Bublání

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
mafian-matty

Bublání

Příspěvek od mafian-matty »

Zdravím všchny chtěl bych pomoci po nastartování corsy slyším z výfuku jako kdyby bublala nepravidelný chod spotreba cca 10.5 corsa B 1.0 12v váha nová svíčky nové jen na diagnostice zjistené spatný egr ventil tak nevím zda spotřeba a to bublání stím souvisí a cítím z výfuku jako nespálený benzín příští týden zkusím vymenit prachový filtr a olej co delám bezně.Snad nebudu muset hodit corsu na likvidačku díky všem co mi napíšou nějaké rady
matej.sagat

Re: Bublání

Příspěvek od matej.sagat »

Ahoj,
podobné symptomy přepadly u moji corsu. Řešením je vyčištění EGR ventilu, v tomto momentě nepravidelného chodu je někde v něm uvolněný úlomek karbonu.
Po vyčištění chvíli fungovat bude, ale následně tě vycuká znova a zaslepíš ho.
Výsledek: zaslep EGR rovnou a vesele jezdi dál ;)
mafian-matty

Příspěvek od mafian-matty »

matej.sagat píše:Ahoj,
podobné symptomy přepadly u moji corsu. Řešením je vyčištění EGR ventilu, v tomto momentě nepravidelného chodu je někde v něm uvolněný úlomek karbonu.
Po vyčištění chvíli fungovat bude, ale následně tě vycuká znova a zaslepíš ho.
Výsledek: zaslep EGR rovnou a vesele jezdi dál ;)
Takže to chápu přes egr by se tedy mohla zvýšit spotřeba jako na tank 100/100 abych tak nedopadl :nervozni_nehty: Zkusím tedy nový eger a uvidíme po posledním asi jako čištěním my přišlo že egr nefungoval ale nevím jak to tedy vyřešit na diagnostice aby nesvítila kontrolka motoru
matej.sagat

Příspěvek od matej.sagat »

Po zaslepení se mi ještě asi 2 měsíce občas kontrolka rozsvítila, ale nijak jsem to neřešil. S nástupem podzimu a chladnějšího počasí je klid a žere to míň..
Odpovědět