Uvařená 1,0 12V X10XE

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

krejva

Re: Uvařená 1,0 12V X10XE

Příspěvek od krejva »

Tak spátky na strom :( Vćera to vypadalo, že je to odvětráním nádrže. Dnes sem celej den jezdil s otevřenou nádrží a startuje to zase špatně. kusil sem profouknout i tu hadičku co vede do nádržky s uhlím a ta je uplně volná. Takže teorie o ucpané hadičce je mimo. Asi počkam až mi příjde zapůjčená váha vzduchu a pokud ani to nezabere, tak už opravdu jen díra do podlahy a jaba daba důůůůů.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

este ma napada co palivovy filter, je naspodu pri nadrzi, bol menený? raz ma jeden pekne vycvičil.....
krejva

Příspěvek od krejva »

Tam je nějakej filtr? Tak asi nebyl. Dostanu se tam bez jamy, myslim jen tak na parkovišti.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

no neviem ci sa ti ho tak podari vymenit, ale kazdopadne ho uvidis.....predpokladam ze bude KO.....

http://www.corsasport.co.uk/board/viewt ... tid=186173
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
krejva

Příspěvek od krejva »

Děkuju, to sem opravdu netušil. Na svých autech už mam filtr přímo v motorovým prostoru. Prosím, ještě mám jednu otázečku. Když se startuje teplej motor, tak mi krokovej motorek sice zavrčí, ale klapkou nepohne. Má to tak být, nebo má klapku otevřít i při teplým motoru? Jinak volnoběh je krásně hladkej.....na tříhrnek. :D
JirkaR

Příspěvek od JirkaR »

zdarec pánové ted se mi též dostala do uky uvařená X10 no blbě to točí a motor jde nepravidelně z výfuku jde spoustu páry ,tak musí hlavba dolů

nějakej návod by nebyl ? JDU hledat
krejva

Příspěvek od krejva »

Navod na co? Jak sundat hlavu? Pokud byla uvarena,tak by stejne musela jit dolu. Hadam ze ti to fouklo mwzi 1a2 valcem. Asi bych ti doporucil nechat tu hlavu zmerit a srovnat. Skusim ti sem po vikendu dat firmu,ktera mi to delala. Srovnani, zavareni praskliny a zabrouseni ventilu me prislo asi na 1500. Kdyz uz to budes mit dole,tak doporucuju taky vycistit klapku. Jinak uvidis az to slozis.
JirkaR

Příspěvek od JirkaR »

už jsem něco našel,jo hlava jde dolů je prasklý těsnění, halva půjde na srovnání doufám že není prsaklá ,nejedná se o moje auto tak zatím tápu ,s oplem nemám žádné zkušenost tak uvidíme

zatím jsem sundal víko + filtr vše odpojil a jsem zvědavej jak budu odpojovat výfuk :(
dělám to venku na trávě tak nic moc
JirkaR

Příspěvek od JirkaR »

tak kryt sundám ,označím řetěz ,ted odpojit výfuk a celé sání,jen doufím že nebude prdlá hlava ,kámoška už je s toho na prášky co to bude stát
krejva

Příspěvek od krejva »

Tak mám pocit, že si ze mě to autíčko dělá srandu. Konečně sem odhalil, proč tak dlouho točí, než nastartuje :banan: Dělala to voda v nádrži. Opravdu mě nenapadlo, že by ji tam mohlo bejt tolik, aby to nějak ovlivnilo start. Po naliti aditiva na odbouraní vody je to o dost lepší. Ovšem koza nelenila a udělala si nové dvě závady. Při přidávání plynu se ozývá cvakání. Je to jen při akceleraci a reaguje to přesně na plyn, když ho pustim ihned to přestane. Nemáte někdo tucha co by tomu zase mohlo bejt? a druhá závada se týká svíček. Vyndal sem svíčku a prostřední elektroda se mi protáčí v závitu. Prostě závit a dvě elektrody co jsou na kostře nejsou spojený se středovou elektrodou a fouká mi kolem tlak. Napřed to byl válec č.3 a teď sem to našel na všech. Používám BOSCH s dvěma elektrodama, jméno teš nevím. Prosím o radu, opravdu už su s toho auta na :wc_tlac:
JirkaR

Příspěvek od JirkaR »

mě by zase bodlo kdybch věděl kde rozděklat výfuk kvůli sundání hlavy ...je tam šílenej přístup
JirkaR

Příspěvek od JirkaR »

JirkaR píše:mě by zase bodlo kdybch věděl kde rozděklat výfuk kvůli sundání hlavy ...je tam šílenej přístup

neporadí mi někdo posím?
mglore

Příspěvek od mglore »

nevim jak u x10xe, ale u x16xe se nechavaj svody pridelany na hlave a i s nima se vynda cela hlava...tj. vyfuk rozdelat
na konci svodu ( odspoda, dlouuuha racna a 4 srouby -tam kde se ze 4 kanalu stavaj 2...2 srouby vysroubujes, zbyli 2 jen povolis a sesoupnes to stranou..uvidis to odspoda..).....samozrejme pred timto jeste odmontovat spojku dole pod autem......(2 srouby...)
preludak

Příspěvek od preludak »

JirkaR píše:
JirkaR píše:mě by zase bodlo kdybch věděl kde rozděklat výfuk kvůli sundání hlavy ...je tam šílenej přístup

neporadí mi někdo posím?
Dva šroubky -dlouhý nástavec a zespod a třetí povolit plochým očkem.Svod ti zůstane na hlavě a kat na autě ale podepři si ho ať nezmrvíš pletenec.
Corsa B 1.5 TD opět ve výstavbě.Houby!Už jezdí!!
JirkaR

Příspěvek od JirkaR »

preludak píše:
JirkaR píše:

neporadí mi někdo posím?
Dva šroubky -dlouhý nástavec a zespod a třetí povolit plochým očkem.Svod ti zůstane na hlavě a kat na autě ale podepři si ho ať nezmrvíš pletenec.

hoši moc děkuju!!
Odpovědět