zdravim vsechny corsaky....
na sve Bckove Corse 1.2(33kw) jsem si pred tydnem udelal nove brzdy - takze kotouce i desky. Desky jsou zn. E Icer a kotouce Ferodo. Chtel bych se s Vama podelit o zkusenosti co se tyce teplot kotoucu. Pred vymenou jsem teplotu kotoucu nesledoval, ale tedkom to sleduji a zarazi me, ze i po projizdce u nas ve vesnici(cca 3km) jsem mel horke kotouce. Tim myslim, ze jsem se nespalil, ale prst by jste na tom neudrzeli dele jak sekundu.
Barva kotoucu nastesti neni oranzova, ale jde mi o to, zda nahodou neni nekde problem v pistku, trmenu ci podobne. Pri vymene brzd, jsem trmeny okartacoval, trochu prejel i smirgl papirem a taky jsem je proplachnul cisticem brzd. Taktez jsem cistil i pistky-lehce smirgl papirem jsem prejel vnejsi stranu, tak aby jsem neposkodil manzety.
Napadlo me take, jestli nemuze byt problem v tom, ze jsem treba pistek nezatlacil dostatecne dovnitr. Tlacil jsem ho kladivkem a sel lehce - jak uz nesel dal, tak jsem do neho radeji nevrtal. A navic v tomto by to byt problem nemel, jelikoz pistek se zatlacuje proto, aby se desticky mohli v pohode nasadit na kotouc a po naslapnuti pedalu se pistek stejne vytlaci zpet, ne?
Taky bych chtel podotknout, ze za jizdy mi nic nehuci a brzdovy pedal jde v pohode(vraci se puvodni polohy). Tak diky za vase postrehy a nazory.... Jen se chci ujistit, zda jsem pri vymene neco nezanedbal...
Nove destičky a kotouče
Moderátor: Arci
-
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nove destičky a kotouče
Pokud se nespálíš tak je to OK a jestli je to stav po jízdě ve městě.. Jinak nejlepší je projet nějakou trasu třeba 5Km kde nemusíš brzdit a potom zkontrolovat jestli se to nehřeje i když nebrzdíš. Pokud ano tak zkontrolovat jestli třmen chodí volně ve vodítkách (95% závad)..
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
-
Re: Nove destičky a kotouče
jojo dneska jsem zkousel k veceru kdy nebyl provoz nebrzdit vubec a zastavil jsem na rucni brzdu a kotouce studene....nicmene to zkusim jeste na delsi trase bez nejakeho brdzdeni...