Zrazu nestartuje

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
cache

Zrazu nestartuje

Příspěvek od cache »

Zdravim,

x12sz, jeden den ide krasne, druhy den ani nepretoci, len kovovo znejuce klapnutie.
Baterka je OK (nova, nabita), nadrz takmer plna.
Pokial sa spravne pamatam, nesvieti ziadna nezvycajna kontrolka.

Z toho co som precital by to udajne mohol byt starter, udajne by mohlo stacit "zobrat ho kladivom"..

Ak ano, kde konkretnejsie buchnut?

(som IT zameranie, na mechaniku som uplny analfabet, hodila by sa nejaka fotka so sipkou) :)

Vdaka..
Opel Corsa B, r.v. 97, 1.2 33kW
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrazu nestartuje

Příspěvek od petanek192 »

Taky to vydim na starter hodilo by se video s tim cvaknutim .
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
sipek

Příspěvek od sipek »

je to startér.. to cvaknutí je vysunutí pastorku ale netočí... vem ho kladivem "po palici" :D vypadá takhle a najdeš ho jakoby za motorem z pohledu zvedlý kapoty.. http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/70 ... 0838-1.jpg
cache

Příspěvek od cache »

Vdaka, dostanem sa ku Corse na buduci vikend, tak skusim, ak nepomoze, nahram pripadne video.

Este otazka, neviem presne ako je tam ten starter umiestneny, tak reku, ze po ktorej casti radsej buchat a po ktorej radsej nebuchat?

Z tej fotky to vyzera, ze ta "capicka" v javej casti je asi odkryta, tak po nej?
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

stejne jestli to je starter tak radsi vymenit :D nebo ho rozeber kdyz si IT tak i trosku eletrikar rozeber ho cely a vycisti neni to slozite lepší než kupovat nový i když možná budeš muset mě se rozsypalo to táhlo od té cívky že mi to nevysunovalo a měl jsem ještě 2 doma tak sem poskládal 1 parádní funkční :)
cache

Příspěvek od cache »

Tak som sa v sobotu pustil s lopatou ku odhrabavaniu corsy (snehu tak po okna), reku aspon skusim ci nastartuje po klepnuti na starter a vymontujem bateriu, nech sa neznici, pretoze tak ci tak sa odtial odide az po opadnuti snehov..

Po odhrabani sa potvrdil moj antitalent na mechaniku, nepodarilo sa mi starter najst. Tak som si povedal, ze co uz, skusim to aspon raz.. A na moje prekvapenie corsa na prvy krat naskocila :)

Cely nateseny som ho nechal brblat dost dlho na to, aby sa odmrazili stierace od okien, kompletne ho ocistil od snehu, vymontoval bateriu a zakryl ho plachtou. Do vecera uz na plachte bolo zase aspon 5cm snehu.

Takze ked sa to roztopi, aspon ma hreje u srdca, ze pojde do servisu po svojich :)
Odpovědět