
duskov

Re: Svítí kontrolka Airbagu

Příspěvek od duskov »

Pokud jdu postupne podle schematu
1) konektor zezadu na airbagu ==> tenky kablik k 2)
2) konektor zezadu na krouzku pod volantem ==> kabelovy svazek k 3)
3) ridici jednotka airbagu (ve schematu A63)

Tipuju to tak, ze jsi asi pri "zatahani" za konektory od vyhrevu (S260R+L) povytahl konektor z jednotky airbagu (A63) a vznikl prechodovy odpor. Zkus vypojit baterii, nechat to par minut, opet rozdelat stredovy tunel a docvaknout konektor (vypojit a znovu zapojit). Snad to pomuze :-).
Druha varianta je, ze jsi nekde pri tom uklidu stipl/natrhl kabel :-(.
Treti varianta - nahoda a opravdu Ti odesel airbag, ci nahodne vznikl nejaky prechodovy odpor na konektorech po ceste od RJ k airbagu. Ale to by byla fakt smula a desna shoda nahod.

Hodne zdaru!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
Marek Sládek

Děkuji za perfektní odpověď.
Za ty kablíky jsem pravda trochu popotáhnul, tak snad to bude jenom ten konektor do centrální jednotky. Ikdyž si ríkám, že by měl být asi na nějaký patentní zámek, či západku, aby se právě nehnul. Kam vede ten kablík A163? K volantu?
Odpoledne na to kouknu.
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
duskov

Příspěvek od duskov »

Konektor ma "zamek", ale kdo vi co se tam stalo.
A163 je konektor asi k automaticke prevodovce a jeji ovladani.

Kdyz to budes mit rozebrane, muzes zkusit sundat airbag (bacha na postup!!!) a promerit i ten - pokud Ti vykaze vysoky odpor, tak pak budes vedet, ze Ti odesel airbag. Ale prijde mi to jako strasne velka nahoda. Uvidis co zjistis.
Obrázek
Marek Sládek

Dneska jsem alespoň sundal boční dekl na straně spolujezdce a juknul na ten konektor. Opakovaně jsem jej vysunul a zasunul, prohlédl jsem trčící piny z jednotky, stále stejná závada. Až bude hezčí počasí na práci tak to znovu oddekluji, prohlédnu kabeláž i v husím krku (montovali tak kdysi Defend-Lock, tak jest-li něco neskřípnuli a já to teď neuvolnil).
Následně se ozvu, ještě dotaz, dá se s tím takhle bezpečně jezdit? Myslím aby mě to samovolně nestřelilo do kebule?
Díky Mára.
Kubina
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubina »

Mě to svítí už rok a vůbec nevím co s tím,a do servisu se mi to dávat nechce
Za oknem padá sníh,v garaži smrdí líh.Všechno odmastit vyleštit motor,přemýšlim nad tim,jak udělat prostor.Všechno je venku,leští se leští,venku zas snih pěkně sviští.To je teda vděk,už se šteluje podvozek.Chybí dodělat pár vad,už mě čeká Tuning kap..:-D
duskov

Příspěvek od duskov »

zkus procist astra-g forum. Je tam tehle problematice ohledne kontrolky airbagu venovano velke tema.
Dle info - kontakty pod sedackou
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=8450
Obrázek
duskov

Příspěvek od duskov »

jeste jsem zapomnel - jezdit s tim muzes, ale nepocitej s tim, ze v pripade havarky airbagy vystreli. Je to v zavade - cely system airbagu je s nejvetsi pravdepodobnosti odstavem.
Obrázek
Kubina
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubina »

To neva,hlavně že mi to nevystreli jen tak do huby,Jj dík proctu to
Za oknem padá sníh,v garaži smrdí líh.Všechno odmastit vyleštit motor,přemýšlim nad tim,jak udělat prostor.Všechno je venku,leští se leští,venku zas snih pěkně sviští.To je teda vděk,už se šteluje podvozek.Chybí dodělat pár vad,už mě čeká Tuning kap..:-D
Marek Sládek

Ahoj.
Mám opraveno. Bylo to jedním přerušeným vodičem v tom silném husím krku, ohybu, co jde od řídící jednotky (navíc zabaleným do žluté izolepy), nechápu jak jsem to mohl udělat. Vodič byl zcela přerušený, v OpComu byl odpor o hodnotě 7,3 Ohmu, po jeho opětovném bezpečném a trvanlivém propojení propojkou, hlásí OpCom hodnotu odporu 2,9 Ohmu což už je v normě a kontrolka sama po opětovném zapnutí a vypnutí zapalování sama zhasla.
Jinak jsem ještě postřehl, že když v OpComu "vlezu" do nastavení Airbagů, tak se na palubní desce rozsvítí kontrolka Airbagů, asi diagnostika sama po dobu čtení dat ze systému odstaví z bezpečnostních důvodů systém Airbagů.

Díky za rady, obrázek a pomoc.
Marek
Odpovědět