U tohohle jedinýho jsem neasistoval, na všem ostatním jsem dělal taky, ale dneska potřeboval hever na jiný auto, tak to udělal ještě než jsem dorazil, takže vůbec nevím. Ale servis má několik let, tak si myslím, že tohle pro něj problém nebyl.
Ale výměna pružiny na tlumiči? To jsem měl mít kameru

když se tlumič sundal, tak že to povolíme, abychom sundali pružinu, ale ani

, imbus se zlomil a ten zbytek, co zůstal v tlumiči, tak nešel nijak ven. Tak se na to navařila matka a teprve potom jsme to sundali. Ten známej kromě servisu ještě vlastní Bobcata(malej bagřík). Tlumič položil za zadní kolo a vzal vzduchový utahovák(co mají v pneuservisech) na šrouby u kol a že to povolí. Nejdřív ke mně přišel a prej: "Ty vole, bojíš se? Já jo"

Upozorňuju, že když už se bojí on, tak to už je něco. Je to trochu takovej magor, co např. jede z kopce na čtyřkolce s přetíženým vozejkem plným klád, tudíž brzdy jsou k hovnu. No zážitků s ním je spousta

Na podruhý se mu to tím utahovákem povedlo povolit a nic se nestalo. Obdobně se postupovalo u druhého tlumiče s tím rozdílem, že tlumič a pružina se rozlítly. Byl jsem překvapený, že se to rozlítlo jen pár metrů od sebe.
A přišla další fáze, jak na ten tlumič narvat ty delší pružiny. Po hodině vymyšlení a zkoušení nasazení té matky na tom stroji na tlumiče(např. svaření kolejnice do U, abychom se dostali k té matce, různé vymyšlení se špalky atp) Tak jsme zkusili stahováky na pružiny, ale ty měl takový na prd, že neměly protikus, takže to bylo taky celkem o hubu. Nejdřív stáhnul jednu stranu tak, že to vypadalo, že ta pružina vyletí. Potom stáhnul druhou stranu a pokusil se to nasadit na tlumič, ale nešlo to. Tak táta zavolal známýmu do autoriz. servisu Škoda, jestli tam ještě je, že by potřeboval stáhnout pružiny a nasadit na tlumič. Naštěstí tam byl, tak je tam odvezl. Po hodině se vrátil(ač to bylo asi 3km) a vyprávěl, jak i tam měli problém je na tlumič nasadit. Sice měli stahováky s tím protikusem, ale když to nasadili, tak stahováky nemohli sundat. Prý je nějak vypáčili, ale byli nasazený křivě, tak jsme to potom narovnali a nasadili
Mimochodem, docela jsem si vyslechl něco o sportovním filtru