Ahoj, ahoj,
dneska mi zacal protykat olej okolo cidla tlaku oleje a pri te priležitosti jsem zjistil, ze kdyz cidlo odpojim, kontrolka oleje na palubce se nerosviti.
Kdyz strcim klicek do zapalovani a otocim, zacnou svitit kontrolky vcetne oleje, ale po chvilce vse pozhasina a pritom je cidlo tlaku odpojene. Nerosviti se ani po nastartovani a ani kdyz se s autem rozjedu. Testovano po ujeti cca 300 metu, rozjel jsem se cca na 50km a zastavil a kontrolka nic.
To asi neni standarni?
Auto je Corsa D 2007,1.2 benzin z12xep.
Diky za pripadne reakce.
FoX
Kontrolka oleje
Moderátor: Arci
-
Re: Kontrolka oleje
Ahoj.
Jest-li ono to čidlo nefunguje opačně, to jest, že když není tlak oleje, tak propojí vodič do ňej vedoucí s kostrou vozidla. Napovídá tomu i fakt, že při stojícím motoru má svítit kontrolka mazání, která po nastartováni a vytvoření dostatečného tlaku čerpadlem zhasne.
Mára.
Jest-li ono to čidlo nefunguje opačně, to jest, že když není tlak oleje, tak propojí vodič do ňej vedoucí s kostrou vozidla. Napovídá tomu i fakt, že při stojícím motoru má svítit kontrolka mazání, která po nastartováni a vytvoření dostatečného tlaku čerpadlem zhasne.
Mára.
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
-
Re: Kontrolka oleje
Diky, diky,
je to tak
sel jsem to zmerit pipakem a pri nenastartovanem motoru je cidlo sepnute (pipak piska) a kdyz nastartuju a je tlak, tak rozepne(pipak nepiska).
Ted otazka prvni, proc se blbe ptam a nesel jsem to rovnou zmerit.
A druha, co se stane kdyz se kablik k cidlu uklepe a cidlo zacne tect(uz se mi stalo podruhe, ze cidlo tece) a stojim na travniku, kde vytekly olej neni moc videt?
FoX
Sam si odpovim
1) jsem trubka
2) asi se to zadre
je to tak

Ted otazka prvni, proc se blbe ptam a nesel jsem to rovnou zmerit.

A druha, co se stane kdyz se kablik k cidlu uklepe a cidlo zacne tect(uz se mi stalo podruhe, ze cidlo tece) a stojim na travniku, kde vytekly olej neni moc videt?
FoX
Sam si odpovim
1) jsem trubka
2) asi se to zadre
- shanti