Kontrolka vady elektroniky a nefunkčnost otáčkoměru.

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
pavelgs

Kontrolka vady elektroniky a nefunkčnost otáčkoměru.

Příspěvek od pavelgs »

Jakožto nováček zdravím všechny zde přítomné a hned ze startu mám dotaz.

Poslední dobou se mi stává,že za jízdy motor zakucká,rozsvítí se kontrolka vady elektroniky a přestane fungovat otáčkoměr,ale ne pokaždé.Pokud se to stane za jízdy,motor si jen cukne a šlape dál,ale pokud někde stojím,motor zhasne a naskočí až po několikerém pokusu o nastartování.Otáčkoměr někdy naskočí.Někdy ne.
Pročetl jsem zdejší fórum odshora dolů a zpět,ale podobný problém krom problémů s váhou vzduchu jsem nenašel.Motor jinak táhne jak má,vytáčí se bez problémů až do nebes,spotřeba je pořád stejná,tj. nízká :D .Než vyrazím na diagnostiku,ptám se tady,jestli to není závada která se tady už řešila (..a vyhledávání to nenašlo) a vyřešila. Je to CORSA C 1,2 55 kw. 2001
Předem dík.

Edit:Problém se vyvíjí.Dnes opět auto zacukalo,poskočilo,rozsvítila se kontrolka "auta s klíčkem",opět přestal fungovat otáčkoměr.Změna byla ta,že po zastavení a vypnutí motoru,kontrolka "auta s klíčkem" zhasla,ale pro změnu se rozvítila kontrolka emisí (takové to čerpadlo,nebo blok motoru-dle fantazie :D ) Normálně bych s tím už nejezdil,ale jelikož mi auto slouží k dopravě do práce,musel jsem dnes vyjet a zajistit si jiný samohyb na dobu opravy.Na diagnostiku jsem už objednaný.

Edit2:Auto je po diagnostice a problém byl ve vadné lambda sondě a "poblázněném" snímači otáček.Důvod, proč odešly víceméně naráz dva "geräty" je neznámý,ale mechanik to vidí na iniciativního blba v bazaru,který v touze vylepšit stav auta umyl motor........ :D
Doufám že diagnóza byla správná a teď už bude Oplík sloužit tak jak má.

PS: Je fajn si takhle postupně odpovědět na svůj dotaz...... :lol:
Odpovědět