Volnoběh 1,7 cdti Combo (corsa C)

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Kosťa

Volnoběh 1,7 cdti Combo (corsa C)

Příspěvek od Kosťa »

Ahoj, jsem tu nový. Přesedlal jsem z TDI Fabie na Combo z17dth. Chci se zeptat zkušených, zda to co je na videu je ok. Po sešlápnutí plynu a po následném sundání nohy z plynu padají otáčky na volnoběh, ale nezastaví se na volnoběhu ale maličko se propadnou - viz video. Když je to studený je tento efekt zřetelnější. na videu je auto po cca 5km jízdě s jednou zastávkou.

Moc děkuji za jakýkoliv názor.

http://www.youtube.com/watch?v=Hj1FzWQI ... vQ&index=1
jamal.jefries

Re: Volnoběh 1,7 cdti Combo (corsa C)

Příspěvek od jamal.jefries »

mam corsu 1.4 8v a 1.6 16V GSI a obě dvě mi tohle taky dělaj takže bych řekl že to je normální ;-) :-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Zdraec díky. V to jsem doufal...:)
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

jj není zač :-) :-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Snehurka324

Příspěvek od Snehurka324 »

Též to dělá i na mé corse B 1.2 takže asi je to normální.
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Tak někdo říká, že to je normální, někdo že ne. Když je ten motor uplně studený tak je to lehce markantnější než na videu.
shanti

Příspěvek od shanti »

Nj ten tam taky nemá zimu :lol: , podle mě vše v pořádku.
C 1,0 12V
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

OK:)

A jeste bych mel dotaz na tento motor. V nizkych otackach při akceleraci (lehké,žádné trápení) motor docela drnčí (je to docela přesný popis), jakoby v motoru bylo něco uvolněného, ale oproti fabii, je motorový prostor mnohem pečlivě a robustněji proveden. Drnčí tento motor při podtáčení? (je to jeho normální projev? Tdi duní, tak se ptám jen zda cdti má jinačí projev podtáčení, nebo to je problém jinde (například dvouhmota...)

Plus mi taky motor při přeřazení (ale není to spojeno se spojkou, motor to občasu udělá i na neutrák), když vyženu otáčky výš a pustím plyn tak v tomto okamžiku jakoby kvíkne, vrzne, objevuje se to jednou za 15km a přirovnal bych to k vrznutí klíňáku ale ne tak hlasitému. jakoby se něco těmi otáčkami roztočilo a zaskřípalo. jednou mi to udělalo ale i při normální jízdě na 2ku ve městě...

Nedělá někomu něco podobného?
Robin

Příspěvek od Robin »

Tomu na videu to sice nedělá, ale zase strašně dlouho točí startér, než to chytne.
To houpání otáček jsem četl a i slyšel, že dělává dvouhmotový setrvačník..

edit: až ted jsem četl předchozí zprávu a podle mě o důvod víc se přikládnět k tomu špatnému setrvačníku.
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Jen dotaz, jakej vliv by mela na setrvacnik teplota motoru? Studeny to houpani dela, teply skoro vubec. Setrvacnik je prece kus zeleza ne?

Servis mi dnes rikal, ze motor proste kdyz je pod plynem a treba 1200 ot tak drnci a rachoti. Ale i tak se mi to moc nezda.
sipek

Příspěvek od sipek »

je taky možný že to nějakej jouda v servisu neutáhl a tak se ten setrvák začíná povolovat :roll:
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Dle vseho se na setrvak ani nic jinyho nesahalo. Auto ma 72000km, krom servisnich prohlidek neni na auto sahnuto.
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Nikdo žádné tipy?
Upřesnění, drnčení auto dělá při rozjezdu - otáčky kolem 1500. Na trojku už to neudělá, když se rozjíždim jako hovado na plnej plyn tak nic, když se rozjíždim klasicky ve městě tak drnčí, když se rozjížfím velice velice pomalu na rovince tak taky nic. Když držím otáčky 2000 a výš tak taky nic. takže jen při klasické jízdě a rozjezdy jednička dvojka vše kolem 1200 - 1700ot, drnčení, rezonance, jako by klepal plast něklde v motoru, ale taky to může být v převodovce. Dostupné plasty jsem již pročahal, prohýbal a prokontroloval, nedostupné potencionální věci na které nedošáhnu ak teré by mohli drnčet neznám. silentbloky výfuku prostříklý silkolem, výfuk na poklep a na pošťouch klackem je tichý, plechy drží jak mají, jsou pevné.

řazení je špica, na neutrál není slyšet nic, ani při vytočení, ani při manipulaci se spojkovim pedálem, bohovské ticho. jen při tahu to drnčí.

každopándě, to dělá jen TEPLÝ!!! Studený nic.

Nějaký tip na servis opel v Praze? co umí i cdti isuzu?
Kosťa

Příspěvek od Kosťa »

Nikdo nic? :(
Odpovědět