Cvakání motoru - Corsa B

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Cvakání motoru - Corsa B

Příspěvek od petanek192 »

Skusit to muzes ne ?

Jinak uz jezdis ? Nevim nic :-(
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
Hgi

Příspěvek od Hgi »

taky bych to zkusil dát z té původní hlavy... zas tak hrozná práce to není. By mě zajímalo, co na těch hydroštelech odchází, že to pak cvaká? To se nějak ucpe ten hydroštel?

tady jsem našel průřez hydroštelem:
Hydroštel
Naposledy upravil(a) Hgi dne 18 dub 2013, 21:46, celkem upraveno 2 x.
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

zkus to... no, nešlo by to nějak nacpat olejem , že by to přestalo?:)
Hgi

Příspěvek od Hgi »

Mohl by mi někdo vysvětlit co se na tom hydroštelu vysere a jak to vlastně pracuje?

Jestli to dobře chápu podle toho obrázku, tak hydroštel neustále vymezuje vůli mezi ventilem a vačkou. Je to takovej mezi kus, aby byla vůle mezi ventilem a vačkou zcela ideální po dlouhou dobu života motoru a nemuselo se nic ručně nastavovat při opotřebení sedacích plošek vačky a ventilů.

Ješte chápu, že uvnitř toho hydroštelu je jakási pružina, co tlačí neustále na ventil, ale na co je tam ten zavírací ventil uvnitř? Moc tomu nerozumím...
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
mglore

Příspěvek od mglore »

kdyz vacka zmackne hydrostel (potazmo ventil), tak ten ventil vevnitr hydrostelu se privre, aby nevylitnul tim tlakem vsechen olej ven, jakmile se vacka prezene,tak pruzina vraci vejsku hydrostelu na puvodni miru a pri te prilezitosi si hydrosel "nasaje" chybejici olej z okoli
Odpovědět