Pokuty a přestupky

všechny OT, a podobný povídačky... co s Corsou mají společného jen pisatele.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

Odpovědět
corpi18

Příspěvek od corpi18 »

no podle mě v tomhle připadě sou, ale táleží na jakýho idiota narazíš. jezdil sem 3 tejdny s kamošovo golfem 3, měl čirou optiku, vzadu taky, pak folie s atestama, sníženo... zastavili mě bengálci, jeden se jen kochal, jak je to pěkný, chválil, vylez druhej a už jel: tohle neni z výroby, tohle, tohle....... na mou odpověd, že tady k tomu mam certifikační listy, homologace pro provoz na pozemních komunikacích ho nezajímali a dal mi pokutu, kterou zaplatil samozřejmě kámoš, ještě že mi nevzal body hajzl :drsnak_smajl: naštěstí s corsou mě zastavili a mektali jen kvůli černý kapotě, ale když sem jim řek že je provizorní, tak kejvli, skontrolovali výbavu a pápá :D
sice 55 koní, ale už jsem z ní 174km/h vymáčknul, ale byla to fuška :-)
Smithy
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Smithy »

Angely maj urcite jenom TUV, takze je to tady k nicemu.
ex Blitz C'Mon B

ex Bimmer E46 Coupe

now Cinquecento 0,9T
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Já vás všechny chápu, chyba je v legislativě, přitom by stačilo jednoduché opatření jako v Německu, něco si namontujete na auto, jedete na stanici technické kontroly, kde testují funkčnost atd.,pokud je vše v pořádku, tak vám vystaví certifikát, s kterým jdete na správní orgán, který to zapíše to TP, jak jednoduchéé:-). Samožřejmě jsou za to poplatky ale:-)
Corsa 1.5D nejlepší kára:-D
System

Příspěvek od System »

Prosim o radu...špatně jsem zaparkoval (na zákazu zastavení), myslel jsem že už tam neplatí a hlavně tam stálo dost několik dalších aut. Po hodině jsem se vrátil a za stěračem byl lísteček že se mam do 5 dnů dostavit na městskou policii nebo to pošlou na magistrát spolu s pořízenou fotodokumentací. Takže možnost dělat "mrtvýho brouka" zamítam, budu tam muset jít...jde jen o to jestli počkat a jít na magistrát, nebo do těch 5 dnů k policajtům. Co je lepší? popř. co řikat...můžu použít osobu blízkou? Nebo říct že jsem nezastavil, ale provedl jsem zastavení vozidla z důvodu že třeba došel benzín takže jsem šel na benzínku? Předem děkuji všem za rady
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
tkdmarty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tkdmarty »

Mela píše:Takže: Musíš tvrdit že řídila osoba tobě blízká, jejíž ujmu bys pociťoval jako újmu vlastní a že odmítáš k tomu vypovídat , že bys jí způsobil nebezpečí postihu za přestupek. O tomto tě musí policajti před podáním vysvětlení poučit. A doufej, že mají jen foto zezadu, kde není jednoznačně prokázáno, že jsi to ty. A hlavně si musíš pořád stát za tímhle tvrzením. Tak se snaž a dej vědět jak jsi dopadl.

bohuzel osoba blizka uz neplati...je to smutne ale uz se na ni neda vymlouvat.zrusili to
mara A4

Příspěvek od mara A4 »

bohuzel osoba blizka uz neplati...je to smutne ale uz se na ni neda vymlouvat.zrusili to[/quote]

NESMYSL
Objednam vam autodoplnky na vašeho miláčka z DE,nově nakupuji i na e-bay,možnost nákupu i použitého zboží, kontaktujte pomoci s.z.
mara A4

Příspěvek od mara A4 »

[quote="System"]Prosim o radu...špatně jsem zaparkoval (na zákazu zastavení), myslel jsem že už tam neplatí a hlavně tam stálo dost několik dalších aut. Po hodině jsem se vrátil a za stěračem byl lísteček že se mam do 5 dnů dostavit na městskou policii nebo to pošlou na magistrát spolu s pořízenou .......

mrtvej brouk -neřešit-lísteček za stěračem kdyz ti zmokne nebo ti ho nekdo sebere tak taky nevis že jsi něco porušil
Objednam vam autodoplnky na vašeho miláčka z DE,nově nakupuji i na e-bay,možnost nákupu i použitého zboží, kontaktujte pomoci s.z.
tkdmarty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tkdmarty »

mara A4 píše:bohuzel osoba blizka uz neplati...je to smutne ale uz se na ni neda vymlouvat.zrusili to
NESMYSL[/quote]

jelikoz u firmy delam tak predpisy znat musim...byla to prvni vec kterou nam vtloukali do hlavy protoze jsme se na to ptali
majk.a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majk.a »

nevím od kdy osoba blízká neplatí, ale já dostala předvolání na magistrát, hned jsem tam volala co se stalo, dcera nezstavila na červenou a jelikož je to osoba blízká tak všechno ok... :lol: (měli ji na kameře - důkaz)
Corsa B 1,4i
mara A4

Příspěvek od mara A4 »

tkdmarty píše:
mara A4 píše:bohuzel osoba blizka uz neplati...je to smutne ale uz se na ni neda vymlouvat.zrusili to
NESMYSL
jelikoz u firmy delam tak predpisy znat musim...byla to prvni vec kterou nam vtloukali do hlavy protoze jsme se na to ptali[/quote]

protože firemni auta jsou neco jineho musi vest knihu jizd a tak je výmluva na osobu blízkou trochu blbost ale u soukrome osoby to je neco jineho.osoba blízká je daná ůstavou a stale funguje protože tohle se využívá i v případech mimo silnice takže si dejte kluci školení řidičů znovu
tkdmarty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tkdmarty »

mara A4 píše:
tkdmarty píše:
NESMYSL
jelikoz u firmy delam tak predpisy znat musim...byla to prvni vec kterou nam vtloukali do hlavy protoze jsme se na to ptali
protože firemni auta jsou neco jineho musi vest knihu jizd a tak je výmluva na osobu blízkou trochu blbost ale u soukrome osoby to je neco jineho.osoba blízká je daná ůstavou a stale funguje protože tohle se využívá i v případech mimo silnice takže si dejte kluci školení řidičů znovu[/quote]

zkus zapremyslet jakou "firmu" jsem myslel kdyz nas o tom skolili...je to nove zavedene +- mesic.hodne lidi si mysli ze to jeste funguje ale je skoda ze o tom nejsou informovani prostrednictvim tisku nebo medii ze se udelala opet zmena v zakone.nechci vest nejakou hadavou debatu.jen rikam jak to je tedkom cersve nove
majk.a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majk.a »

napiš jakou máš firmu a jaký máte bonus a odkud jste, udělám vás pojištění na míru.... :lol:
Corsa B 1,4i
NoX

Příspěvek od NoX »

tkdmarty : osobu blizkou zrusit nemuzes :-)) a jednoducha rada jak na to.
kdyz jdes objasnovat prestupek, tak mas byt poucen o svych pravech vyslychajicim policajtem. a jedno z tvych prav je podle zakona nevim kolik nejakeho paragrafu odmitnout vypoved. bez jakychkoliv dalsich reci, prutahu, proste rekni, ze odmitas vypovidat. ad al to neres. dokazovaci povinnost je na policii, ne na tobe...takze je nech, at to mesic resi nez to zametou pod stul
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

tak mi přišla obálka... a v pondělí si jdu pro dva body ;o(
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
Scarynka
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scarynka »

co jsi dělal?
Odpovědět