Napojil jsem si multimetr na čidlo podtlaku v sání (to je ta kostička vedle expanzky s třípinovým konektorem - máte to tam všichni), a když mám zařazenou rychlost a jedu bez plynu, tak hodnota napětí jde k 0,3V a pak to při vyřazení chcípne. Když je to nad 0,5V, tak se volnoběh většinou udrží. Při samotným volnoběhu se to drží kolem 1,5V a když sešlápnu plyn tak to letí od 1,5V do 4,5V, tzn. zvýší se v sání podtlak.
Ucpal jsem na vstupu ten elektromagnetickej ventil pro uhlíkovej filtr (to je ta kostička, na čem je napsaný DELCO REMY) a žádná změna. Domníval jsem se, že by ten elektroventil mohl propouštět tlak ze sání, ale funguje asi korektně.
Takže resumé:
EGRkem - vyměněno (žádná změna)
Krokový motorkem volnoběhu - vyměněno (žádná změna)
elektroventilem pro uhlíkovej filtr - ucpaný na vstupu sání (žádná změna)
To znamená, když jedu bez plynu, např. z kopce se zařazenou rychlosti, tak škrtící klapka je uzavřená a podtlak v sání klesá až k hodnotě, která je natolik kritická, že se po vyřazení rychlosti motor sám neprobere a volnoběh neudrží... To znamená, "něco" může za to, že se zavčas neotevře krokovej motorek a nepustí vzduch do motoru, aby se zvýšil podtlak v sání a při vyřazení rychlosti se volnoběh udržel. Prostě motor nemá dostatek vzduchu a proto chcípne.
To co nejsem schopen změřit, tak je množství dávkovanýho paliva. Jestli se motor přechlastává, tak by to taky mohlo způsobovat to chcípání, ale to nemám jak zjistit

No nic, asi se na to vyseru, protože už na to vážně nemám nervy. Jebu se s tím druhej den a zatím jsem na nic nepřišel. Je to boží práce. Chtěl bych vidět nějakej servis, jak by tento problém vyřešili.