Brzdy - problém?

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Tado

Brzdy - problém?

Příspěvek od Tado »

Zdravím

tak už se mi dva krát stalo, že když jsem chtěl brzdit, sešlápl jsem pedál a nic se nestalo, pedál šel úplně lehce až na podlahu. Z toho jak jsem se lekl tak jsem po prvé hnedka hmatal po ručce, na podruhé ( asi po třech týdnech) jsem pedál pustil a po dalším zmáčknutí šel v pohodě a auto brzdilo jak má. Měl jsem štěstí, že jsem vždycky jenom brzdil ke křižovatce nebo do zatáčky, vletět mi někdo pod kola a tohle se mi stát, tak nevím. Nevíte kde může být problém?
Gooder

Re: Brzdy - problém?

Příspěvek od Gooder »

Špatně odvzdušněné?
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
mglore

Příspěvek od mglore »

vyděl bych to na poškození hlavní brzdový válec - při neodborném odvzdušnování brzd se dostane pedál až na podlahu a při té příležitosti se poškodí HBZ. Brzdy nejsou sranda. Pokud máš auto s abs, tak se odvzdušnuje prave zadni, pak leve předni, pak leve zadni, prave predni kolo ( diagonalne), pokud auto bez abs tak nejdriv zadek, pak predek. Pri odvzdusneni vzdy tlakovat jen lehce ( 1 seslapnuti), jenom trochu, zadny promackavani a pedal se vam nesmi dostat na podlahu pri tom boha!!!

Takze nechat vymenit hlavni brzdovy valec pokud je k.o., zkontrolovat jestli jsou vsechny brzdove vedeni tesne, jestli ti nekde nechcije brzdovka u brzdicu....
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

proč se nepromačkává? resp. nepumpuje do tvrda? tak sem to dělal na škodovce a brzdilo to v pohodě ;)
Hgi

Příspěvek od Hgi »

taky nechápu důvod, proč se nesmí prošlapávat až na doraz? Já když dělal komplet nový brzdy (trubky, hadice, prasátka, třmeny atd...), tak jsme odvzdušňovali tak, že jeden klasicky šlapal na pedál a druhej odvzdušnoval u kol (nemám teda ABS).

Faktem je, že když odvzdušňuješ okruh, tak na to nesmíš moc dupat, protože pak tu brzdovou kapalinu akorát "našleháš" a máš tam hromadu malejch bublinek, takže to jen tak neodvzdušníš. Musíš pak s autem chvílu jezdit, aby se bublinky v kapalině samy rozpustily a pak odvzdušnit znova po určité době.
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

no, tak jasně že to nenapumpuješ rychle, ale prostě našlapeš pomalu až na zem dokud neni pedál tvrdej a pak se povolí odvzdušňováik...aspoň tak sem to dělal já..
eksn

Příspěvek od eksn »

Ahoj

Je to trochu něco jiného, než se tady píše, ale je to taky brzdy problém ...
Mám Corsa C s posilovačem brzd. Až do teď když jsem večer přijel a ráno odjížděl, tak ráno fungoval posilovač i když jsem ještě nenastartoval motor. Prostě brzda šla lehce. Už více jak týden ráno brzdím bez posilovače (mám to trochu z kopce). Mám to řešit? Nebo jen někde profukuje těsnění nebo nějaká hadička a časem s posilovačem nezabrzdím (a někde se pak vysekám :shock: ). Nevím jak přesně funguje posilovač na corse.
Tado

Příspěvek od Tado »

Posilovač jede jenom při zapnutém motoru...když vypneš motor..a několikrát sešlápneš brzdu..tak pak bude tak tuhá, že s ní ani nehneš..:-)
eksn

Příspěvek od eksn »

Ano to vím. Ale přes noc to vydrželo natlakované (i když asi podtlakované), že jsem ještě před nastartováním mohl jednou, 2x zabrzdit před nastartováním. Teď to mám tak na dvě nohy :-) jen bych potřeboval vědět jestli to řešit nebo to je ještě v pohodě. Obávám se, aby mně to někde nepřestalo posilovat a já pak nedobrzdil, protože to nebudu čekat.
Nechce se mně do Corsice dávat další peníze, i když musím říct, že za ty peníze spokojenost. Zatím jsem ji jen 3x táhnul na laně :-D
Hgi

Příspěvek od Hgi »

je to v pohodě, nevymýšlej kraviny.
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
eksn

Příspěvek od eksn »

OK, díky.
Odpovědět