Corsa 1.0 12v - při zahrátí škube při rozjezdu
Moderátor: Arci
-
Corsa 1.0 12v - při zahrátí škube při rozjezdu
Zdravím příznivce tohoto kotrmelce. Mám problém - při zahřátí motoru na provozní teplotu mi při rozjezdu poškubává a jako by se dusila, či tam nešel benzín... za studena je to ok, pokud přeleze teplota 90°C začne to dělat. Vyměnil jsem snímač polohy kliky a zaměnil zapalovací lištu z motoru který běžel v pohodě. Na fóru jsem se toho moc nedočetl, páč problémy jsou jen z malé části podobné. Prosím o radu jestli se s tím někdo setkal a jak to vyřešil. Stačí mi stručný popis hledání závady. Diagnostika nic neukázala a nidko si s tím neví rady. Díky všem 

-
Re: Corsa 1.0 12v - při zahrátí škube při rozjezdu
Ahoj.
No když to jak říkáš ovlivňuje teplota motoru, co takhle špatně informující čidlo teploty pro ŘJ nebo teploty nasávaného vzduchu. obojí by šlo ověřit přes diagnostiku a livedata z čidel.
Mára
No když to jak říkáš ovlivňuje teplota motoru, co takhle špatně informující čidlo teploty pro ŘJ nebo teploty nasávaného vzduchu. obojí by šlo ověřit přes diagnostiku a livedata z čidel.
Mára
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
-
Na diagnostice jsem už byl a čidlo hlásí správné hodnoty. Co krokový motůrek, egr, nebo váha vzduchu? Mám zkusit i přes to že je v pohodě to čidlo teploty, vyměnit?
-
není od věci zkontrolovat výfuk, jestli není ucpanej (resp. ho zkusit odmontovat a jet bez něho) - pořád mi to nevysvětlitelně cukalo a problém byl v tom...