Těsnění pod hlavou?

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

FatriX
Kontaktovat uživatele:

aw

Příspěvek od FatriX »

můžeš mít prasklou hlavu třeba nebo se podívej na hadičky jestli tam někde neteče olej na motor nebo pumpa vodní ale nwm jak to tam vypada u tveho motoru :)
LH

Příspěvek od LH »

Když o tom tak přemýšlím, tak to ta prasklá hlava jak píšeš asi nejspíš bude. Dnes odpoledne naložím corse ještě tak 100km a uvidím jestli z tej emulze pod víčkem neušťouchám to hnusný máslo co tu nafotil Hazmec. Kde se dá koupit nová hlava na motor Z12XE (1.2 16V) a kolik stojí ? Koukal jsem u autoKelly a e-cat, ale vubec jsem hlavu v nabídce nenašel.. :(
NoX

Příspěvek od NoX »

to spis sezen z bouranyho auta ok motor/hlavu, a budes mit i nahradni dily do budoucna ;-) nova by te stala RANEC.
ale ta hlava se da nechat vyzkouset, musi ji v servise otlakovat
LH

Příspěvek od LH »

jj,uz jsem nasel i kontakt, kde tu hlavu ozkousej i pripadny praskliny zavarej...je to http://www.pavlicekmotordily.cz/index.p ... yhlavvalcu v Brne, tak jeste zkusim chvilku pojezdit a jestli ustoucham z oleje maslo, tak tu hlavu soupnu do tyhle firmy na test a zavareni...
souky222

Příspěvek od souky222 »

já bych jí snad ani nevařil a hodil tam nepoškozenou
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
batoo

Příspěvek od batoo »

Hele za to vareni das nesmyslny prachy a uz to nebude ono, sezen si jinou palici a nech si ji tam dat.
Opel Corsa B 1.5D 5D 1994 20X 000Km -Socialni edice:)
Opel Corsa B 1.5TD 3D 1995 14X 000Km - rachan edice:)
NoX

Příspěvek od NoX »

zkus si nechat hlvu jen otlakovat, jestli je KO... stoji to par stovek..
az kdyz zjistis, ze je fakt ko,tak bych testoval jinou hlavu prip. motor
LH

Příspěvek od LH »

Tak jsem včera najel s corsou 120km a lidově řečeno, bral jsem ji dost u huby( ať se holka klidně kousne, když bude chtít) :lol: . Po dojezdu jsem zkouknul víčko od oleje a byl na něm pouze zbyteček řídké bílé emulze. Voda v nádobce byla po schladnutí přesně na stejné úrovni jako před jízdou. Takže těch prvních 40km co jsem po opravě postupně na 3 jízdy najel (opravdu klidným a opatrným tempem) se corsa po celou dobu zřejmě odvzdušňovala (kdo by si pomyslel, že to bude trvat tak dlouho než se odvzdušní, asi díky chladnému počasí) :? Tý emulze bylo na víčku taky nesrovnatelně méně , zřejmě zbytky vody co zůstaly kdesy v dutinách motoru a teď se odpařují. :D Takže se nakonec zdá, že se mi i ve skromných domácích podmínkách oprava povedla...
duskov

Příspěvek od duskov »

Popravdě bych na to moc nespoléhal. Osobně jsem na víčku neměl žádnou emulzi, ale v oleji jsem měl litr chladicí kapaliny. Rozhodně si hlídej stav oleje a chladicí kapaliny. Ten únik už nemusí být velký, ale možná tam pořád je.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
zdenek.zeb
Kontaktovat uživatele:

Re: Těsnění pod hlavou?

Příspěvek od zdenek.zeb »

Mám Opel corsa D rok. 2007 najeto 65000Km. Sem tam na výčku emulze v leté to nedělalo. Hlídám kapalinu, co si prosím vás představujete pod pojmem únik kapaliny, pár milimetrů pod rysku a nebo deci v tahu? Díky za odpověď.
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

sem tam na víčku emulze je normální jev v zimě :wink: (kondenzace a ták)
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
NoX

Příspěvek od NoX »

v zime se tam ta emulze bude delat, zmizi po delsi jizde, obvykle 20km+ .... vznika to diky kondenzaci vodnich par v motoru, a ty se pak smichaji s olejem, a jako pozustatek je z toho prave emulze na vicku. pomuze auto poradne projet parkrat, aby se veskera voda poradne odparila ven
Arci
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arci »

Plně souhlasím s Noxem a PDKčkem, jinak jak tu již zde bylo napsáno, 100% kontrola je hlídání úbytku chl. kapaliny, dále se dá zjistit KO těsnění tím že (u studeného motoru) sundáš víčko expanzky (tam co se lije voda), pak nastartuješ a budeš sledovat jestli se tam nebudou objevovat vzduchové bubliny no a naposled pokud to chytá jak má a není znát úbytek výkonu a neprojevuje se nic z toho co jsme tu psaly (emulze být může na víčku ale 100% to poznáš jedině když vyliješ olej z auta tak to poznáš hned podle toho jak bude vypadat) tak to neřešit a jezdit.. Jinak musím reagovat na příspěvek FatriXe že při zacpání hrdla na dolévání oleje foukne těsnění pod hlavou když je načaté... Brr to je absolutní nesmysl!! slyšel jsi někdy o systému odvětrání skříně klikového hřídele?? asi ne a pokud bys měl takovou díru v těsnění ze by se ti to opravu pokoušelo tlakovat prostor klikové skříně tak věr tomu že to auto by nejelo (teda aspoň ne na 4 válce)...
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
126revo

Příspěvek od 126revo »

Já jsem na tom podobně, máme CORSU 1.0 najeto 110 tisíc ... když otevřu víčko je tam takovýho másla, že bych naplnil regály v tescu :D do 2tisíc motor je tichý, když přidám začne strašně hlučet, ztrácí se nám olej (1l na 500km), voda je pořád stejná hladina, očas více kouří ... nikde viditelně olej neteče ani nekape, takže bych to taky viděl na hlavu ? co myslíte ? že by se olej ztrácel pod hlavu a vyšel ven s plynama výfukovýma ? díky za jakýkoliv poznatek :urcite?:
LH

Příspěvek od LH »

mě se voda dostávala do oleje přes kryt na rozvodech u Corsy C 1.0 i 1.2 je přes rozvodovej řetěz kryt zkrz kterej jde voda z bloku a mezi tím krytem a blokem je kovovy tesnění se zalisovanou gumou. Ta guma se mi z toho tesnění vytrhla a voda šla do oleje a měl jsem takovou malou domácí máslovnu. Když už jsem to měl rozdělaný, tak jsem vyměnil i to těsnění pod hlavou, ale to bylo plechový a bylo OK, takže jsem ho nejspíš měnil zbytečně.
Odpovědět