Corsa C>Konektor palubky
Moderátor: Arci
-
Corsa C>Konektor palubky
Zdravim, řešil jsem závadu, možná to někomu pomůže. Opel Corsa, litrový Ecotec, r.v. 2003. Za jízdy spadly ukazatele na palubce - aut jelo dál nebo po zapnutí klíčku zůstaly budíky na nule a rozsvítila se závada- auto startovalo, alr nechytlo. Po úderu na kapličku se situace spravila - závada byla v konektoru připojení palubní desky. Je to nahoře za budíkama. Je potřeba rozebrat palubku a přístrojovku vytáhnout. Potom stačí očistit kontakty vhodným přípravkem.
- wilcza
- Člen Corsa Clubu
-
to wilcza
jo je to ten konektor, je to tam jen jeden. Doporučuji při objevení závady primární diagnostiku úderem do kapličky budíků. Před tím bych poklepal jednotlivá relátka v centrále vedle baterky, abych vyloučil závadu tam.
Ten spray na prostříknutí to je jedno. Dříve byl kontaktol, já mam doma nějaky Servisol. Nastříkat, několikrát spojit a rozpojit a nechat zaschnout před aktivací (látky byvaji vodivé). Když se ti to podaří, to pivo beru.
Ten spray na prostříknutí to je jedno. Dříve byl kontaktol, já mam doma nějaky Servisol. Nastříkat, několikrát spojit a rozpojit a nechat zaschnout před aktivací (látky byvaji vodivé). Když se ti to podaří, to pivo beru.