Otáčky motoru-krokový motorek volnoběhu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

chlape, máš doma multimetr??nebo někdo z okolí??a nebo, se stav v teplicích .Podívali bysme se na to.
PetrZ

Příspěvek od PetrZ »

pepex píše:chlape, máš doma multimetr??nebo někdo z okolí??a nebo, se stav v teplicích .Podívali bysme se na to.
S multimetrem sice pracovat umim, ale nevim, co mam kde promerit, mozna by bylo lepsi, kdybych se stavil. Mohl byste mi udelat i tu diagnostiku? Diky moc za odpoved!

Jinak, otacky u studenyho mam taky na tech 1050-1100, to jsem se spatne vyjadril, sorry, ale koukal jsem do technickych specifikaci corsy a 800 otacek pri zahratem by mela byt dolni hranice, mam neco kolem tech 950-975, tak presne se to na te rucicce rozeznat neda a jeste k tomu mi to nedrzi ty otacky uplne presne (nevim, jastli je to dane tim trivalcem nebo tou poskozenou regulaci).
PetrZ

Příspěvek od PetrZ »

A jeste jedna vec, prosim opravte me, pokud se mylim, ale doposavad jsem mel za to, ze pokud ECU zjisti nejakou chybu, rozsviti se oranzova kontrolka..Jinymi slovy, pokud nesviti kontrolka, na diagnostice nic nezjisti.
Diky
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

diagnostiku neudělám, mám jen analogická data k čidlům,snímačům apod..

S tou kontrolkou, je to myslím pravda, pokud není něco v pořádku, tak by se měla ozvat diagnostická závada v podobě kontrolky..

napsal jsem "SZ"
PetrZ

Příspěvek od PetrZ »

sakra, ted me napadlo, ze omilane se pise s mekkym, tak to si z ostudy muzu usit kabat ;).

Mne se cervena kontrolka jeste nikdy nerozsvitila, takze diagnostika nic nevyresi.
mirecB

volnobeh

Příspěvek od mirecB »

Zdar klubaci, mam problem s volnobeznymi otackami.Ak idem na Corse (1,4 beznin, X14XE,66kW) s vyssimi otackami a vyradim rychlost, volnobezne otacky mi klesnu tak na 200ot/min a potom sa ustalia na cca 800ot/min.To by bolo este v pohode, ale moj problem je to, ze niekedy mi pri vyradeni a porudkom znizeni otacok (zo 4000ot/min na volnobeh) zhasne motor.Cim to moze byt? kde je chyba? dakujem za odpoved...
EDIT:Sloučeno.Havli
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Projdi to tady, ale většinou to dělá AGR ventil :?
:sane: :roztleskavacka: :sane:
Bryant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bryant »

Zdarec borci

Stale ma trapy tento problem s otáckami. Kdyz nastartujem na volnobehu, tak mi klesaju otacky a motor sa dusi kym nepridam, ked sa motor zahreje po tych 10 km tak to prestane, ale hocikedy kdyz nastartujem ked niekam idem ze je studeny motor tak mi klesaju otacky a motor pomaly zhasina az kym nepridam. A este je ten problem ze ked chcem pridat na podlahu plyn tak mi motor jemne dusi a o sekundu-dve sa rozbehne. Myslel som ze to je palivovym filtrom, ten som vymenil, stary filter ked som z neho vylial benzin bol az sivy :cry: , dalej som menil filter dal som sportovy, tak ja neviem co by to este mohlo robit, napada ma uz len ze moze byt nieco s karburatorom??? Ak viete poradit budem rad, lebo tento problem ma uz serká dlho :evil:
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Karburátorem to nebude>páč ho nemáš :lol: :lol: možná klapka >je na konci sání,krokovej motorek by to mohl bejt,ale asi by to blblo i u ohřátýho motoru.
Bryant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bryant »

Havli ja mám karburator :wink: , mam len 1.2 33 kw motorék este karburator :), uz som ho raz cistil, ale este trysky som nepozeral, tak neviem skusim pozret este tu klapku, a ak si nedam rady skusim z nejakeho vrakáča nejaky karbec zohnat :wink:
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Sakra to je divný,poslední karbec měli áčka :roll:
Bryant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bryant »

Nuz vidís bratku, ja mam karbec, sam som tomu nechápal ale tak som stym spokojny len keby to neblblo... :oops:
standa PE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standa PE »

Bryant píše:Nuz vidís bratku, ja mam karbec, sam som tomu nechápal ale tak som stym spokojny len keby to neblblo... :oops:
ziadny karbec ale jednobodovy vstrek a mozno mas aj katik :wink:
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázek
Bryant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bryant »

Co? :shock: Teraz si ma zaskocil :lol: Sak som ho mal vonku a cistil som ho len zvonku, nerozoberal som....Ake jednobodeve vstrekovanie...
standa PE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standa PE »

podla vin cisla by to bolo viac pravdepodobne :wink:
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázek
Odpovědět