Corsa 1,0 12V - prudké škubání, špatné starty za studena
Moderátor: Arci
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corsa 1,0 12V - prudké škubání, špatné starty za studena
okamžitě ti říkám co s tím máš!!!! VÁHA VZDUCHU!!!!! ta je ten problém s tím škubáním a po ohřátí v poho jízda atd. máš váhu vzduchu v hajzlu - chce to výměnu za original bosch, měl jsem to stejně, když jsem jel do kopce a dal tomu zahul rozsvítila se diagnostika a chyba P0130 - obvod lambda sondy, vyměnil jsem lambdu a porucha nezmizela a pak mi napsal technik z opelu, že to je váha vzduchu!!! vyměnil jsem a tyto problémy zmizely, a to startování, že s trochou plynu se nastartuje ok, je problém špatně nastaveného dorazu potenciometru škrtící klapky, mám to stejně, teď ve čtvrtek shodou okolností na to přišli v servise, proč mi to bez plynu nastartuje s rozhozenými otáčkami a jak se dotknu plynu, tak se spraví a zvýší se otáčky na "sytič" problém je, že potenciometr klapky je špatně seřízený, není na něj dostatečný tlak od plynu, takže na diagnostice to píše, že při vypnutém motoru je spínač proudu polohy škrtící klapky zavřen, protože ten tlak od plynu, co doráží na potenciometr klapky je malý, takže mi to budou teď seřizovat, je to piplačka, je to o milimetry, aby ten tlak byl ok, když je moc velký, tak se může stát, že kloubový mechanismus krokáče neotevře klapku dostatečně při startu, a když je malý, tak klapka neví, že má mít volnoběh, nebo má zvednout otáčky, bo je ten autospínač vyplý ... děs no ... holt je to vychozené, mám to stejně po 3 letech vychozené, ale dá se to seřídit
-
- Kontaktovat uživatele:
jo a ještě k těm prodlevám plynu, já je měl taky a nemohl na to nikdo přijít, ale po výměně váhy vzduchu se to trochu zlepšilo ale stále tam malá prodleva byla a nakonec jsem zjistil, že za to mohly 2 podpálené ventily a s nimi stiřelá guferka na ventilech, po repasu hlavy a výměně guferek a 2 ventilů prodleva zcela zmizela, bo tlaky ve válcích se zvedly na správnou úroveň
-
No, tak to vypadá, abych opět rozebral hlávku od zelí a pořádně si ji pokontroloval pod slupkou
To Bumbik: Díky moc, pořídím váhu vzduchu a s tím potenciometrem to bude sranda no, to je jediné, co se netěším 

-
- Kontaktovat uživatele:
jen k té váze vzduchu - musí to být original bosch!!! pokud koupíš jinou značku, problémy budou trvat dál a bude to slušné tóčo
takže jak říkám bosch dá se sehnat na netu za slušnou cenu ...

-
Jistě, tam příjde Bosch, žádné napodobeniny... jak to je pak s řj? Musím si pak ještě udělat diagnostiku a vrátit váhu vzduchu do pův. nastavení? Nebo stačí jen vyměnit a jet bez problémů??
-
- Kontaktovat uživatele:
stačí výměna - nic víc 

-
Píšu zde opět... To škubání alias chcípání při studeném startu je čím dál tím horší, ztrácím nervy
Váhu vzduchu mám na cestě... Pomůže alespoň trochu k tomu, že to škubání se omezí?? Díky všem, vážně už mě to začíná grrrr 

-
- Kontaktovat uživatele:
to škubání právě zmizí do velké míry, prodleva na plynu - podpálené ventily, ale škubání by zmizet mělo
váha vzduchu to zlepší tak o 99%