Už si nevím rady co s tím....
Moderátor: Arci
-
Už si nevím rady co s tím....
Zdravim chlapi. Potřeboval bych poradit. Jak začalo silně mrznout tak jsem začal mít problém se startováním. Motor točil ale nenastartoval. Myslel jsem,že to je vyšťavená baterka ( ale to by netočil motor ). Takže mě vždycky někdo roztáhl a hned to chytlo. Jakmile se auto zahřálo na těch 90 stupnu a chcípl jsem to někde. Tak jsem pak už v pohodě nastartoval. Ale každý ráno ted už nenastartuju,ale motor točí. Ve čtvrtek to dávám do servisu. Tak jsem se jen chtěl zeptat jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Jinak mám Opel Corsa B 1.0 12V . Díky za odpovědi 

-
Re: Už si nevím rady co s tím....
je to baterka..typicke syndromy..to ze motor toci nestaci, kazda baterka ma kapacitu (ah) a pak
taky startovaci proud ( v amperech ). Stara baterka/podnabita ma startovaci proud v haji,
takze i kdyz dokaci treba 5 minut tocit motorem, stejne ho nenastartuje.
Pro tvou motorizaci staci baterka kolem 1000ky.....coz stejne bude min nez jakkykoliv servis...
kde ti mozna zmeri dobijeni ale nelze v podstate zmerit kapacitu baterie, jenom jeji aktualni napeti..
Takze nejdriv baterku koupit novou a pak naky servisy..
taky startovaci proud ( v amperech ). Stara baterka/podnabita ma startovaci proud v haji,
takze i kdyz dokaci treba 5 minut tocit motorem, stejne ho nenastartuje.
Pro tvou motorizaci staci baterka kolem 1000ky.....coz stejne bude min nez jakkykoliv servis...
kde ti mozna zmeri dobijeni ale nelze v podstate zmerit kapacitu baterie, jenom jeji aktualni napeti..
Takze nejdriv baterku koupit novou a pak naky servisy..
-
To mě taky napadlo. Ale zase je divný,že když mě startovali přes kabely tak NIC . To je divný....
-
ja ted mnel podobny problem prez zimu.....a bylo to tou krabickou vedle motoru ....startovaci modul tusim,nebo startovaci civka nebo tak neco...je to na 3 srubkach skus to rozebrat a jestli to bude vevnitr praskle je to tim:)...
-
A kolik Tě stála ta výměna ?
-
- Kontaktovat uživatele:
1.0 to nema vedle je to 3 valec..... maas to nahore pod tim deklem ecotec.... mam skoro ten samy rpoblem ale nastarrtuju ale skube a hapruje proste hnus ( a mam asi ř.j. v p. na snímači klikové hřídele stále chyba vysoké napětí.... jinak to nebude ten zapalovací modul spíš svíčky nebo něco kolem... těžko říct
- shanti
Jinak jak tu někdo píše že ti můžou změřit jenom napětí tak to není pravda !!
Mohou změřit i stav nabytí a stav životnosti
.
Mohou změřit i stav nabytí a stav životnosti

C 1,0 12V
-
Tohle bývá dost často způsobeno vadným čidlem teploty motoru.. Případně nasávaného vzduchu.
Nevím konkrétně, jak Corsa, ještě jsem ji řádně nestudoval - zatím jezdí bez problémů, ale spousta aut to tak má..
Čidla dávají info ŘJ, která podle těchto údajů vyhodnotí a připraví směs..
Pokud máš vadné čidlo teploty, dává to dosti chudou směs a nechce to chytit.. Po zahřátí motoru, nebo při teplotách nad +10°C už to bývá zpravidla jedno..
Zkus si zjistit víc o tom čidle..
BTW baterkou ani cívkou/modulem to nebude..
Já mám baterku téměř v háji a i když se sotva otočí motor, stejně chytne.. Stejně tak, kdyby to bylo cívkou/modulem, tak by to nejelo ani po roztlačení..
Nevím konkrétně, jak Corsa, ještě jsem ji řádně nestudoval - zatím jezdí bez problémů, ale spousta aut to tak má..
Čidla dávají info ŘJ, která podle těchto údajů vyhodnotí a připraví směs..
Pokud máš vadné čidlo teploty, dává to dosti chudou směs a nechce to chytit.. Po zahřátí motoru, nebo při teplotách nad +10°C už to bývá zpravidla jedno..
Zkus si zjistit víc o tom čidle..
BTW baterkou ani cívkou/modulem to nebude..
Já mám baterku téměř v háji a i když se sotva otočí motor, stejně chytne.. Stejně tak, kdyby to bylo cívkou/modulem, tak by to nejelo ani po roztlačení..
-
Díky . Já si myslim,že to budou svíčky že to nemá dostatečnou jiskru aby to chytlo a nebo jak říkáš ty to čidlo. Ale jak říkám . Jakmile se auto zahřeje na tech 90 tak behem dnes uz je to pohoda. Myslel jsem ze to je baterka ale to je blbost
to by motor nemel snahu vubec . Ve čtvrtek to tak i tak necham dát do servisu tak sem pak napíšu co s tim bylo. Ale díky chlapi za rady 

- MAMBO
Co vubec stoji to original cidlo klikove hridele?
Corsa B 1.0 5 dveř
-
No v Auto Kelly ho maj hoooodně draho nejspíš tak 1500 a vejš
ale na vrakáči seženeš za pár kaček takže při nejhoršim bych zajel na vrakáč. Ale ted jsem s tim jel sem se nechal roztáhnout a ono chytne ale prijde mi že to má slabej výkon. Do kopce co někdy jezdim na 3jku 70 i 80 tak ted sem jel 50 a to se jí nechtělo svini.

-
tak zrovna toto je na vrakáči docela blbost kupovat
nikdy nevíš jak dlouho bude fungovat

-
No tak jasný,ale když hold nejsi zrovna při penězích nic jinýho Ti nezbejvá 

-
já kupoval v kellyně nový za 490,- myslím, že to je topran...
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
-
ahoj, přihodím svoji trochu do mlýna, taky mám 1,0 12v a nechce za boha chytit, v noci jsem s ní přijel domu, startovala normálně, ale ráno už nic, motor točí jak divej, svíčky jsem dal nový, baterka je taky ok, dneska jsme to roztáhli a jela tak na dva válce, bez výkonu a chcípala, svíčky jsem zase vyndal a byli uplně černý a byly skoro suchý, nevíte čím to může bejt?