Corsa 1.0i

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Pan Banánek

Corsa 1.0i

Příspěvek od Pan Banánek »

Ahoj Corsaci,
Už delší dobu mě trápí moje Corsa, pročítal jsem delší dobu všemožná fora, ale nic jsem nenašel, a tak Vás prosím o radu. Auto jede na jedničku 20km/h, na dvojku 40km/h, na trojku 50km/h, na čtyřku 70km/h a na pětku 80km/h... Potom se zadusí, zpomalí a po chvilce zase vysřelí, ale do určité rychlosti, podle toho na jaky jedu stupeň. Občas se auto vratí do normálu když podřadím nebo zhasnu a potom opět nastartuju motor, ale není to tak vždycky. Měnil jsem kvuli tomu vahu vzduchu, teplotní čidlo, palivovy a vzduchovy filtr, svičky, vyčistil jsem škrtící klapku, koukal jsem do nadrže, jestli v ní není nejaky bordel (nebyl tam). A nejhorší na tom je, že to dělá jenom někdy. Podle toho jak se autu zrovna chce... :( Vím, že mám prasklou hadici k chladiči a trochu z ní teče, ale tím to snad nebude.... Proto Vás prosím o radu, protože dnes auto přestalo na chvili ject uplně a když jsem ho zhasl a zkusil nastartoval, aby se vzpamatovalo, tak jsem ho nenastartoval, protože z neznámých duvodu přestalo dobíjet baterku... Roztlačil jsem ho, zkusil zase zhasnout a nastartovat a chytlo normalne a i jelo normalně... Už vážně nevím co s tím muže být...
Soni
Kontaktovat uživatele:

Re: Corsa 1.0i

Příspěvek od Soni »

Urcite pomuze kdyz napises o jaky typ corsi se jedna. A co ukazala diagnostika?
Pan Banánek

Je to béčková corsa 1.0i 12v rok výroby 1999.
Na diagnostice jsem nebyl, protože se bojim, že to budou vyhozený peníze, když to blbne jenom někdy. Navíc jsem z Jindřichova Hradce a nevím o nikom kdo ji tu dělá :(
Smithy
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Smithy »

Treba vaha vzduchu, daval si Bosch?
ex Blitz C'Mon B

ex Bimmer E46 Coupe

now Cinquecento 0,9T
Bobek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobek »

Zkus lambda sondu a nebo zapalovací lištu. A i ta váha to může dělat pokud máš straline..
Diagnostiku ti udělají v každým slušným servise..
Nálepky dle vlastního návrhu! Levně!
Soni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soni »

Kazdopadne bez diagnostiky je to strileni od boku. Asi ti to nacte vic zavad protoze co si psal uz si neco zkousel vymenit. Chtelo by to vymazat zavady a pak az se projevi tvuj problem zajet hned na diagnostiku a mel bys mit jasno.
Pan Banánek

Někdo tady na foru doporučoval tu vahu vzduchu z aukra, tak jsem ji koupil... Když ji odpojím, tak to dělá pořád to samé, takže tou to asi nebude. Pokusím se během tydne sehnat nějaký slušný servis a pak napíšu, každopádně děkuju :)
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

Jestli jsi z okolí PCE tak diagnostiku mám doma.. Každopádně zkontrolovat tlak paliva na vstřikovačích, potenciometr škrtící klapky a jestli tam je tak MAP snímač.. Jo a svítí ti při jízdě kontrokla s motorkem?
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
Pan Banánek

To nejsem :) svítí akorát airbagová kontrolka
Pan Banánek

Tak dneska jsem byl na diagnostice a zjistili se tyhle chyby....volnoběžný spínač špatný, váha vzduchu má malé napětí, dále chyběla v pojistkové skříňce jedna pojistka a po proměření dobíjení jsme přišli na to, že auto je špatně ukostřeno. Tím je způsobený to malý napětí v té váze... Tak snad už po opravě bude auto v pořádku :) P.S. Nevíte, kde bych sehnal ten krokový motorek? :) Z aukra se mi ho ale kupovat nechce..
Odpovědět