PORADNA - co je povolené a co ne, aneb náhled POLICIE:-)
Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas
-
- Člen Corsa Clubu
letní kola
HonzisL: Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně letních kol. Mám Corsu b, motor 1.0. V TP zapsány disky max. 5,5J x 14 ET 42-49 a pneu 165/65 - 14. Koupil jsem disky 6J x 14 ET 39 a teď co na ně. Myslíš, že tam mám dát ty 165/65 nebo si můžu dovolit něco víc? /175 nebo 185/. Přečetl jsem celé forum o discích a kolech a nejsem z toho moc chytrý. Do TP to asi zapsat nepůjde /disky jsou z bazaru/. Jak už tady na foru někdo psal nejsem žádný extrémista a už mi taky dávno není 20, takže nepotřebuju na sebe zbytečně upozorňovat, jenom prostě ať to nějak vypadá. Tak co? Díky danny 

-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:

Opel Corsa 1.5TD JOY

-
- Kontaktovat uživatele:
danny: abych se přiznal, mám na koze taky jiný rozměr pneu než je povoleno v TP, protože ty max. povolené jsou hrozné galusky:-).
Nijak zvlášt bych si s tím nelámal hlavu, policisté na silnici toto nemají jak ověřit a ani by to dle mého názoru nijak neřešili, pokud by to nebyl nějaký extrém...třeba opravdu hodně vyčnívající kola:-)
Nechal bych tam ty kola klidně i na TK, protože si myslím, že to není žádná závada a mají snad i trochu rozum:-)
Nijak zvlášt bych si s tím nelámal hlavu, policisté na silnici toto nemají jak ověřit a ani by to dle mého názoru nijak neřešili, pokud by to nebyl nějaký extrém...třeba opravdu hodně vyčnívající kola:-)
Nechal bych tam ty kola klidně i na TK, protože si myslím, že to není žádná závada a mají snad i trochu rozum:-)
Corsa 1.5D nejlepší kára:-D
- RossBoss
V případě nehody nemá vliv žádná věc,ani spojler,ani kola ani nic jiného.Pouze v případě skutečné technické závady jako třeba nefunkční brzdy,upadnutí kola atd. by se asi něco řešilo.Popravdě každej řeší něco jinýho.Jak policista tak na STK.Samozřejmě když bude chtít tak si kdokoli něco najde na 99.9% vozů při kontrole.Jinak co se týče např. snížení,lze řešit individuelně,i zapsat do TP.Musí se to schválit výrobcem a nechat zaměřit.Pak zápis a no problém.Ale kdo ti na silnici přeměří 3cm 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Pepino
-
- Kontaktovat uživatele:
- Pepino
- Gringo_Joe
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Hele, HonzisL, jak je to s tim, jak jezdi policejni auta? Tim myslim, ze jezdi jako prasata:-), uz nekolikrat me doslova preficela ta nova modroseda octavie, samozrejme padesat jsem jel ja, ona tak dvakrat tolik. Jasan, ze nekdy je treba byt na miste cinu rychle, ale to by mela majakovat, ne?
Co se mi stalo tento vikend, to uz me vazne nastvalo - jel jsem ke krizovatce a uz zdalky se snizuje rychlost, nejdrive na 70, pak na padesat a pak je semafor. Pred krizovatkou me zase predjeli, pak jsme tam stali.. no a tak 100 metru za krizovatkou stala starsi felicie a uz me brali, ze pry mi tam jak je ta 50tka namerili 53.
Pokutu jsem samozrejmne nedostal (asi nechteli mit zapalene auto
) ale opravdu me tohle trochu stve - pro modrosede octavie jsou jine znacky? Me tam dupou jak maleho kluka a kamosum zamavaji? Ale no tak..
Co se mi stalo tento vikend, to uz me vazne nastvalo - jel jsem ke krizovatce a uz zdalky se snizuje rychlost, nejdrive na 70, pak na padesat a pak je semafor. Pred krizovatkou me zase predjeli, pak jsme tam stali.. no a tak 100 metru za krizovatkou stala starsi felicie a uz me brali, ze pry mi tam jak je ta 50tka namerili 53.
Pokutu jsem samozrejmne nedostal (asi nechteli mit zapalene auto

Corsa B 1.0 12V 1998
-
- Kontaktovat uživatele:
- Gringo_Joe
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele: