mark.long - Opel Corsa B 1.2 8V (33kW) r.v.1995

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Bobek, Gooder

mark.long

mark.long - Opel Corsa B 1.2 8V (33kW) r.v.1995

Příspěvek od mark.long »

Opel Corsa B 1.2 8V (33kW) r.v.1995 lENtILka

Dnes je 4. dubna 2010 a Corsu jsem koupil 14dni zpet (24.brezna 2010) takze ji mam novou :) a je to me prvni autko.

Auto je po druhem majiteli (ja jsem treti). Prvni majitel byl zrejme nemec ktery s autem moc nenalital. Druhym majitelem je starsi pan, znamy zde od nas z vesnice ktery auto vlastnil asi od roku 1998, takze vim do ceho jsem sel a proto jsem o koupi nevahal a navic ta cena byla pro me dobra.

Chtel jsem neco co malo zere a dostane me to do skoly a zpet. Doufam ze jsem vybral dobre, navic mam stryka v autorizovanem servisu Opel, takze co se tyce oprav by jsem nemel mit problem.

Auto bylo u 2. majitele pravidelne servisovano, garazovano a moc se s nim nejezdilo a kdyz uz tak jen do vedlejsich vesnic. Coz znamena ze neni jeste poradne zabehane. Kdyz jsem auto kupoval melo najeto 93 000 Km. STK, emise, vymena oleje, vyfuku a brzdovych desticek byly provedeny v rijnu roku 2009. Takze mam na nejakou dobu klid. Akorat nevim jestli investovat do rozvodu, ty delane jeste nebyli a 2.majitel ktery autum rozumi vic nez dost mi rekl, ze kdyz mel auto v servise tak mu rekli, ze rozvody staci az pri 120 000 Km a je naprosto zbytecne abych ted do toho investoval kdyz to neni treba. Tak snad mu mohu verit.

Corsa ma i mimo jine i drobne kosmeticke vady(oderky od kaminku apod.), ale to nevadi, predchozi majitel mi doda jeste original barvu kterou tyto vady resil. Dale musim vymenit zarovku na palubni desce(vecer nevidim na nadrz a sviti mi jen polovina tachometru) a zrovna je tma na te leve strane kde potrebuju vedet jestli jedu 50 :)

Jestli si k autu najdu nejaky dobry vztah - probehnou urcite drobnejsi upravy, ale vse podle penez. Uz mam objednane radio Pioneer DEH-2200UB a pak se uvidi. Pokud bude treba tak nejprve udelam rozvody a pak se zamerim na vzhled a mozna i na vykon (sani, svody).

Auto se mi po vzhledove strance nelibi skoro vubec, takze aby barva a vzhled nevypadal tak divne jak vypada, tak casem asi udelam vymenu optiky, dale bych tomu dal nejake ALU kola(nyni mam plechy 13ky se 165 pneu. Pneu jsou Debica - rok nove jak letni tak i zimni) a do interieru dam cerne potahy, nebo jestli sezenu rovnou original starsi cerne sedacky vcetne zadnich s operkama, ktere tam nemam coz je pro zadni cestujici docela nepohodlne...

Zatim jsem s autem spokojen a doufam ze nadale budu a ten vztah si k tomu autu najdu. Byl bych rad kdyby jste mi zde napsali vas nazor co se tyce tech rozvodu, diky moc ;)

a na zaver nejake ty fotky :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Nebylo to bouraný na předek?? Máš rok výroby 95 a přední nárazník máš po faceliftu (96)... ale jinak vypadá pěkně :) hodně zajímavá barva :wink: Tak ať ti slouží bez problémů :wink:
Corsa A 12NC (43PS)--- EX
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)
mark.long

Příspěvek od mark.long »

Fošna: jojo bylo to bourany jednou(ten od ktereho jsem to koupil tak mu to manzelka skrkla o svodidla, takze naraznik a svetla jsou nova....)
jinak mel bych dotaz a to kolik ty 1.2 8V zerou?zatim jsem to nemel jak spocitat....ptze kdyz beru plnou tak docvakavam a na kazde pumpe to docvakavani je jine a kdyz sem tankoval po druhe po ujetych 200 km tak v prepoctu mi to vyslo ze to zere 7,5l coz je kravina podle me...takze budu muset nechat nadrz do rezervy a pak naliju treba jen par litru a kolik podle toho najedu...diky za odpoved ;)
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Já mám 1.4 a žere mi to kolem 6.5 - 7 litrů ve městě :wink: Ale u každýho to je jinak.. někdo ti řekne, že mu to žere třeba 5 litrů. Nejlepší je vyjezdit všechen benzín z nádrže a pak natankovat plnou :) Je lepší když budeš mít u sebe kanystr s benzínem.. kdyby ti to náhodou došlo mimo pumpu :lol:
Zafira A Y20DTH (100PS)
mark.long

