CARBON - kapota a další díly

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

Odpovědět
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

to je dost dobře možný, ale nejní to na klasickýho "tuňáka" krapet nepraktický? přece jen bych měl kapotu s normál uchycením, možná přez oka vepředu :idea:
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
pesterio

Příspěvek od pesterio »

pdk88 píše:kompozity -> materiály co se skládají z nějakejch vláken (např. uhlík) a pak nějakejch pryskyřic nebo nevim čeho (spojovací materiál) ..teda myslim :)
no v laminovani je toho celkem dost a treba ani ja neznam jeste vsechno,,,rozhodne mam veci co jako vyztuhy budou supr,,,v poho :wink:
pesterio

Příspěvek od pesterio »

pdk88 píše:to je dost dobře možný, ale nejní to na klasickýho "tuňáka" krapet nepraktický? přece jen bych měl kapotu s normál uchycením, možná přez oka vepředu :idea:
hele na tigra foru po me taky chteji origo uchyceni,,,jak cvypadne prvni kus,,budu moct laborovat dal,,,driv to nejde,nemam s cim....ale myslim ze ty ctyri uchyty je to nejjednodussi.
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

jjjj to je každopídně - já jen že je to docela nepraktický :? možná by to nemusel bejt takovej problém vykoumat uchycení k pantům :wink: a vepředu to bude muset bejt asi jen přes ty pojistný zámky kapoty- ptž. kdyby se to zavíralo klasicky přes trn tak by asi brzo kapota zařvala :!:
pesterio

Příspěvek od pesterio »

Erik píše:Ano.

To by mel vedet carbonar ne? :D

Kompozit > Kevlar, carbon atd

Proste s vice komponenty...
no ja delam s uhlikovymi vlakny to je carbon,pak s hybrydem to je kevlar,,,,a pak je kupa a kupa veci...
pesterio

Příspěvek od pesterio »

pdk88 píše:jjjj to je každopídně - já jen že je to docela nepraktický :? možná by to nemusel bejt takovej problém vykoumat uchycení k pantům :wink: a vepředu to bude muset bejt asi jen přes ty pojistný zámky kapoty- ptž. kdyby se to zavíralo klasicky přes trn tak by asi brzo kapota zařvala :!:
hele to si nemyslim ze by zarvala,,,v urcitym mnozstvy je carbon tvrdsi nez kamen ,,jen podle me ty zamky vpredu je to nejjednodussi co muze byt,,je to tutovka a hlavne se mi to i libi,,,je to jak wrc,,,,podle me good,,,,az vypadne prvni kus,,,budu nad tim koumat protoze to chce vetsina na to origo uchyceni vzadu,,ale kdyz to proste nepujde,,tak to bude muset byt na ctyri zamky,,nebo uvitam i rady a muzu to zkusit... :wink:
pesterio

Příspěvek od pesterio »

pdk88 píše:jjjj to je každopídně - já jen že je to docela nepraktický :? možná by to nemusel bejt takovej problém vykoumat uchycení k pantům :wink: a vepředu to bude muset bejt asi jen přes ty pojistný zámky kapoty- ptž. kdyby se to zavíralo klasicky přes trn tak by asi brzo kapota zařvala :!:
nejhorsi na tom je,,,ze to uchyceni neni rovne,,je ze sikma,,,,to je fakt napicu,,jinak by to problem rozhodne nebyl.
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

:idea: ahá.. já myslel aby se časem nezačaly uvolňovat ty vrstvy vůči sobě atd.. no zkus to vykoumat bylo by to cool, ikdyž mě k prdu 8) :D
pesterio

Příspěvek od pesterio »

proc k prdu?ty mas A?jak bude hotovej kus,,dam sem fotky a muzete mi pomoct premyslet,nebydli nekdo pobliz me?usti nad orlici?jo a jeste jsem zapomel,,,stve me ze jsem tenkrat neudelal uz zamracenou formu,,,ted uz to je na hovno ji prodluzovat,,,vubec nechapu jak bych to udelal,,,,je to slozity....
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

jj já mám A no.. noo to je těžký - nevim jak a z čeho jsi ji dělal takže nejsem schopen konkrétně pomoct nebo poradit- ale myslim si že by to mělo jít upravit -zkus předělat formu, a třeba z klasickejch skelnejch vláken udělat tu část u světla a postupně dolaďuj dokud to nebude ouk... teda tak bych na to šel já :wink:
pesterio

