Daj se koupit takový redukce - vstup 50 s červíkem, výstup 20 akorát do zesu. Je to plnej materiál takže to by mohlo svou funkci splnit... Jenže takovádle sranda stojí několik stovek. A když máš 2-3 zesy tak si snadno spočítáš na kolik tě to vyjde
AutoHifi>>Sekce pro pacienty II.
-
Dudu
to je přesně ono. Spousta lidí nakoupí 30mm průřez a pak to oholí při vstupu do zesu. Jakej to má význam???
Daj se koupit takový redukce - vstup 50 s červíkem, výstup 20 akorát do zesu. Je to plnej materiál takže to by mohlo svou funkci splnit... Jenže takovádle sranda stojí několik stovek. A když máš 2-3 zesy tak si snadno spočítáš na kolik tě to vyjde
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dudu: a tyhle přechodky mám z 50qmm na 20qmm - a ani mi nemluv kolik sem za ně dalDudu píše:to je přesně ono. Spousta lidí nakoupí 30mm průřez a pak to oholí při vstupu do zesu. Jakej to má význam???
a hlavně taky sem to řešil do Capu - jelikož ten Dietz ma vstup max. na 35qmm - tak aby to nebyla prasečina a musel bych holit kabel tak jsem je koupil taky
takže vono už se není čemu divit, když celej montaž. mat. vyjde na 10k - a to je jen 1200,- v těch přechodkách (redukcích)
jenom mi nejde do hlavy - že např. Zealum má psáno (bat. svorky) max 35qmm a 50qmm jsem tam v pohodě nacpal
takže vlastní zkušenost - teď bych radši natáhnul víc slabších kabelu a koupil jeden distr. blok s e 4vsupama a 4 výstupama na 20
:::aktuální foto:::
http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php ... &start=225
- chyna.cz
- Kontaktovat uživatele:
-
Dudu
chyna: to je přesně ta prasárna o kterej mluvím... Proč taháš 50tku když jí pak oholíš... Možná to chce trochu myslet dopředu. Navíc právě díky zeslabení průřezu a cínu v tom místě hrozí zahřátí vodiče. Možná se tomu budeš smát, ale ta teplota může bejt taková že povolí cín. Asi ti nemusím vyprávět co se stane s těma tvejma letovanejma kabelama který jsou oholený a díky svojemu průřezu je těžko dostaneš. Jak jsou ty kabely daleko od sebe? Jak jsou odizolovaný... Osobně to považuju za hazard.
Vtomas: to je přesně ono. Vím to kolik tyhle srandy stojí. Kdybys měl pořádnej kap tak nemáš problém s 50tkou
Má měl 1,2F Dietz a ten měl svorky na 50 mm průřež 
Vtomas: to je přesně ono. Vím to kolik tyhle srandy stojí. Kdybys měl pořádnej kap tak nemáš problém s 50tkou
-
perry15
- Kontaktovat uživatele:
-
perry15
- Kontaktovat uživatele:
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
je to prostě prasečina
nenůžu si pomoct - myslel jsem nakonec, že rozdíl mezi 50 a 35 skoro nic není, ale ňákej milimetr tam je a do toho terminálu by se to dostalo oholený o pár pramenů (sice to bude ukončený smršťovací bužírkou, ale považuju to i tak jako prasečinu, protože v místě kde ten vodič přichází do terminálu zrovna potřebuju ohyb a bez něj to nejde
chyna: zkoušel jsem to a můžu říct ze fakt to je nahovno - protože když nechytíš všechny prameny kabelu tak to v místě ohybu začne vylejzat
a já nevim (celé to zacínovat
) bude to hrozně ukončený
mám právě CAP Hybrid od Dietz a tam je terminál 2x35+ a 2x35- a z jednoho terminálu jsem potřeboval aby mi šel kabel hned podél Capu směrem dolu
...a teď si vem jak chceš vyřešit nebo spíš ohnout 50qmm kabel na 2cm
to neuděláš ani náhodou - vyřešil jsem to právě tou redukcí 90 stupňů úhel a ty redukce mě vyšly na 200,- pár.
