Problem se spotrebou a otackami...

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
topas

Příspěvek od topas »

Ještě jsem si na něco vzpomněl... přijde mi, že je to horší, čím je motor teplejší. Právě v kolonách je to největší peklo. Když se rozjíždím ráno, tak to není ani poznat, ale stačí to nechat chvilku na volnoběh a pak se to dusí při šlapání na plyn a má to hodně pomalé odezvy na sešlápnutí pedálu.

Moudří členové Corsa fóra, prosím, poraďte! :)
Corsa B 1.2i , X12SZ ... moje první auto :)
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

No panove ja si nemuzu pomoct ale nikde jsem nevidel napsane ze by jste menili kabely ke svickam :wink: ..... Nemusi to byt vzdy snimacem i kdyz sviti kontrolka RJ... Ze je citit z vyfuku benzin neznamena to ze to tam toho benzinu strika moc (sitic) .... Co kdyz to blbe pali a ten benzin jen proste neschori 8) .... Coz ma zanesledek ze signal z lamdy je nekde zarohem chudak a RJ ho vyhodnoti jako vadnou sondu :wink: Tzn. Nove svicky s kabelama jsou zaklad, popripade si pujcit funkcni DIS modul a zkusit jeste ten....
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
topas

Příspěvek od topas »

Já mám svíčky nový a na kabely jsem šahal... nebo se vadný kabely dají poznat ještě jinak? :)
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

Ja jsem resil neco podobneho.. Pri rozjizdeni a prudkem seslapnuti plynu se to zacalo dusit a casto to chciplo.... Taky jsem resil vsechno kolem az jsem koupil kabely a zavada byla pryc :wink: .... Jo nejlip na ty kabely v noci kdyz je tma ale poradna, vzit si rozprasovac s vodou a pekne je i DIS modul pokropit no a pokud jsou nekde vadne tak uvidis pekne jiskricky :lol: ... No a pak je jeste zmerit ohmetrem (neni tam drat ale uhlikova vlakna ktera se casem vyhrejou a zvedne se jim odpor) .... Jo a taky jsem me uz hodnekrat stalo ze co se jevylo jako poradna a zaludna zavada byla ve finale vetsinou ptakovina a ja se pak mlatil do hlavy :lol:
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
topas

Příspěvek od topas »

A nevíš jakej by měly ty kabely mít odpor? Zítra si je určitě přeměřím!
topas

Příspěvek od topas »

Tak jsem něco našel... sice u kolegů Forďáků, ale mělo by to být stejný: http://forum.fordclubs.org/viewtopic.ph ... fdfc683fe7

Tak zítra budu měřit. :)
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

Jj koneckoncu tam rika neco jako jsem rekl.... :wink:
romoli
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romoli »

Jde ten odpor zjistit i jinak? Nemám možnost to změřit a do servisu se mi s tim nechce mam stejnej problem jako vy...
Každej šermíř na hovno, když nepřátel nerovno.
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

merak v kauflandu za 100,- to zmakne :wink: ... Jinak tezko... jinak treba tady http://www.deramax.cz/multimetr-dt830d- ... i/d-71964/ za 99,- 8)
romoli
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romoli »

ted asi vypadam jako lama co? :D ja měl na praxi jen měřaky od 500,- vejš takže sem nepředpokladal že by se dal takhle levně koupit diky zejtra pro něj asi skaknu :D
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

Jj je to sice china ale na auto je to naprosto dostacujici a kdyz ho znicis tak aspon nejses nasranej :lol: .... Lepsi se zeptat nez nerict nic a pak nic nevedet :wink: .... Jinak ja mam merak za 3500,- ale to je naprosto zbytecne i kdyz treba citac se na auto hodi... Ale to maj i levnejisi meraky...
romoli
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romoli »

tak ja byl 2 roky na autoelektrikaři ale třeba řešit takove problemy jako proměřeni kabelu neučili...zbytečnost něco nejde tak to vyměn a je to :D ...ted bojuju se zapojenim alarmu v aute uvazuju ze to hodim do servisu na to nemam :( ale proměřit kable zkusim ještě jendou diky
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

Ja se zajimam o autoelektriku, motory , elektroniku a zivej me automatizacni tecnologie a robotika a to jsem jen vyucenej... O tom to totiz neni je to o tom co kdo chceme a dokazeme... Ve skole jsem si jen zopakoval to co uz jsem znal :wink: ... Nejvic cloveka nauci praxe a dvojnasob pokud ho bavi :wink: .... Jinak vas tam ucili pro servisi a tam je to o tom "nejde... tak to vymen, nepomohlo, tak men dal.... " Bohuzel tak to dnes je.. vidim to u me v praci... Bud to poslou do znackoveho servisu kde si nauctujou za novej komponent 50000,- nebo to ja opravim za 500,- a to je kurna rozdil... Ale je malo tech lidi co to dokazou a maj chut se v tom stourat... Protoze oni to radsi neresej a poslou do servisu nez aby se stim zabyvali kdyz to nekdo zaplati :wink: ... A o tom to dnes je... :?
souky222

Příspěvek od souky222 »

a co vzduchovej filtr v jakym je stavu?
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
topas

Příspěvek od topas »

Čisťounkej... vzduchovej filtr bylo to první, co jsem do toho auta kupoval. :)
Odpovědět