Příspěvek od pesterio »

no vzhledem k tomu ze s laminatem delam,to co rikas je vlastne jedinej moznej zpusobm,,,ono spis jde o to,,,ze mam strasny prace na tigre,,,mam vyndanej motor,,a proste vsechno rozebrany,,,nemam skoro cas na nic a pak si prodluzuj vlastne uz komplet udelanou formu,,nic neni nemozny,,jasne ze to prodlouzit jde,,,,jenze ten cas,,,potreboval bych aby den mel aspon 48hodin.
Erik
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik »

pesterio píše:nejhorsi na tom je,,,ze to uchyceni neni rovne,,je ze sikma,,,,to je fakt napicu,,jinak by to problem rozhodne nebyl.
Ja jsem to jednou delal na Volvo, tam jsme delaly formu i ze spodu, abyz mel ten uhel a misto kde to uchyceni ma byt. A tam kousek zelezo, neho hlinik, treba i nerez, to je jedno, s 3 x 10 cm a do ni zavit udelano.
Passovalo to dobre. Jen vepredu to asi nejde, tam byz mel vzdy na tech hran mit uchyceni, takze ne jak original vepredu.

S tech WRC uchytceni je plus, ze celou kaputa je lechci nes kdyz zacinas pridat zelezo atd. Vim ze tech carbonove kapoty co se prodava v Anglie atd, nejsou o tolik lechci nes original, jen kvuli tech blbosti...
Hodne se tam jeste dava i laminat, jen venkovni vrstvo carbon.
pesterio píše:jak bude hotovej kus,,dam sem fotky a muzete mi pomoct premyslet,nebydli nekdo pobliz me?usti nad orlici?jo a jeste jsem zapomel,,,stve me ze jsem tenkrat neudelal uz zamracenou formu,,,ted uz to je na hovno ji prodluzovat,,,vubec nechapu jak bych to udelal,,,,je to slozity....
Ja jsem delal loni formy na Ford Puma S1600, tedka jsme delaly narazniky a bladniky, ale s laminatu no. Carbon tam tolik nemuze byt podle homologace.

Ale predelat formu, to jde, ale ne jak tedka u tech mrazcitkach, je to na vsem stran kulate a musi to jit vice ven. To jedeni asi udelat novou formu, ale to je zase skoda!
"Happy are those who have dreams.... and are willing to pay the prize to see them come true"
Dudu

Příspěvek od Dudu »

pesterio: s laminátem trochu zkušenosti mám. Když jsem koukal na tu tvou formu tak nevidím jedinej problém v úpravě kolem světel a dodělání mračítek. Můžeš vše laminovat zvenku...
Osobně bych udělal rovný mračení od špičky ke špičce kapoty a když bude chtít někdo míň zamračenou kapotu tak to po vyloupnutí z formy přibrousíš (nevím jak se kevlar chová když ho začneš brousit - jestli se třeba netrhá, netřepí...)
Dopořučení na mé kamarády: www.lestimekola.cz
Nejen leštění ale také chromování a zlacení :-)
pesterio

Příspěvek od pesterio »

kevlar je na brouseni uplne nahovno,,,trepi se pri brouseni,,,fakt pakarna..ale o to nejde,nic neni nemozny,,,par jemnejsich smirku to zpravi.no laminovat na formu zvenku rozhodne muzu,,to je taky jediny co me napadlo,,,,,,ale uz jsem rikal,,mam problem s casem,,,jestli jsi schopnej tu formu dodelat,,,muzem se domluvit a muzes,,proc ne.i ja bych to zvladl,,,ale ted opravdu nemam cas dopasovavat formu na kapotu a dodelavat mraceni,,,sere me ze jsem to neudelal hned,,ja vim jsem k***t,,, :cry:
pesterio

Příspěvek od pesterio »

kdybych mel aspon zamracenou kapotu podle ktere by to slo,,,nejlepsi by bylo kdyby to dodelal nekdo kdo ma zamraceno,,,to je brnkacka.
Odpovědět