porucha x16xe pomoc

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
FatriX
Kontaktovat uživatele:

porucha x16xe pomoc

Příspěvek od FatriX »

Zdravím Koupil jsem corsu B 1.6 16v GSI byl jsem pro ní s tím že nejde palivové čerpadlo kámoš co byl semnou ho na chvíli zprovoznil auto chytlo a jelo normálně ale pak se opět zaseklo čepadlo. tak jsme to odtáhli na laně až domů do garáže - cca 150 km. na druhý den nové čerpadlo tlačí parádně ale nejde nastartovat točí ale nic jen sem tam škytne za delší dobu. Měli jsme dole sání vstřiky, vše funguje jak má (mělo by) vstřiky stříkají svíčky pálí ale nechce pořád naskočit dělal jsem diagnostiku přes drátek a zjistil jsem asi 4 chyby čidlo vačkové hřídele, čidlo klikové hřídele ventil odvětrávání nádrže a čidlo otřesu 2 prosím nemohl by mi někdo pomoct s tímto? je právě divné že tam to jelo v pohodě a jak jsme to dotáhli tak najednou 4 chyby a nejde nastartovat díky FatriX
hovi

Re: porucha x16xe pomoc

Příspěvek od hovi »

zkontroluj rozvody , to vypadá na skočený rozvody , nebo uštíplej klínek dole na řemenici na klice
mechanik , diagnostik Opel , Kia ,Chevrolet
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

a jak to poznam? :D videl jsem na kole od ventilu takovy zarez ale nic vic takze nevim jak?
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

zdarec je tu nekdo kdo by mi mohl rict jak to poznam že jsou potočené? ja nevím jak
hovi

Příspěvek od hovi »

nahoře musí kola stát značkami proti sobě u nějakých krytů rozvodů jde vidět i hrana hlavy , tak s tou by to mělo být zároveň a dole je značka krytu a na kole , musíš sundat ale tu velkou řemenici ,aby jsi to viděl
Obrázek
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

no takže jsem koukal a je to v pohodě :) a měřil jsem ty čidla tak to čidlo klikovky je OK ale vačky je v prd.... takže nevím
hovi

Příspěvek od hovi »

pokud máš KO čidlo vačky , tak to nenastartuje , protože neví kdy hodit jiskru a vstříknout benzín
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

Hovi: to si pletes s cidlem klikovky, pokud vim tak cidlo klikovky neni zadny
Naposledy upravil(a) Co-RS-ák dne 17 dub 2012, 22:55, celkem upraveno 1 x.
ponikel

Příspěvek od ponikel »

zrejme si mal na mysli že neni čidlo na vačke...

ale u x16xe je a Hovi má pravdu ;) pokiaľ je to čidlo vadné nenaštartuješ... (alebo pokiaľ sa ti podarí odlomiť "paličku" na vačkovom kolečku ako mňe )
hovi

Příspěvek od hovi »

čidlo na vačce neni žádavný v tu chvíly , kdy motor už běží , ale na klice , to jen určuje počet otáček a polohu pístu ale už neví , zda má třeba 1. válec zapílit , nebo jde do výfuku a to právě určuje to čidlo na vačce . Jinak koukam , že sem chodí i dost lidí z TTC :D
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

takže bez toho čidla to nekopnu? :) jestli je to jen tím čidlem tak to je, dá se říct paráda seženu nové nebo staršía uvidím jak ho seženu určitě sem hned napíšu díky za pomoc protože v těch čidlech se neorientuju díky
ponikel

Příspěvek od ponikel »

hovi píše: Jinak koukam , že sem chodí i dost lidí z TTC :D

narážaš na mňa ? :vali_se:
hovi

Příspěvek od hovi »

:zmateny: jo
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

nazdar tak mam jinsi cidlo a stejne to nejak nejede sehnal sem cidlo ale pri diagnostice to stále píše chybu mám tam 5 chyb cidlo otresu motoru , snimac klikove hridele, snimac vackove hridele, pak odvzdusnovaci ventil nadrze a vstrikovaci ventil 5 což nechapu protože mam jenom 4 :D nevíte někod pomoct? všechno se nějak posralo po cestě nevím proč jen sme to táhli na laně rozvody nejsou vůbec potočené jinak čísla chyb jsou 61. 17. 29. 92. 19 Prosím pomozte někdo je to možné že se to všechno posere po cestě 130 km? bez nastartovní motoru? Díky FatriX
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

Zdravím všecky tak můj problem vyrešen :) jic jsem neudělal jen ze srandy jsem stříkl kontaktel do sání a jede a už žádný problém není nechápu proč ale jede to! :) tak sem šťastny jo ještě jsem vyčistil kontaktelem ty 2 velké přípojky co jsou dole na zemi u řidiče nevím co to je ale mohlo to být třeba i tím :)
Odpovědět