PORADNA - co je povolené a co ne, aneb náhled POLICIE:-)

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

Odpovědět
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Pučis89: když vypustím to, že angely nemají na tomto autě byt, tak je to tak, jak píšeš, ale zamračení nesmí překrývat činnou plochu všech světel..

Pokud bych tě s tímto zastavil a splnila by se podmínka, že závadu nelze odstranit na místě, vzal bych v potaz, že bezprostředně neohrožuješ ostatní ůčastníky provozu na PK, tak bych ti udělil pokutu do 2000 Kč nebo domluvu:-)
Corsa 1.5D nejlepší kára:-D
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Jinak, všem doporučuji přečíst si zákon o provozu na pozemních komunikacích 361/2000 Sb. především §5 .
Ale to už všichni jistě znáte z autoškoly :lol: :lol: :lol:
status_quo

Příspěvek od status_quo »

No co se HID xenon sad týče tak je to prý oblíbený terč pojišťováků při nehodě a můj osobní názor je že to opravdu není nejvhodnější oslňuje to jako hrom ty světla na to nejsou dělaný a jet před autem nebo proti autu co je má je očistec
tuning je fajn ale měli byste být rozumní.
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

status_quo: souhlasím :)
Smithy
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Smithy »

U me na technicky podvozek a vejfuk, ze to neexistuje. :lol:

Jiny svetla zas nevadily.
ex Blitz C'Mon B

ex Bimmer E46 Coupe

now Cinquecento 0,9T
Pirát

Příspěvek od Pirát »

Zdarec V příspěvku jsi psal,že angely na tohle auto nepatří.Já mám světla,kde angely jsou a je na těch světlech homologační značka.Je to snad jen finta prodejců?Jakou homologační značku tedy musím mít,aby byla opravdu schválená-jaké číslo u toho Ečko.Dík
neprdik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neprdik »

Ahoj, souhlasim s Havlim, tohle je fakt dobrej nápad a jsem rád, že už znám toho prvního policajta kterej je dobrej :D ne, doopravdy ti děkuju a chtěl bych se hned zeptat. Dával jsem si do auta modul, kterej zapíná světla automaticky a nějak se mi vždycky líbilo, jak svítí Audi jen vpředu, tak jsem si to udělal stejně, když nastartuju, svítí jen potkávačky vpředu a když je tma, zapnu vypínačem ten zbytek. Jízda s tímto asi neni úplně v souladu, pač to asi neni považovaný za světla denního svícení že jo? Díky za odpověď
Minulost Zelená Corsička :-)
Přítomnost Modrá Tigřička :-)
Smithy
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Smithy »

Atest 8SD, nic vic nic min ne?
ex Blitz C'Mon B

ex Bimmer E46 Coupe

now Cinquecento 0,9T
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Pirát: ve zkratce je to tak, že co není na autě z výroby nebo schváleno vyrobcem a označeno jako doplněk přímo na toto vozidlo, tak tam být nemá.
Věc druhá je to, že pokud světla svítí, neoslnují a plní svojí funkci, tak bych neviděl problém. Já jako policista nemůžu objektivně posoudit, co na daném autě nemá být, nejsem automechanik. Zajímá mě především funkčnost a zda to neohrožuje ostatní účastníky provozu na PK.
Směrodatné je, co vám řeknou na STK.
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Pirát: k té homologaci, musím dohledat, jaká homologace je pro Českou republiku, ale směrodatný je Atest8SD. Homologace jako taková vyjadřuje jen to, že to může byt na autě, světa neshoří atd., ale není to schváleno Ministerstvem dopravy pro provoz na PK v Čr . Tento atest je na každém výrobku vyznačen, je to stejné jako u el. spotřebičů, kde je také uvedeno schválení:-)
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

neprdik: trošku jsem to nepochopil, ty při zapnutém motoru automacky svítíš jen potkávačkama vepředu a vzadu nic? Nebo to myslíš tak, že ti svítěj potkávačky vepředu a vzdadu, ale vepředu nesvítí parkovačky?
Pirát

Příspěvek od Pirát »

Díky za info :artiste:
neprdik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neprdik »

HonzisL píše:neprdik: trošku jsem to nepochopil, ty při zapnutém motoru automacky svítíš jen potkávačkama vepředu a vzadu nic? Nebo to myslíš tak, že ti svítěj potkávačky vepředu a vzdadu, ale vepředu nesvítí parkovačky?
no právě mi vzadu světla nesvítí, ani parkovačky vpředu. Já tam mám angel eyes a ty kruhy ve dne stejně moc nejsou vidět. No a když je tma, tak normálně zapnu světla a svítí mi parkovačky, potkávačky, budíky uvnitř a taky normálně světla vzadu. myslim právě, že neni dovolený u auta, který to nemá schválený z výroby svítit jen vpředu, proto bych asi mohl dostat pokutu. Kolik bych tak dostal? Teď totiž takový svícení bude hodně v kurzu díky novým Octaviím, Ibizám atd.
Minulost Zelená Corsička :-)
Přítomnost Modrá Tigřička :-)
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

neprdik: přiznám se, že jsem se ještě s autem, které vzadu nesvítí nepotkal, je to vůbec možné?:-)
Viděl bych to jako závadu v osvětlení, do 2000 nebo domluvu podle uvážení.
Ale doporučuju svítít!! :) Pokud bude nehoda a ten, kdo do tebe napálil zezadu uvede, že si nesvítil, tak bude spoluučást, dostaneš pokutu a zaplatíš část oprav:-)
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Asi si koupim novou vyhlášku,páč vim prd jestli auto musí přes den svítit i vzadu. Ale je fakt že potkávám i starší vozy ,který na zadní lampy nesvítěj a měl to i Jack na Corse B, s automat.rozsvěcením světel :wink: Pak musel večer zapnout zbytek
Odpovědět