Cuká a píská

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

maahdypetr

Re: Cuká a píská

Příspěvek od maahdypetr »

Nemám tam váhu vzduchu
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

klidně to může dělat ten pískající a chrčící alternátor. při proukluzu řemenu nebude dělat takový napětí jaký by měl a bude se ti to dusit toe jasný takže nejdřív vyřeš altík a pak se tim zabejvej dál ;-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
yeti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeti »

vyměn tan palivák, projet to větší rychlostí, to taky dělá svý když se furt třeba couráš po městě. Tohle je prostě nevyřešitelnej problém minulou zimu mi to dělalo taky. Cukání, střílení z výfuku, při pomalé jízdě a následném přidání více plynu tak se to dusilo jako byto jelo na válce a tak. čím to bylo na to jsem nepřišel až se oteplilo tak to přestalo uplně. Zima je svině rok co rok se tady oběvují ůplně stejný témata nebo podobný. Prohlédni starší témata tam na to třeba někdo přišel :urcite?:
Corsa A C14NZ

Škoda Octavia Combi 1.9tdi 96KW
maahdypetr

prosím Vás, kde se nachází konektor pro připojení diagnostiky?
maahdypetr

Tak dnes vyměněn termostat a palivový filtr.. Auto konečně topí, ale cukání při 2 tis. ot nezmizelo.
jamal.jefries

a co ten altík furt píská a chrčí?
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
maahdypetr

Altík píská a také zvláštní syčení vychází od pumpy (klima nebo servo). Také může být i klíňák už chycený - ten půjde vyměnit.

Já bych ten altík vytáhl a vyměnil ložiska, ale nemám náhradní, abych mohl jezdit. nemáte někdo na prodej za slušnou cenu? Jen nevím jak výkonný tam je. Pohledově odpovídá tento: http://aukro.cz/alternator-opel-corsa-0 ... 63867.html
maahdypetr

Takže dnes jsem vyčistil EGR ventil, krokový motorek volnoběhu, zkontroloval na osciloskopu potenciometr škrtící klapky, prohlédl lambda sondu a stejně to pořád cuká. Teď se mi to navíc roztáhlo od 1800 - 2800 ot/min. Prostě přidám a ono to zaškube, ale dělá to i když držím plyn ve stejné poloze. Jede to a nepravidelně poškubává, jako když fouká silný vítr v protisměru.
Palivový filtr vyměněn. Zkoušel jsem i vyndat vzduchový filtr a trošku se to zlepšilo. Na diagnostice žádná závada. Technik mi řek, že mám zkusit vyměnit svíčky a zapalovací kabely. Pokud nepomůže tak zapalovací modul DIS a pokud ani to nehne, tak do servisu a hledat. Už jsem Vážně zoufalej
yeti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeti »

jak často jezdíš? jakou vzdálenost a jak rychle?
Corsa A C14NZ

maahdypetr

Jezdím skoro každý den pár km po vesnici 10 - 20km. Ale necourám se, nepodtáčím motor. A jednou do týdne jezdím 110km rychlost proměnná, max 120km/h. Za půl roku mám najeto 2 000km. Ale je pravdou, že před tím to auto stálo dlouho v garáži a jezdilo se svátečně. jednou dokonce i odešla baterka. Zítra měním výfuk, brzdy, klíňák. Tak uvidíme, zda to nedělá ten děravý výfuk (střední díl). Pokud ne, tak v pondělí to šoupnu do servisu
yeti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeti »

mě to právě taky v týdnu zase udělalo, protože jsem asi 7 dní nejel vysíralo mě to tak jsem tomu šlánul na krk a zase to přestalo. Prostě je to tím že je zima. poslední dobou hodně vlhko a hlavně se mi to stává když s tím dlouho nejezdím v tomhle období. Myslím si že je to zbitečný dávat do servisu tam na nic nepříjdou a bude to dělat dál a ještě kevšemu budeš chudší :D
Corsa A C14NZ

maahdypetr

Tak jsem opět nastartoval studený motor a hned to začalo vydávat divné zvuky. Jako by to zase jelo na 3 válce. Otevřel sem kapotu a motor se divně škubal. Přidal jsem tomu a nic. Zahýbal fajkama, kabelama a nic.

Tak sem to chvíli nechal a jakmile se zahřálo, přestalo to postupně dělat. Ovšem škubání pořád je.

Napadá mě, jestli není vadné čidlo teploty vody u sání. Jeden borec tu psal úpravu s potenciometrem. Zkusím to a uvidím. Podle mě tam jde moc bohatá směs. A nebo chudá?

Když jsem totiž v jiný den nastartoval, a slej do garáže, čidlo mi ukazovali nějakých 600ohmů, což odpovídá 60-70°C a to je blbost. Ovšem nebral jsem na to ohled a dál to neřešil.

Co si myslíte vy?
jamal.jefries

vyměň ho je to záležitost za pár kč :-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
maahdypetr

nevíte někdo kde najdu ten snímač teploty pro řídící jednotku?

Našel jsem jeden, ten se nachází na sacím potrubí vlevo u alternátoru. vede do něj jeden vodič.

Na foru a v knížce je ovšem řeč o snímači se 2 vodiči.

Jinak když jsem měřil ten s jedním vývodem, měl hodnotu okolo 2.5kohm a dle tabulky to odpovídá 20°C, což je blbost, protože motor nebyl nastartován a venku byly 3°C

Také když jsem nastartoval a nechal minutu, tak už to mělo nějakých 600ohmů a dle tabulky 60°C.

Ty teploty se mi nezdají. Ale pokud to je jen čidlo pro budík, tak mě to až tak neštve. Důležité je por mě najít čidlo teploty, která posílá info pro řídící jednotku (sytič a bohatost směsi).

Předem díky za rady
maahdypetr

To mi nikdo z Vás neporadí, kde najdu teplotní čidlo pro ŘJ ?!!
Odpovědět