není to sice levná záležitost, ale v tomhle případě to prostě nejde jinak vyřešit
a to nemluvim o 50qmm kabelu - a teď ho dostat do 20qmm díry
naprosto nemožný a když osříháš jednotlivé prameny - za 1. jak psal Dudu, že ten silnej kabel ztrácí smysl - má naprostou pravdu v tom, když ho nahradíš plnym materiálem (by neměl bejt problém) ----teď myslim tu redukci z 50 na 20qmm
a když to vezmu na druhou stranu - tak na takovym kousku oholeného kabelu nejsou až takové ztráty
už zase píšu romány - ale CHYNA vim, že si budeš o mě myslet, že jsem blázen a že nevim kam cpát prachy, ale vyvedu tě z omylu
tuhle muziku stavim z nejlevnějších možnejch variant jaký jsou ( to toho nepočítám repro a SW - na těch se šetřit nedá pokud chceš ''ZVUK'' - ale sám jsem nepočítal jak do toho může člověk zahučet finančně
)
takže když zakončim tenhle román - už mě nezabijou posraný 300,- za dvě redukce než se srát s letováním kabelu a stříháním jednotlivejch žil
já nevim původně jsem myslel, že to bude v poho a nikdo nic nepozná, ale když jsem to vyzkoušel - uznal jsem, že je to ve finále hrozná prasečina
Dudu: mám taky Dietz 10F, ale terimnály jen 35qmm
chyna: zkoušel jsem to a můžu říct ze fakt to je nahovno - protože když nechytíš všechny prameny kabelu tak to v místě ohybu začne vylejzat
mám právě CAP Hybrid od Dietz a tam je terminál 2x35+ a 2x35- a z jednoho terminálu jsem potřeboval aby mi šel kabel hned podél Capu směrem dolu
...a teď si vem jak chceš vyřešit nebo spíš ohnout 50qmm kabel na 2cm
není to sice levná záležitost, ale v tomhle případě to prostě nejde jinak vyřešit
a to nemluvim o 50qmm kabelu - a teď ho dostat do 20qmm díry
a když to vezmu na druhou stranu - tak na takovym kousku oholeného kabelu nejsou až takové ztráty
už zase píšu romány - ale CHYNA vim, že si budeš o mě myslet, že jsem blázen a že nevim kam cpát prachy, ale vyvedu tě z omylu
tuhle muziku stavim z nejlevnějších možnejch variant jaký jsou ( to toho nepočítám repro a SW - na těch se šetřit nedá pokud chceš ''ZVUK'' - ale sám jsem nepočítal jak do toho může člověk zahučet finančně
takže když zakončim tenhle román - už mě nezabijou posraný 300,- za dvě redukce než se srát s letováním kabelu a stříháním jednotlivejch žil
já nevim původně jsem myslel, že to bude v poho a nikdo nic nepozná, ale když jsem to vyzkoušel - uznal jsem, že je to ve finále hrozná prasečina
Dudu: mám taky Dietz 10F, ale terimnály jen 35qmm
Naposledy upravil(a) Vtomas dne 04 led 2008, 23:50, celkem upraveno 1 x.
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to nevadí, rád se podívámperry15 píše:A jinak jsme udělal t ozadn íplat odal tam ovály polepil koberecem a je to hotovo kdyžtak zítar pošlu ale tak nen íto carhofit jako t ovaše:))
-
Dudu
Vtomas: ono ještě tekhle: nevím přesně jakej máš monoblok ale pokud ne víc než 1,5 kW tak je zbytečný ho napájet 50. Ta by měla být součtem průřezu vodičů poté co je rozdělíš v distr. bloku.
K oholení: jakmile ten vodič v jednom místě zúžíš třeba na 20mm tak můžeš celej vodič považovat za 20. Proud protéká v závislosti na nejmenším průměru vodiče - jestli mě teda znaslosti ze základky neklamou
K oholení: jakmile ten vodič v jednom místě zúžíš třeba na 20mm tak můžeš celej vodič považovat za 20. Proud protéká v závislosti na nejmenším průměru vodiče - jestli mě teda znaslosti ze základky neklamou
- chyna.cz
- Kontaktovat uživatele:
a co takhle tam prostě dát koncovku ze stříbra nebo ze zlata? prostě menší materiál s větší vodivostí a menším ohmickým odporem?
Vtomas: jasný, já se pohybuju trochu v low endu aty asi míříš trochu víš no. nic proti no..každej sme na jiný straně a já si prostě myslím že na těch mých cca 500W muziku ten cín nic udělat nemůže. nevím jaká je teplota když zes má odběr bůchví kolik Ampér a vzorečky se mi hledat nechce.
měřili ste třeba multimetrem kolik má odpor vodič s neoholenými konci a kolik s nimi?
podle mě je to jedno, ty vodiče když budou ořezaný hned u konce tak to prostě vadit nemůže.