Příspěvek od mark.long »

Fošna: no jasne, necham to do prazdna, ale ne zas uplne at nespalim cerpadlo a pak naliju nake ty litry a uvidim kolik na to nalitam, ale plnou neberu ptze kazda pistol sepne jinak
smazana citace by tox
knedlik
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od knedlik »

kdyz jezdis opatrne tak 6-7litru a kdyz tomu davas tak klidne 10l
musis brat u stejny benzinky :wink:
corsa B c12nz sport, zběsilých 45PS + KN filter ;-D
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
astra G 1.7 DTi-ex; astra H caravan 1.7 cdti-ex;
GIV kombík TDI-PD, Honda VTR 1000 Firestorm V2 90°
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Ale myslím, že by ti to mělo žrát mezi 5 až 6 litry :wink: Zkus to a uvidíš... ale nejlepší je když natankuješ plnou, protože ti může blbě ukazovat palivoměr a pak ta spotřeba nebude přesná.. ale když natankuješ plnou, tak máš jistotu, že to spočítáš přesně :)
Zafira A Y20DTH (100PS)
knedlik
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od knedlik »

fosna 5l tak mozna v risi snu :wink:
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Já mám 1.4 a žere mi 6.5 až 7 litrů, tak jsem odhadoval, že 1.2 může žrát 5 až 6 litrů :lol:
Zafira A Y20DTH (100PS)
mark.long

Příspěvek od mark.long »

no nwm nwm, taky doufam ze se na tech 5litru dostanu, rikal mi ten co jsem to od neho kupoval, ze se dostal i pod 5litru
Cross27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cross27 »

Jestli se dostaneš pod 5 litru tak mi rekneš jak si to udělal, ještě jak sem měl origo vyfuk atd vsecko tak to nedas pod 5.4 a to sem mel 5,4l na dalnici do vidne a zpatky celou dobu cca max. 90km/h na spotřebu na zkoušku. Pod 5,4 ani hovno. Ten co ti to rikal tak ze i pod 5 tak mel to auto asi na rampe a tam vyjel celou nadrz bez odporu cesty. Mam uplne stejny motor. Fakt neverim tomu ze se da za 5litru, natož pod, vubec, to jezdi max. 1.0 12V, tam bych tem 5litrum veril. Ale 1.2 33kw je slaba, ma min koni a musi se vic snazit :D Ted jezdim bez stredaku a s max pruchotim sport vyfukem za 6.5 kombinovane a to mam spojku k tomu totalku bez nuloveho zaberu. Za tyden bude stredak origo i nova spojka tak sem zvedavy o kolik to pak klesne
Corsa B 1.2i C12NZ >Moje Corsa<
william.wallace
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od william.wallace »

Pokud nebyly měněny rozvody a auto je z 95, tak bych rozvody určitě vyměnil a nečekal na 120 tkm....obecně se doporučuje měnit rozvody maximálně po 10 letech

Kamarád takhle čekal se starou astrou, garážovaná, udržovaná, za 13 let najeto 80 tkm....a rozvody mu prdly...prostě stáří...takže bych asi neotálel

Jinak vypadá hezky, udržovaně, některým se líbí tyhle pastelové barvy..dát tomu hezký liŤáčky a čirou optiku, jak jsi psal, tak by mohla vypadat fakt luxusně :twisted:
BATMOBILE - Béčko, 54 koní (max. 160 km/h), socka edition :)
WOLVERINE - Céčko, 60 koní (max 170 km/h), snob edition :)
System

Příspěvek od System »

co se týče tý spotřeby, dvanáctka nemusí mít menší spotřebu než 14-tka...dokážu s ní jezdit za 4,5 protože má výkon kterej nepoužívam celej, kdežto s tou 12-tkou se musíš víc snažit, dupat na plyn, dávat jí napít, takže těm 5-ti bych věřil. (pokud si to chcete ověřit, zeptejte se někoho kdo jezdí s BMW 2,5 diesel a třeba s veleslavnou vochcávkou 1,9 TDI:))
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
NoX

Příspěvek od NoX »

ja sem mel taky 1.2 8v chvilku, a za 5 l sem absolvoval trasu jihlava brno - brno jihlava - jihlava brno :-))
knedlik
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od knedlik »

s 1.2 8v to nejde pod 5.5 technicky nemozny leda kdybys z kopce vypinal motor a startoval pres kvalt ale to nedoporucuju znicis si katalizator :?
Odpovědět