dlooouho jsem o sobě nedal vědět, koukám
co nového na Corse?
asi to nejhlavnější a pro některý i nejkomičtější: OPĚT měním motor!
..s tím, který jsem koupil posledně byli od začátku problémy a strašně jsem se do toho vysypal a pořád to nebylo ono... Rozhodl jsem se tedy, že ušetřím do budoucna hafec peněz a udělám to pořádně... A v tomhle případě už "pořádně" znamenalo vyměnit motor...
Koupil jsem staříka co má nalítáno okolo 160tis ale je v parádním stavu, neteče, nežere olej, prostě super a hlavně - viděl jsem ho v chodu a parádička!

Mám ho od včerejška a s chutí jsem se dal hned do práce... Rovnou jsem si vzal od toho pána i parohy (ty moje byly lepené páč jsem byl inteligent a nenapadlo mě do motoru nalít Fridex

) a "karbec" (vstřik, klapku atd.)... Takže jsem to tak nějak zbrousil aby to nějak vypadalo a ze dvou motorů dělám jeden (snad parádní

)...
Jako další věc jsem risknul koupi převodovky z 1.5D. Ještě vyzkouším co na to řekne spojka a hlavně jak tam půjdou poloosy, ale to se dá zjistit jedině až když to budu cpát do auta

(na hledání délky jsem moc línej

zkoušel jsem se ptát strejdy Googla a nic neporadil

). Jinak na motoru převodovka sedí, tak snad problém nebude.
Proč převodovku z 1.5D? Samozřejmě kvůli převodovému poměru - lepší akcelerace, což se v Praze hodí.

Nějak jsem nad tím extra nepřemýšlel která by byla ideální, ale logicky na čím slabší motor byla, tím lepší bude akcelerace.
Jinak pár fotek mám, ale vybroušené sání a vyčištěnej karbec vás asi zajímat nebude, takže fotky dodám nejspíš až bude hotovo, pokud tu o to někdo bude stát