Vtomas: jasný, já se pohybuju trochu v low endu aty asi míříš trochu víš no. nic proti no..každej sme na jiný straně a já si prostě myslím že na těch mých cca 500W muziku ten cín nic udělat nemůže. nevím jaká je teplota když zes má odběr bůchví kolik Ampér a vzorečky se mi hledat nechce.
měřili ste třeba multimetrem kolik má odpor vodič s neoholenými konci a kolik s nimi?
podle mě je to jedno, ty vodiče když budou ořezaný hned u konce tak to prostě vadit nemůže.
music is my life
zatím 160km/h
zatím 160km/h
-
perry15
- Kontaktovat uživatele:
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to bude román č.2
dudu: když to vezmu od začátku - mám sice monoblok 1,5kWrms při 1ohmu (a tak tak hudba pojede) - je to sice digitál a tím menší spotřeba proudu než u analogu
a tím se taky odráží připojovací terminály na + a - na zesilovači, že nejsou tak do velkých průřezů
na ten zesiovač monoblok by bohatě stačil 20qmm kabel od baterky - protože se vejdu do 3,5m napájecího kabelu k zesilovači
věc druhá je taková, že mám ještě 4 kanál Magnat a na tyhle dva zesilovače by už 20qmm kabel stoprocentně nestačil
-když jse kupoval tu 50qmm kabel tak jsem myslel do budoucnosti s tim, ten zesilovač Magnat bude stejnak nahrazen o dost silnějšim 4kanálem od Hifonicsu kterej udává 4x170Wrms do 2Ohmu
takže veškeré kompa budou zapojeny paralelně mezi sebou - tzn. všechno pojede na 2ohmy těch 4x170Wrms
-takže než se zabejvat ňákou 35qmm která by byla natažena jen dočasně - rozhod sem se rovnou natáhnout tu 50qmm (dneska bych spíš volil 3x20 od baterky než jednu 50qmm - díky nedostatku všeho v průřezu 50qmm)
- takže Dudu třeba si myslíš, že jsem blázen a mám všechno zbytečně předimenzováno, ale to je z důsledku toho abych už nemusel šahat do kabelů a veškerého napájení) - stejnak si myslim, že to není konec upgradování muziky v KOZE a po čase tam budu cpát ňákej vysňěnej 5kW subwoofer
prostě jsem myslel dopředu a chci zamezit veškerym ztrátám v napájení:lol:
chyna: a teď k tobě
souhlasim s tebou v tom když bys nakonci oholil kus kabelu - že bys dejme tomu osříhal prameny a z 50qmm bys udělal např. 20qmm - tak se nemůže nic stát - tím myslim, že pokud by byl tenčí průměr pouze na tom konci tak tam nevznikne žádnej větší odpor, protože je to pouze na kousku vodiče a ne v celé délce
já tou redukcí myslim toto viz. obrázek
chtěl jsem hlavně napsat - já hlavně pojedu bez jakékoliv pojistky na kabelu (hlavní) a tím pádem si nechci dovolit žádnou prasečinu
s tim, že by sem mi to někde zkratovalo
tu hlavní pojisku beru pouze jako zbytečnej přechodovej odpor
takže asi tak
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
perry: decentní pěkný plato 
- chyna.cz
- Kontaktovat uživatele:
no říkám, já žiju v low endu...
ale nechtěl bych vidět kdyby se to zkratovalo...
já jednou zažil něco podobnýho v služebáku: jel jsme z trnovanský a u sometu jak sou v tom asfaltu vyjetý díry tak sem jel rychle a baterka poskakovala až se izolace na + kabelu přeřezala o kus plechu kterej byl spojenej s - takže malý svařování sem zažil.. ještě že sem měl hasicí přístroj
a už sme asi přišel na to kam dám zesíky. jeden dám pod plato (magnáta 4 kanál) a druhej prostě přidělám na bednu od subu. a už to prdím
ale nechtěl bych vidět kdyby se to zkratovalo...
já jednou zažil něco podobnýho v služebáku: jel jsme z trnovanský a u sometu jak sou v tom asfaltu vyjetý díry tak sem jel rychle a baterka poskakovala až se izolace na + kabelu přeřezala o kus plechu kterej byl spojenej s - takže malý svařování sem zažil.. ještě že sem měl hasicí přístroj
a už sme asi přišel na to kam dám zesíky. jeden dám pod plato (magnáta 4 kanál) a druhej prostě přidělám na bednu od subu. a už to prdím
music is my life
zatím 160km/h
zatím 160km/h
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
chyna: a to je ono - dřív jsem si myslel, že táhnout kabey ještě v husim krku, že je to největší píčovina, ale postupem času si uvědomuju, že to má něco do sebe - ikdyž má ten kabel dost silnou izolaci
a nechtěl bych vidět zkratovanej CAP - myslm, že by normálně bouchnul
a nechtěl bych vidět zkratovanej CAP - myslm, že by normálně bouchnul