Corsa 1.0 12V netáhne, škube, omezuje otáčky
Moderátor: Arci
- vejce
Re: Corsa 1.0 12V netáhne, škube, omezuje otáčky
mě napadlo proč to tak může být... ono to toitž začalo v momentě kdy se mi začal rozsypávat kat... jakmile sme ho vykuchali tak to jede pořád stejně... jenže poslední 3 dny to jede čím dál tím lépe... už mě pustí do 3500ot/min a necuká... z toho usuzuju, že to bylo akorát všecko ucpané z toho bordelu z katu a teď se to postupně samo pročišťuje... připadá mi to logické vzhledem k tomu, že se sama "uzdravuje" 

Opel Corsa "Rosita" 1.0 12V
-
Zdravim. Som tu novy ale snad mi niekto pomoze pretoze som nikde nic nenasiel. Takze moj problem je corsa X10XE r.v 1998 nabehane cca 160 000km a dost si chlipne aj olej... Zacalo to asi pred rokom ked naraz zacalo autom cukat. Vymenil som lambdu za novu neorigo,nove sviecky,filtre a novu vahu vzduchu + precistenie skrtiacej klapky a EGR(skusal som aj zaslepit a nic). Vysledok ziadny stale to iste. Siel som na diagnostiku vsetko ok okrem lambdy. Kedze bola nova tak som si myslel ze to nou nemoze byt. Ked som odpojil cidlo teploty auto zacalo strasne klepat ale necukalo a malo tah. Skusil som to len na useku asi 300m potom som to zapojil aby sa nic nestalo. Takze som vymenil cidlo teploty opat nic. Po precitani par for som skusil ako vecsina mala zle cidlo kluky. Zasa nic. Kontrolka nesvietila nikdy asi len posledne 4 dni kedy slo auto lepsie a otacky po nastartovani neskakali. Takto som jazdil do dnes s tym ze po nastartovani otacky skakali auto vobec nechcelo ist na plyn trebalo naslapat aby vobec slo inak dochlo za jazdy. Ked sa otacky ustalili slo v pohode pokial sa nezohrialo potom zacalo cukat. Ale dnes uz nechce ist ani za studena problem ist aj po rovine ide len do 2000otacok potom absolutne odmieta cuka nechce ist do otacok. Rozvody som menil pri 130 000km cca. Uz fakt neviem co s tym kedze som vymenil skoro vsetko. Budem vdacny za kazdu radu.
- vejce
takže rána jak z děla a upadl mi koncový díl výfuku, takže ten byl stopro ucpaný a taky, že podle zvuku co všechno se v něm třepe tak asi určitě, teď mě corsa pustí na 4300ot/min takže si myslím, že bude ucpaný asi středový díl... nicméně si myslím, že záhada vyřešenavejce píše:mě napadlo proč to tak může být... ono to toitž začalo v momentě kdy se mi začal rozsypávat kat... jakmile sme ho vykuchali tak to jede pořád stejně... jenže poslední 3 dny to jede čím dál tím lépe... už mě pustí do 3500ot/min a necuká... z toho usuzuju, že to bylo akorát všecko ucpané z toho bordelu z katu a teď se to postupně samo pročišťuje... připadá mi to logické vzhledem k tomu, že se sama "uzdravuje"

Opel Corsa "Rosita" 1.0 12V
-
- Kontaktovat uživatele:
shod dolu i stredak a uvidís 

-
Máš stejně divnej katik. Na jiném autě vadila lambdě i malá dírka ve svodech a musel sem to vymenit celý. Tys vykuchal celej kat a pořád ti lambda dáva dobré informace pro jednotku a striky? Mám ten trapnej pocit, že když vyčistíš výfuk tak zjistíš, že musíš dát novej kat, jinak ti to bude lambda schazovat do nouzáku.
- vejce