Výměna převodového oleje
-
Výměna převodového oleje
Zdravím všechny.
Tak jsem čerstvým majitelem vozu Corsa 1.5 TD a chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo měnil převodový olej. Člověk nikdy neví, kolik toho má koupené auto za sebou, tak bych rád vyměnil kromě motorového i převodový olej. Ale na převodovce jsem nenašel žádný vypouštěcí šroub. Pokud někdo víte jak na to, předem díky za radu.
Tak jsem čerstvým majitelem vozu Corsa 1.5 TD a chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo měnil převodový olej. Člověk nikdy neví, kolik toho má koupené auto za sebou, tak bych rád vyměnil kromě motorového i převodový olej. Ale na převodovce jsem nenašel žádný vypouštěcí šroub. Pokud někdo víte jak na to, předem díky za radu.
Vlasťa - 1.5 TD
-
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Vypouštěcí šroub tam neni no. Olej tam muze furt zustat, to se prej nemusi zmenit. Ale kdyz ja to zmenim, tak vipada to tak akorat v case.
Ja to jen delam kdyz montuju jinou prevodovka.
Ale jinak musis odschroubyt cele ten dekl co je dole, asi 12 schroubu nebo kolik, tam te vse vytice. Potrebujes jen novou tesneni a to poradne odmastit a das ten dekl zpet.
Pak normalne s vrchu nalijes nove olej, jnak 1,3 litr (zalezi na typ prevodovky) Pres ten schroub s tim plast na tom.
S boku, u poloose, tam je schroub, ten vytahnes, a pak musis dolit nes to vytece. Anebo to mas nalit 1 cm pod tim, ale to zase zalezi na typ prevodovky.
Napis jakou mas a podivam se ti
Ja to jen delam kdyz montuju jinou prevodovka.
Ale jinak musis odschroubyt cele ten dekl co je dole, asi 12 schroubu nebo kolik, tam te vse vytice. Potrebujes jen novou tesneni a to poradne odmastit a das ten dekl zpet.
Pak normalne s vrchu nalijes nove olej, jnak 1,3 litr (zalezi na typ prevodovky) Pres ten schroub s tim plast na tom.
S boku, u poloose, tam je schroub, ten vytahnes, a pak musis dolit nes to vytece. Anebo to mas nalit 1 cm pod tim, ale to zase zalezi na typ prevodovky.
Napis jakou mas a podivam se ti
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
To bude urcite prevodovka F13 ta tvoje, jinak olej do prevodovky se dava jen sporadicky jinak se tam dava kolem 1L toho oleje, ale kazda prevodovka musi svou vypust a to yb meli vedet v servisu, ale pokud fakt nemusis menit olje, ymslim ze snad nikde nejsou ani nejake intervaly na tento olej, tak bych se na to vyprd ja to dell 2x sice ne na corse ale na kadettu GSI a swiftu GTI a teda nevim zda yb to k necemu bylo, jen pro dobry pocit
-
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
- Pívas
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
To označení F 10 je typ převodovky??,motor je tam podle TP Z 10 XE.díky za objem oleje,nechteli mi to říct ani u OPEL NOVOTNY v OVA.Koupil sem tu Corsu pro dceru,budu jí dělat servis,opla sem nikdy neměl--sem pežoťák.musím se s tím oplíkem seznámit---ale jede se s tím super.Poradte prosím ještě ty rozvody-je tam řemen(řetěz?????)kdy se mění--km??? DIK
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
No mam trošku problem riadiaca paka ide kus stuha nic extra ale na ocovej felde ide o kus lepsie. On tam dolieval prevodovy olej asik 2dcl. Poradite kde mam hladat nejaku dieru na doliatie prevodoveho oleja? a aky zvolit,lebo ja som uplna trubka do opla kedže je to moje prve auto tejto znacky a vlastnim ho len 3mesiace. Dik za koment
Opel Corsa 1,0 12V 2000 žlutá chi chi
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
doplnenie prevod.oleja
Ako doplnim prevodovy olej? a aky zvolit?
Opel Corsa 1,0 12V 2000 žlutá chi chi
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele: