Corsa B 1.0 12v Problém

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

FatriX
Kontaktovat uživatele:

Corsa B 1.0 12v Problém

Příspěvek od FatriX »

Zdravím všechny chtěl bych vás poprosit neví náhodou někdo kde může nastat zkrat?
(problém: jel jsem dnes ráno do práce najednou auto zhaslo a nejelo točilo naskočí a hned se vypne zkoušel jsem asi 20x pak se mi vybila baterka pak jsme to zkoušeli přez káble nastartovat. to samé) baterka asi 5h nandal jsem ji zpátky a problém hrubý drát od + se žhavil až ke startéru. při startování točilo ale pomalo jako by byla vybitá baterka pak jsem zkusil ještě 2 z aut a to samé musí tam být někde zkrat neví prosím náhodou někdo kde?
napadl mě starér ale drátky jsou tam v pohodě... díky za info :)

Gooder: Sloučil jsem obě témata. Zbytečné zakládat druhé téma, když se to už řeší zde.
mglore

Re: Corsa B 1.0 12v 3dv. Zkrat

Příspěvek od mglore »

Vypada to na k.o. startér - ten jediny nejde pres zadnou pojistku ( spolu s alternátorem), tj. kdyz na nem je zkrat ( a to se stane, pokud je 100 letej, nejlépe ještě zablokovanej v sepnuté poloze ), tak se ti zacne zhavit tlustej kabel co k nemu vede,
pokud to neodpojis muze zacit i horet .D , to je pak teprv radost.
Jestli je to on zjistis snadno, odpoj z nej ten tlustej napajeci kabel, auto normalne roztlac a melo by vesele ject....
a kdyz ho pripojis tak to chcipne .D..a zacne horet .DDDD..velka svanda, uz se mi to presne takhle stalo..

A pozor, do tveho litra je jinej starter nez do ostatnich koz s jinym obsahem, je specifickej pro x10xe, takze
hodne stesti na vrakacih..novej v kelly je cirka 2500..
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

taky mě to napadlo že by ta cívka byla k.o. díky za pomoc hned to vyzkouším a řeknu :) ještě jednou díky .)
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

jo ještě jedna věc když odpojím ten drát na ten startér ten tlusty pojede to? protože se mi zdá že přez něj de eletrika ( škoda 135 výměna startéru na startér jsem zapoměl připojit 1. drátek a ani kontrolky se nerožly.... :)
mglore

Příspěvek od mglore »

musis ho odpojit primo na starteru, ne u baterky resp. alternatoru .D...druhej konec..jasny, je to hlavni napajeni .DDD..
a ten odpojenej konec zaizoluj, at ti to nehodi jiskru
obcannofka

Příspěvek od obcannofka »

Tak to je teda pěkný, když píšeš, že to musí roztlačit..... protože litřík má řetěz :(
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

ten řetěz je při roztlačení spíš výhoda, tak nebreč... s řetězem se nic nestane... naopak s řemenem ano
obcannofka

Příspěvek od obcannofka »

tak to tedy slyším poprvé, že se něco může stát s řemenem při roztlačení..... to se dělá běžně, spíš u toho řetězu je to průser a taky u automatu
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

pravda retěz lepší :) zkoušel jsem to :) a paráda je to tím startérem už se kábel nežhavil ale stejně jak to chytlo tak hned zase chcíplo :( a když jsem dupal po plynu tak to jelo tak na 350 -600 ot / min málo :( nejspíš moje slavná lambda a vysypanej kat :D
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Corsa B 1.0 12v 3dv x10xe

Příspěvek od FatriX »

Zdravím chlapi mám problém s autem
Mám corsu b 1.0 12v mám problém s lambdasondou neměnil jsem jí protože nejsou peníze...
auto sem tam se dusilo poškubávalo ale jelo v pohode(po zahřátí)
ale to nic zatím sem si zvykl
včera -1°C start na pytel po 3 nastartování sem zahřál a jel ráno do práce v pohodě vše ale po ujetí cca km. auto zhaslo a nejelo chcíplo a nic při opětovném startování motor naskočil a hned zhasnul zkoušel jsem asi 20x
pak se vybila baterka přijel brácha a startovali jsme přez káble
dělalo to samé naskočilo a chcíplo
odtáhli jsme to do garáže
baterka vybitá asi 5h na nabíječce pak jsme ji tam dali a problém nestartovalo jen sem tam pootočilo jako by byla vybitá baterka ale byla nabitá vyzkopušeli jsme ješt+ě asi 2 baterky (nabité OK a to samé
pak jsem si všimnul že se žhaví drát od baterky+ až ke startéru tak jsem to tu spal všera a týpek psal že startér K.O.
tak jsem ho vypojil a zkoušeli roztáhnout a naskočil ale motor chcípal tak jsem dupal po plynu a drželo to tak asi 35 - 600 ot/min
dnes už ani startér necvajá po opětovném připojení drátku
neví někdo čím by to mohlo být?

(nové čidla skoro všechny na motoru...) díky za rady zítra překontroluju kostru na startéru díky Fatrix
Pan Banánek

Re: Corsa B 1.0 12v Problém

Příspěvek od Pan Banánek »

Já měl skoro ten samý problém a po měsíci nekonečného hledání se přišlo na to, že byl špatny kostřící kabel od baterky, zkus ho a dej vědět.
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

obcannofka píše:tak to tedy slyším poprvé, že se něco může stát s řemenem při roztlačení..... to se dělá běžně, spíš u toho řetězu je to průser a taky u automatu
mě by spíš zajímalo, kde si přišel na to, že by ti mohl prasknout řetěz tam, kde by řemen vydržel :roll: nikdy sem neviděl ani neslyšel , že by někomu prasknul řetěz, naopak, pokaždý sem radši když je v autě řetěz místo řemenu... a automat asi ani neroztlačíš, ne?!
mglore

Příspěvek od mglore »

remen , retez... to je uplne jedno, jestli se chcete hadat, tak roztlacovat diesel,
to je jinaci vrzruso vzhledem k mozne destrukci .D
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

diesel sem roztlačoval už tolikrát a pořád nic... konkrétně combo 1.7D
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

myslím že se tady nebudeme hádat jjestli řemen nebo řetěz tady jde o jinčí problém chtěl bych ho co nejrychleji vyřešit stupně °C jdou dolů a MHD do práce se mi rozhodně nechce + - 2.5 h a autem to mám za 10 minut no jooo když zrušili spoje... hned jak se vyspím po noční tak se na to kouknu :) a napíšu
Odpovědět