!!! Problém !!! nejde otočiť kľučik v zapalovani

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
monroo

!!! Problém !!! nejde otočiť kľučik v zapalovani

Příspěvek od monroo »

Mám problém z ničoho nič nejde otočiť kľučik v zapalovani ani do prvej polohy.
Klucik tam strcim bez problemov ale otocit nejde kde moze bit problem pritom pred hodinou nebol problem ziadny.
Prosim poradte som z toho v šoku.

Ako keby tam bolo niečo čo ten klucik nepusti.
obcannofka

Re: !!! Problém !!! nejde otočiť kľučik v zapalovani

Příspěvek od obcannofka »

když ten klíč vytahuješ, tak zámek by měl malinko povyskočit, třeba se ti jenom zasekl, mě to taky občas udělá, že nechce povyskočit a nemůžu vytáhnout klíč, mohl by to být ten samý problém ;)
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
sipek

Příspěvek od sipek »

taky mi to občas blbne... je to nejspíš tím, jak má vyskočit při vyndávání toho klíčku.. zkur do toho něčím lehce klepnout třeba nebo táák :wink:
monroo

Příspěvek od monroo »

Vyriesene bol zaseknuty volant trosku som stim potrhal a ide to DAKUJEM LOCK
monroo

Příspěvek od monroo »

Dnes sa mi tostalo zase ten tipek od ktoreho som auto kupoval vravel nieco o nejakej bezpecnostnej veci s volantom ze proti zlodejom nechapem celkom tomu rozchodil som to potrhal som volantom a islo to neviem v com je hacik niekde som cital ze ked je teplo ze sa tam ten hlinik zohreje a zasekne ze to treba premazat neviem. ale teraz bez problemou.
duskov

Příspěvek od duskov »

Potrhani volantem by mi sedelo spis jako "bezpecnosti pojistka". Po vytahnuti klice dojde k zablokovani volantu. Pri opetovnem zasunuti klice a otoceni do prvni polohy se s volantem cukne do strany (odemkne se) a pak jde otocit klicem dal = nastartovat. Ale to asi pisu neco, co kazdej vi :-).
Jinak se semtam stava, ze spinacka je zaprasena. Pomaha vyndat, prostrikat WD (GT), vyklepat bordel a je to. Treba by to v tomhle pripade taky pomohlo.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
monroo

Příspěvek od monroo »

moze to bit ta bezpecnostna poistka a ako sa ta poistka spusta ? alebo s akeho dovodu ? kedy ? preco ?
duskov

Příspěvek od duskov »

Ta pojistka se aktivuje v urcite poloze volantu (vetisnou v primem smeru). Aktivuje se po vytazeni klice a uvedeni volantu do "primeho smeru". Pak je slyset, jak to zaskoci a uz neotocis volant o vice nez par stupnu (od dorazu k dorazu). Duvod = ochrana proti kradezi. Pokud by nekdo nastartoval mimo spinacku, tak stejne nezatoci. A pokud by nasilim urval tyhle pojistky, tak se mu to muze kdekoliv zablokovat a vyboura se. Aspon takhle to chapu, je mozne ze to bude trosku jinak.
A pokud je tahle pojistka aktivni, tak nejde nastartovat. Proste to ceka az zasunes klic, klicem pootocis (poloha I) a pri tom zaroven lehce cuknes volantem do strany (lehce jakoby zatocis doprava/doleva). Pak se odblokuje (uslysis takove cvaknuti) a muzes startovat a zatacet :-).
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
monroo

Příspěvek od monroo »

Dakujem dakujem ja som to rozchodil ale ani neviem ako aspon uy viem ako nato dik moc.
mira1

Příspěvek od mira1 »

Na tomto odkazu https://www.astra-g.cz/demontaz-valcove ... apalovani/ je návod, jak vložku zámku demontovat a vyčistit. Je to sice návod na Astru G, ale starší Corsy to mají podobné.
Odpovědět