Škubání : prosím pomožte

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Filos

Škubání : prosím pomožte

Příspěvek od Filos »

Zdravim kolegove. Mam prosbu, mam corsu 1.0 12v rv.99, kdyz nastartuju jak je auto studene tak musim tak tri minuty pockat nez s nim vubec jde jet bo jinak nema vykon a proste to jet nechce ale po tech trech minutach uz v pohode, ale zase do doby nez se to zahreje pak kdyz jedu nad 2000 otacek tak mi vyskakuje kontrolka motoru a auto jede jako kdyby na pul vykonu, ale jakmile uberu plyn dve sekundy pockam a zase pridam tak zhasne a jede normalne ale o chvili opet to same poradte prosim jsem z toho uz zoufaly.

A jeste omlouvam se, ale prvne jsem tuto zadost vlozil do sekce jak na to kde jsem pak pochopil ze tam ne. :D

Gooder: Tak ani tentokrát jsi se netrefil správně :D přesunul jsem to do sekce Problémy - závady, což je pro tento dotaz nejlepší sekce
jamal.jefries

Re: Škubání : prosím pomožte

Příspěvek od jamal.jefries »

skus vyblikat chyby třebas ti to něco prozradí ;-):-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Filos

Příspěvek od Filos »

Jojo asi to bude nutno. A jeste bych se rad zeptal zda i u corsy B lze stale udelat diagnostiku doma svepomoci. Bracha mel kdysi callibru a tam sla chyba vycist z blikani na palubce, kdyz se do diagnostiky strcila kancelarska sponka a spojily se dva body s ni. Ten kdo to zna tak me pochopi jen by me proste zajimalo zda to jde i tady diky
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Ahoj,

bude to s největší pravděpodobností čerpadlo. Nestíhá ti to dávát dávky při studeném motoru.
hlbo11

Příspěvek od hlbo11 »

čidlo teploty co de na řídící jednotku
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

čidlo teploty těžko, protože mu to škube ikdyž je motor teplý :-) a to pracuje lambda.
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

jj de to vyblikat stejně jako na tý calibře ;-) :-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
mira1

Příspěvek od mira1 »

Nechci vám brát iluze, ale speciálně tento motor 1.0 12V vyblikat nejde a pomůže jen diagnostika. Měl jsem podobný problém s popsanými příznaky a chyba byla ve váze vzduchu. Zkuste ji odpojit. Bude sice svítit kontrolka motoru, ale škubání studeného motoru by mělo zmizet. Někdy pomůže vyčistit váhu opatrně izopropylalkoholem. V případě, že je KO, pomůže jedině výměna a ze zkušenosti jiných pokud možno za originál Bosch.
kolmi

Příspěvek od kolmi »

měl jsem úplně stejný nebo podobný problém na 1.2 16V.Studený hrůza.nastartovat to šlo v pohodě na 1 studené i teplé.Při rozjezdu se studeným to bylo umění se rozjet, škubání, nešlo do otáček a při teplém zas tak kolem 3tis.ot. se rozsvítila kontrolka.Diag hlásila něco z egrem 0400 a P0130 lamda.po rozebrání egru který byl kamený tak po vyčičtění(podařilo se rozhýbat) se to téměř nezměnilo.pak jsem vyčistil klapku, byla dost zadělaná nánosy asi 4mm humusu, se to taky nezměnilo tak poté jsem vyměnil krokový motorek a měl jsem vyhráno.Vše bylo na 98%, říkám tedy vyměním i váhu, byla původní a je to 100%.
audisliner

Příspěvek od audisliner »

tento problem jsem resil pred zhruba 3mi dni po vymene vahy vzduchu vse v poradku
opel corsa 2.0 gsi
Odpovědět