Corsa 1.0 12V netáhne, škube, omezuje otáčky
Moderátor: Arci
- vejce
Corsa 1.0 12V netáhne, škube, omezuje otáčky
zdravím... takže problém je hnedka na světě...
auto semtam škublo při jízdě, na což sem si zvykl a řekl si že se prostě stane...
po týdnu ale při jízdě mě corsa nepustila přes 2500 otáček, po otevření kapoty jsem zjistil, že mám nějaký díl totálně rozžhavený do ruda (hned za svodama umístěný svisle a navazuje dále na výfuk... moc se v tom nevyznám)... to sme teda vykastrovali a pořád to samé... vyměněné svíčky, palivový filtr a pořád...
k tomu spotřeba brutálně stoupla, odhadem tak 10-11 litrů...
mimochodem jestli taky nemůže být něco s elektrikou?... dvakrát za jeden týden (náhodou stejná doba co mi to začlo dělat bordel) sem měnil pravou přední žárovku...
prosím... už sem uplně v... díky za cokoliv
auto semtam škublo při jízdě, na což sem si zvykl a řekl si že se prostě stane...
po týdnu ale při jízdě mě corsa nepustila přes 2500 otáček, po otevření kapoty jsem zjistil, že mám nějaký díl totálně rozžhavený do ruda (hned za svodama umístěný svisle a navazuje dále na výfuk... moc se v tom nevyznám)... to sme teda vykastrovali a pořád to samé... vyměněné svíčky, palivový filtr a pořád...
k tomu spotřeba brutálně stoupla, odhadem tak 10-11 litrů...
mimochodem jestli taky nemůže být něco s elektrikou?... dvakrát za jeden týden (náhodou stejná doba co mi to začlo dělat bordel) sem měnil pravou přední žárovku...
prosím... už sem uplně v... díky za cokoliv
Opel Corsa "Rosita" 1.0 12V
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corsa 1.0 12V netáhne, škube, omezuje otáčky
TAK TO SI HEZKY VYKASTROVAL KATALYZÁTOR
:D:D

-
- Kontaktovat uživatele:
jak tak koukám svítí ti kontolka motoru? jinak nejběžnější snad je to čilo otáček klikovky
nevím chce to napíchnout na diagnostiku pdole mě budeš mít lambdasondu v pr.. nebo snímač teploty 

-
- Kontaktovat uživatele:
jinak ohledně te spotřeby bud to jede v nouzovem rezimu to odpovida kolem 10 litru nebo to muze byt i tim vykuchanym katalyzatorem jinak co jsem byl v oplu tak diagnostiku ( výpis závad mi udělali cca 300kč
Doporučuju origo opel 

- vejce
na diagnostiku se chystám, já jen kdyby někdo věděl už takle...
jinak kontrolka motoru... nikdy nesvítila, jen jednou se rozsvítila, zastavil sem, vypnul sem motor, chvili pockal, nastartoval, rozjel se, pořád svítila, pak zhasla... ale dělá to furt to samé... jinak to bylo jen jednou co se ta kontrolka kdy rozsvítila
jinak kontrolka motoru... nikdy nesvítila, jen jednou se rozsvítila, zastavil sem, vypnul sem motor, chvili pockal, nastartoval, rozjel se, pořád svítila, pak zhasla... ale dělá to furt to samé... jinak to bylo jen jednou co se ta kontrolka kdy rozsvítila
-
- Kontaktovat uživatele:
- vejce
jinak jestli to s tím může mít něco společného tak auto sem krátce předtím mlasknul na ledu o svodidla levým předním a zadním rohem... ale pokud vím odnesly to jen plechy a světla
- shanti
Taky bych to viděl na lambdu, no teď už určitě
, hlavně když něčemu nerozumím tak se v tom nevrtám nebo to dopadne ještě hůř. Takový hádání jestli jsou špatný svíčky, nebo filtr, to se pak takhle vymění půlka auta úplně zbytečně.

C 1,0 12V
-
- Kontaktovat uživatele:
tak pro jistotu byl u mě v garage tak sem na to koukl
vytáhli sme váhu ta to není tak sme zkoušeli vypojit po jednom snad všechny konektory co tam jsou ( snímač teploty chladící kapaliny, lambdu , váhu vzduchu, krokáč snímač vačky, a nic nezlepšilo se. zkoušeli jsme vyměnit zapalovací lištu taky nic benzínu dost tlak je taky OK. sání čisté auto jakoby mělo posunutý omezovač na 2500 OT/min. víc ani ťuk dusí se.
pak si všiml že cvaká relátko benzínu. tak sem vyměnil z mojí corsy a pořád to samé
vypadá to na posledních pár možností snímač otáček klikovky , řídící jednotka. (katalyzátor rozsypaný. něco v něm trošku chrastí
vytáhli sme váhu ta to není tak sme zkoušeli vypojit po jednom snad všechny konektory co tam jsou ( snímač teploty chladící kapaliny, lambdu , váhu vzduchu, krokáč snímač vačky, a nic nezlepšilo se. zkoušeli jsme vyměnit zapalovací lištu taky nic benzínu dost tlak je taky OK. sání čisté auto jakoby mělo posunutý omezovač na 2500 OT/min. víc ani ťuk dusí se.
pak si všiml že cvaká relátko benzínu. tak sem vyměnil z mojí corsy a pořád to samé
vypadá to na posledních pár možností snímač otáček klikovky , řídící jednotka. (katalyzátor rozsypaný. něco v něm trošku chrastí
- vejce
já se v tom nevrtám... jjá jen dodám problém a v něm se vrtaj ostatní
nicmeně FatriX mi dost zatím pomohl a myslím, že ještě pomůže, bydlíme kousek od sebe... takže zítra diagnostika a pak se uvidí co s tím... 

- vejce
kat je 100% prázdnýFatriX píše:(katalyzátor rozsypaný. něco v něm trošku chrastí

-
- Kontaktovat uživatele:
jo ale cosi tam chestilo trosku myslim ze tam je nejaky velky kus! ten kat stoji 2000 ve sviadnove u frydku
a jinak uvidis na diag no a pak poresime opravu kdyztak 

-
Vyřešila se nějak ta závada s cukáním? Mám
e 1.012V r.v..99 a už si s tím nevím rady, cuká to hlavně když je to studené. Už jsem vyměnil lamda sondu, váhu vzduchu, vyčistil a zaslepil EGR, prostřík snímač polohy škrtící klapky, zkoušel různé svíčky a stále cuká. Palivový filtr jsem měnil před třemi lety. Zkusím ještě snímač teploty motoru, jinak fakt už nevím. Kontrolka závady nesvítí. 

-
- Kontaktovat uživatele:
jemu taky nesviti a nejde mu to max vic nez 2500 ot. tak nwvim co s tim je.. mozna vytahany rozvodak? toho je hodne a taky si nevime rady je to silene zahady jak svina v tech 1.0
-
zajima te tenhle topic:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=18809
-z nej vyplyva novy snimac klikovky, ale pouze origo bosch, ne facet atd, s nim to nefungovalo.
Jinak by to mohlo byt i cidlo klepani ( priznaky jsou typicke).
Salam Alajkum
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=18809
-z nej vyplyva novy snimac klikovky, ale pouze origo bosch, ne facet atd, s nim to nefungovalo.
Jinak by to mohlo byt i cidlo klepani ( priznaky jsou typicke).
Salam Alajkum