Corsa 1.0 B, 12V (1999) - vynechává motor

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
portak

Corsa 1.0 B, 12V (1999) - vynechává motor

Příspěvek od portak »

Ahoj, předem se omlouvám, jestli zakládám duplicitní téma, ale v autech sem laik a i tak sem snažil najít už podobné téma, bohužel neuspěšně :).

Když nastartuju auto, a chci se hned rozjet, auto se rozjede a poté co pustim naplno spojku, tak začne motor vynechávat, prostě skoro nereaguje na plyn... po zahřátí motoru (stačí "chvilka" tak 20 sec.) začne reagovat... podobná věc se projeví například při jízdě do kopce, kdy začnu přidávat plyn a auto se začne dusit (ztratí výkon), tak plyn musim zase ubrat. Na autě je z motorových částí měněn vzduchoví filtr a volnoběžný motůrek (tak půl roku starý .. BOSH).

Dále auto reaguje na plyn zpožděně, tzn., že když sešlápnu plyn z "0", tak auto zareaguje za chvilku s cuknutím (když přidávám pomalu, tak se dá plynule rozjet, ale pomalu), to samé, když plyn pustim, auto ještě tak 0,5 sekundy jede a pak až cukne a plyn se vypne.

Díky za každou radu.
Naposledy upravil(a) portak dne 18 čer 2013, 20:25, celkem upraveno 1 x.
jamal.jefries

Re: Corsa 1.0 B, 12V (1999) - vynechává motor

Příspěvek od jamal.jefries »

to muze bejt spousta veci trebas spatny svicky, spatny svickovy kabely, muze bejt v haji lambda sonda nebo trebas muze bejt ucpanej katik, stredovej tlumic vejfuku nebo koncovej tlumic jednodussi bude kdyz si zajedes na diagnostiku ta ti rekne vic :-) ;-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
portak

Příspěvek od portak »

diagnostika nic nenašla... jinak bych sem nepsal.. středovej a koncovej výfuk je novej. Co se tak četl, tak to vypadá na váhu vzduchu nebo ten Eněconěco ventil
jamal.jefries

tak tu váhu zkus odpojit a projet to a když to bude lepší tak je to tou váhou :-) :-) :-) a ten EGR ventil jde vyčistit ale je lepší ho pak zaslepit protože je tam ''k prdu'' a dělá akorát neplechu :-) mno a kdyby to dělalo i po vyčištění tak jedině novej a pak zaslepit a v životě už se ti nemůže podělat :wink:
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
portak

Příspěvek od portak »

ok vyzkoušim.. včera sem si našel na stránkach nahradních dílu, jak ta váha vzduchu a ventil vypadají a po cestě z práce domu sem to chtěl odpojit.... dneska si budu muset najít, jak se to odpojuje :DDD. Mohl by si prosim trošku rozepsat, jak se ten ventil zaslepí ?? děkuju
portak

Příspěvek od portak »

Jinak, uplně jsem zapomněl dodat, že mi pořád svítí kontrolka motoru (přestala tak na hodinu, když mi vyměnili ten moturek na volnobeh), už sem si na ní zvykl a nevnímam to .. sry :DDDD
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tak to je divné, že nic nenajde diagnostika.
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
TomMiga

Příspěvek od TomMiga »

Mám úplně stejnej problém s mojí kozou. Svíčky jsem vyměnil -> nepomohlo. Lambdu jsem nechal proměřit a je v pohodě. Když jsem se zkoušel ptát pár lidí tak většina se shodla na tom, že by to mohl být katalyzátor a nebo vysypaný vejfuk a tím jak se vysypal tak se mohl ucpat.
Jinak kontrolka motoru mi nesvítí maximálně tak 2 vteřiny po nastartování.

U mě se to projevuje tak, že když se chci rozjet tak taky auto nemá skoro tah. Při rozjíždění do kopce, musím nejdřív sešlápnout plyn, pak ho pustit a pak pomalu pouštět spojku a sešlapávat plyn. Jinak mi auto skoro nereaguje a nechce se rozjet. A taky jsem si minule všiml že strašně moc žralo ( asi 20 litrů benzínu na 250 km ) ale to potom zase spadlo samo ( asi na 5 litrů na 100km )

Známej zkoušel diagnostiku ale vůbec mu to nešlo připojit. Zkoušel na počítači jak s XP tak i se sedmičkama a zkoušel 2 různý kabely a ani jednim mu to nešlo spojit.

Kdyby někdo z vás měl ze severu diagnostiku mezi Poustevnou a Varnsdorfem (jamal nebo korrrpi )a byl by ochotnej zkusit mi udělat diagnostiku tak se ozvěte prosím.
Opel Corsa B; 1.0; 12V modrá; 3dveřko; rv:2000
foto :

Kód: Vybrat vše

http://imageshack.us/photo/my-images/585/autiicko.jpg/ -předchozí corsa,nynní v autobazaru v Pihelu
moje nová corsa : zatím není fotka :-(
portak

Příspěvek od portak »

No já sem z Plzně a podruhé se mi za diagnostiku platit nechce :( .., ale kdyby ste mi to na PC hodil někdo za dáčo, byl bych moc vděčnej :)
jamal.jefries

takže váha vzduchu je to na obr.1 a EGR ventil se zaslepuje tak že se místo těsnení dá mezi ten ventil a motor tahle záslepka viz. obr 2 a je to :-) :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
portak

Příspěvek od portak »

Díky ti moc za radu :) koukal sem na to a zítra ji zkusim odpojit a projet :) případně seženu tu záslepku na ten ventil :) (pokud se nepletu tak sem ho našel na boku motoru, na opačné straně, než je váha vzduchu. Jenom, koukal sem na to a když chci tu váhu odpojit, tak musim vyšroubovat ty 2 šrouby ? .. nebo to stačí vytáhnout? Opravdu jsem laik a nerad bych to rozbil, tak se raději zeptám, byť zním jak lama, než abych něco rozbil :)

Edit.: .. Tak teď mi volal kamarád a říkal at HLAVNĚ nic nešroubju, že se to určitě nechá odpojit :D
jamal.jefries

nn nic nešroubovat ta váha vypadá odpojená takhle viz. obrázek takže je tam jenom nacvaklá koncovka do ní :-) :-) :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
portak

Příspěvek od portak »

Ještě jednou díky ti moc, chápu jak je těžký vysvětlovat někomu něco, co je pro Tebe samozřejmost :)
jamal.jefries

v pohodě fórum je od toho aby pomáhalo a né aby se vysmívalo že člověk neví to a to jako to tady spousta lidí dělá ;-) :-) :-) :-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
portak

Příspěvek od portak »

Tak to sem nečekal.. na cestě sem odpojil váhu vzduchu (ten kabel :) ) a auto jede o poznání lépe, klesla i spotřeba a do kopců jsem jel min. o 1 rychlostí stupen více (myslim tim, co sem jel na 3 ted v poho na 4).. zkoušel sem to na trase cca 100 Km.... Řekl bych že to by se asi po odpojení váhy vzduchu stát nemělo :DD
Odpovědět