Nejde otevřit kapota.

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

2pac

Nejde otevřit kapota.

Příspěvek od 2pac »

Dobry den, dnes kdyz jsem chtel otevřit kapotu na Corse zatazenim za packu na otevyrani tak se neotevřela.
Ted mam problem se dostat k motoru a nevim jak to otevrit.
Zna nikdo jak to otevrit diky. :urcite?:
Gooder

Re: Nejde otevřit kapota.

Příspěvek od Gooder »

Mně se stává, že když za to zatáhnu, kapota nevyskočí, ale zůstane ležet. Když ji rukou nadzvednu, tak vyskočí a bez problému to jde. Zkus ji nějak silněji nadzvednout a pokud to nepůjde, zkusil bych do míst, kde se nachází ten zobáček a pružina, stříknout třeba WDčko :)

Nebo vydrž, jestli nenapíše CoRSák, ten taky nemohl otevřít kapotu. Ale nepsal, jak to nakonec vyřešil.
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
mglore

Příspěvek od mglore »

obvykla zavada...to tahlo proste zrezavi a ohne se, takze pojistny zobacek zustane na miste...
bud hooodne mackat..coz stejnenepomuze..takze dratene raminko, udelat z nej J-ko( sperhak) a pekne tahat za zavlacku smerem k sobe ( tj. dopredu pred auto...)
2pac

Příspěvek od 2pac »

Gooder píše:Mně se stává, že když za to zatáhnu, kapota nevyskočí, ale zůstane ležet. Když ji rukou nadzvednu, tak vyskočí a bez problému to jde. Zkus ji nějak silněji nadzvednout a pokud to nepůjde, zkusil bych do míst, kde se nachází ten zobáček a pružina, stříknout třeba WDčko :)

Nebo vydrž, jestli nenapíše CoRSák, ten taky nemohl otevřít kapotu. Ale nepsal, jak to nakonec vyřešil.
Jo nadzvednout jsem skousel ale nepomohlo a mozna jsem to pokazil jeste vic,jak je tam ta pacicka u motoru na otevirani tak predtim s ni slo aspon hehbat ale ted je zasekla nahoře.
jinak zejtr to zkusim prostřikat ale moc tomu neveřim ze to pomuze.
2pac

Příspěvek od 2pac »

mglore píše:obvykla zavada...to tahlo proste zrezavi a ohne se, takze pojistny zobacek zustane na miste...
bud hooodne mackat..coz stejnenepomuze..takze dratene raminko, udelat z nej J-ko( sperhak) a pekne tahat za zavlacku smerem k sobe ( tj. dopredu pred auto...)
Jo dik za radu ale jak ma ten sperhak vypadat diky.
sipek

Příspěvek od sipek »

přesně tak, je to obvyklá závada u béčkový corsy.. já si u toho zku*vil kapotu když jsem to otvíral.. takže teď jezdím s promáčknutou :roll: :evil: až se ti to podaří otevřít (mglore ti dal ověřenej návod :wink: ), tak KVALITNĚ promazat! Hlavně NEŠETŘI! :wink: :mrgreen: pak už to půjde :)
2pac

Příspěvek od 2pac »

sipek píše:přesně tak, je to obvyklá závada u béčkový corsy.. já si u toho zku*vil kapotu když jsem to otvíral.. takže teď jezdím s promáčknutou :roll: :evil: až se ti to podaří otevřít (mglore ti dal ověřenej návod :wink: ), tak KVALITNĚ promazat! Hlavně NEŠETŘI! :wink: :mrgreen: pak už to půjde :)
Ok diky zkusim to a dam vedet doufam ze nebude zejtra padat snih.
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

corsák nenapíše, nebo napíše ale neřekně :mrgreen:

hele, já měl od začátku probléms kapotou a pak sem s ní jednou třísknul moc protože nešla zavřít a když sem jí zkoušel tevřít tak sem zamáčknul ten zrezivělej zobáček a to je největší blbost co můžeš udělat :D .. takže nějaký silný lanko nebo kabel protáhnout ho zezadu za nárazníkem a zaháknout to za tu páčku a stejně to budeš muset něčim přidržovat, aby se ti to nesvlíklo a pak už jen tahat dolů... jak mile to otevřeš, rozhejbat wd nebo coyotem .. mě to teď fachčí líp než nová :))
2pac

Příspěvek od 2pac »

Co-RS-ák píše:corsák nenapíše, nebo napíše ale neřekně :mrgreen:

hele, já měl od začátku probléms kapotou a pak sem s ní jednou třísknul moc protože nešla zavřít a když sem jí zkoušel tevřít tak sem zamáčknul ten zrezivělej zobáček a to je největší blbost co můžeš udělat :D .. takže nějaký silný lanko nebo kabel protáhnout ho zezadu za nárazníkem a zaháknout to za tu páčku a stejně to budeš muset něčim přidržovat, aby se ti to nesvlíklo a pak už jen tahat dolů... jak mile to otevřeš, rozhejbat wd nebo coyotem .. mě to teď fachčí líp než nová :))
Dik ja to zejtra skusim snad se povede,dam vedet diky.
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

jj a necituj poslední příspěvky...stačí napsat jméno komu odpovídáš... ;)
Pan Banánek

Příspěvek od Pan Banánek »

Ahoj, dnes jsem měnil přední světlo a když jsem už měl otevřenou kapotu, tak jsem promazával lanko od kapoty, ale já blbec jsem ho tam zapomněl nandat a zavřel kapotu, teďka mi nejde otevřít a ještě ke všemu to světlo svítí úplně do p..... a nejde blinkr. Nevíte jak to otevřu? Ten šperhák jsem moc nepobral.. :cry:
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

takže tady sem ti nakreslil návod jak na to a jak má vypadat ten šperhák :-D je to pohled zezhora na příčku a na tu pružinu jak vypadá.to čárkovaný je to co je pod příčkou a za co ty musíš tahat ale to určítě pochopíš :-) :-D :-D :-D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Korrpi

Příspěvek od Korrpi »

ty děláš určitě na nastrojárně :lol: luxus výkres :wink:
Kdyby to náhodou vypadalo že rejpu,tak to tak je:)

Obrázek Spotřeba SEAT TOLEDO AHF 81 kW / 110 HP
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

no v nástrojárně sice dělám ale asi sem něco málo pochytil na střední i když sem tam skoro vůbec nebyl :-D :-D :-D :-D
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Korrpi

Příspěvek od Korrpi »

typickej středoškolák :lol: ja kdybych se víc učil tak nědělám ted prodavače :sad2: :sad2:
Kdyby to náhodou vypadalo že rejpu,tak to tak je:)

Obrázek Spotřeba SEAT TOLEDO AHF 81 kW / 110 HP
Odpovědět